Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ι.Ν.

25-5-2013 OI ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΣΤΟ ΠΣΙΝ το Σάββατο 25 Μάη 2013
1.    Ο Επικεφαλής της Παρά την Επερώτηση για τον αποκλεισμό των μικρών Νησιών Μαθρακίου, Οθωνών και Ερείκουσας αλλά και των Παξών.
2.    Την Επερώτηση για
3.    Την Επερώτηση του Μάκη Φόρτε
 . Η Διοίκηση Σπύρου έβαλε ως κατεπείγοντα τα εξής θέματα, 5 μόλις ημέρες  μετά τη σύνταξη της Ημερήσιας Διάταξης !

4 θέματα από τη ΠΕ Κεφαλλονιάς
1 θέμα από τη ΠΕ Λευκάδας
 Για τα θέματα αυτά οι εισηγήσεις μας δόθηκαν μετά την κατάθεσή τους ως κατεπείγοντα.

 5. Υποστηρίξαμε και ψηφίσαμε τη πρόταση του κ. Γουλή να συζητηθεί ως κατεπείγον το θέμα της Πρόληψης των Φωτιών και της Πυρόσβεσης στα Επτάνησα.

Δεν ψηφίσαμε  την επικύρωση των πρακτικών των προηγούμενων συνεδριάσεων διότι:α) η διοίκηση Σπύρου έχει καταπατήσει τα δικαιώματά μας και ενδεικτικά αυτό της εγγραφής θεμάτων και συζήτησής τους, β) δεν αναγράφονται σωστά οι αποφάσεις και σε επιτροπές και στο Συμβούλιο.

Δεν ψηφίσαμε την 5η τροποποίηση Πρυπολογισμού μέσα σε 5 μήνες, μία κάθε μήνα, γεγονός που αποδεικνύει τη προχειρότητα και την έλλειψη έστω και ενός υποτυπώδους σχεδιασμού της κυβέρνησης Σπύρου.

Για τη Τουριστική Προβολή  της ΠΙΝ:
-Δεν έχει αξιοποιηθεί η Εταιρεία Τουρισμού Ιονίων Νήσων και μάλιστα για τους  σκοπούς που την συστήσαμε το 2000 για κοινές δράσεις για όλα τα Νησιά μας και για εργαλείο παρέμβασης σε όλους τους τομείς ανάπτυξης του τουρισμού.

-Καυτηριάσαμε τις πολλές και αδιαφανείς απ΄ ευθείας αναθέσεις εντύπων.
- Δεν έγινε πολιτικός απολογισμός, όπως τον ζητήσαμε, πχ πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν για το ταξείδι της Αυστραλίας και πόσοι περισσότεροι τουρίστες ήλθαν,
- Δεν έχει γίνει κατανοητό ότι το με αρ. 1 θέμα, το με αρ. 1 πρόβλημα των Νησιών μας, και για τους τουρίστες και για τους νησιώτες-συμπολίτες, είναι να είναι να είναι  εύκολα χωρίς
Δεν απορροφήθηκε το σύνολο των διαθέσιμων κονδυλίων.

Υπάρχουν και άλλα θέματα που δεν έχουν κόστος αλλά απαιτούν παιδεία και υποτυπώδη δράση του κράτους και της αυτοδιοίκησης. Θέματα που:

Για την Εταιρεία  Τουρισμού Ιονίων Νήσων
Το θέμα ήταν ενημέρωση. Εμείς επιτακτικά εδώ και πολλούς μήνες ζητούσαμε να γίνει οικονομικός και πολιτικός απολογισμός για την ΕΤΙΝ.  Ο  κ. Σπύρου ενέγραψε το θέμα ως απλή ενημέρωση, άρχισε να συζητείται λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου,  συζητήθηκε  και εισηγήθηκε να κλείσει την ΕΤΙΝ !
 Ο κ. Σπύρου
 Τη Κυριακή 26 Μάη 2013
Ψηφίσαμε το Σχέδιο Ψηφίσματος που εισηγήθηκε ο Πρόεδρος των Φοιτητών του Τμήματος Μετάφρασης Νίκος Κορδελής.

Τονίσαμε ότι με γιορτές και πανηγύρια για αποστεωμένες επετείους η Αθήνα συνεχίζει να περιφρονεί τα δικαιώματα της ισονομίας και ισοπολιτείας και επιδεικνύει έναν βαρβαρισμό με τη κατάργηση εκπαιδευτικων ιδρυμάτων και σχολείων, όπως το ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο,.

Μετέφερε στους Φοιτητές το παράπονο των φοιτητών του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ Νήσων προς τους φοιτητές του Ιόνιου Πανεπιστήμιου, αλλά παράπονο και της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, ότι:
 Ο Επικεφαλής της Παράταξης Γιώργος Καλούδης, αφού επικαλέστηκε το πρόσφατο τρέχον παράδειγμα του Μεσολλογγίου,  υποστήριξε ότι δεν πρέπει να γιορτάζουμε την Ένωση Ιονικού Κράτους με το Βασίλειον της Ελλάδος, καθόσον αρκούσε και μόνον ο αισχρός νόμος ΡΗ/28-12-1865 με τον οποίον κατάργησε η Αθήνα τα:
Αρχοντείον της Παιδείας,

Και το έκανε αυτό από κόμπλεξ και δολιότητα για δύο λόγους: α) Διότι ήθελε να περιορίσει ή εκμηδενίσει τον ρόλο της Επτανήσου και των Επτανησίων στα Πολιτικά Πράγματα της Ελλάδας και β)Διότι ήθελαν να καταργήσουν τα πρωτεία των επτανησίων: (Πρώτο Κράτος 1800,

ΠΡΩΤΙΕΣ  ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ

ΠΡΩΤΙΕΣ  ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ

1. ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ-ΤΟΠΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ 1797

 2.ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

3. ΠΡΩΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ το 1800 του ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

4.ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩ.

5. ΙΟΝΙΟΣ ΒΟΥΛΗ, η 1η ΒΟΥΛΗ

6. ΙΟΝΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

7. ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

7. ΤA ΠΡΩΤΑ  ΘΕΑΤΡΑ ΣΤΟΝ σημερινό ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

8. ΙΟΝΙΟΣ ΑΣΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ, Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΝΟΜΩΝ ίσχυσε μέχρι το 1945.

9.  ΙΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, Η πρώτη Τράπεζα

10.  ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ    ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΕΣ

11. ΤΟ ΠΡΩΤΟ   ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

12. ΤΟ ΠΡΩΤΟ  ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΟΙΕΙΟ

 ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ  ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

 Στην εισήγηση των κκ Μακρή και Τσίπη, αφού είπαμε  ότι ψηφίσαμε τις προτάσεις μας, ψηφίσαμε εν μέρει θετικά και εν μέρει αρνητικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.