Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

H βουλευτής στην Ιθάκη για την Πανιθακησιακή κινητοποίηση

Την Ιθάκη επισκέφθηκε σήμερα (χθες Τρίτη) η βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης, με αφορμή τη Πανιθακησιακή κινητοποίηση και την λαϊκή συνέλευση των κατοίκων στο Δημοτικό κινηματογράφο στις 11.00 π.μ., που σκοπό είχαν την διαμαρτυρία απέναντι στην συνεχιζόμενη υποβάθμιση και απαξίωση του νησιού από την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών των τελευταίων χρόνων.

Η βουλευτής υποστήριξε στην τοποθέτησή της ενώπιον εκατοντάδων πολιτών της Ιθάκης, ότι εν μέσω της πρωτοφανούς κρίσης που περνά η χώρα, η αναμενόμενη διέξοδος απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο με τη συνεχιζόμενη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά. Με την ανεργία να αυξάνεται συνεχώς σε νέα αρνητικά ιστορικά αλλά και την πρόσβαση στη δημόσια υγεία να καθίσταται απαγορευτική στο ένα τέταρτο του πληθυσμού της χώρας, έρχονται να προστεθούν και νέα προβλήματα, ακόμη πιο δυναμικά, που θέτουν την βιωσιμότητα του νησιού σε αμφιβολία. Ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός με την κατάργηση δημόσιων υπηρεσιών (ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τελωνείο, Ιστορικό Αρχείο, Ειρηνοδικείο, Δ.Ο.Υ.), προκαλεί τη μετακύλιση ενός σημαντικού κόστους......
διαβίωσης στις πλάτες των πολιτών καθώς αυτό σημαίνει επί πλέον ταλαιπωρία και έξοδα. Την κατάσταση επιδεινώνει η συνεχιζόμενη αστάθεια και μείωση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας. 

Οι συμμετέχοντες – επισκέπτες, κόμματα, φορείς, πολίτες – εξέφρασαν την απαισιοδοξία τους για το μέλλον του νησιού και γι’ αυτό οφείλουμε όλοι μαζί, πολίτες και πολιτικοί, να αγωνιστούμε για την ανατροπή των σχεδιαζόμενων πολιτικών και τη διασφάλιση των κεκτημένων πολλών δεκαετιών. Μόνο με αντίσταση, αγωνιστικότητα και αλληλεγγύη θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε τα σχέδια της συγκυβέρνησης για την ερήμωση των νησιών μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προβάλλει σήμερα την μοναδική εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την πολύπλευρη κρίση.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων που γεννά η νησιωτικότητα είναι αναπόσπαστο στοιχείο της πρότασης αυτής.

Καλούμε τους πολίτες της Ιθάκης να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας και της φωτεινής προοπτικής μιας Ιθάκης αντάξιας του ονόματος της! 

Όλοι οι Ιθακήσιοι και οι Ιθακήσιες μπορούν να είναι σίγουροι ότι σ’ αυτή τη δύσκολη πορεία θα έχουν τη βουλευτή στο πλευρό τους.

Από το γραφείο της Βουλευτή

20/11/2012

(η φωτογραφία ειναι του Μάκη Ράπτη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.