Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Ένωση Γονέων Αργοστολίου: Να αρθεί η επιστράτευση των εκπαιδευτικών


To  ΔΣ της Ένωσης Γονέων Αργοστολιού 
Καταγγέλλει την επιστράτευση  των εκπαιδευτικών από την κυβέρνηση, προτού ανακοινωθεί απεργία, πιστεύοντας πως η επιστράτευση   αφορά κάθε εργαζόμενο. Αφορά πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους γονείς και μαθητές.
Ζητά να αρθεί  η επιστράτευση  των εκπαιδευτικών , να  αποσυρθεί το προεδρικό διάταγμα που η κυβέρνηση έφερε σκόπιμα πριν τις εξετάσεις,   με σκοπό να στρέψει  τους γονείς και μαθητές εναντίον των.....
εκπαιδευτικών.
Ο  ‘’κοινωνικός αυτοματισμός ‘’,  η σύγχρονη αυτή  μέθοδος,  που στοχεύει να  ενοχοποιεί κοινωνικές ομάδες ή ακόμη χειρότερα να στρέφει την μια εργασιακή ομάδα έναντι της άλλης, υποδεικνύοντας  πως κάποιοι που διεκδικούν, δεν το κάνουν με “πρέπων” τρόπο,  δεν  πρέπει να περάσει.
Γνωρίζουμε όλοι ότι το κύριο πρόβλημα της εκπαίδευσης είναι η ελλιπής  χρηματοδότηση και η πολιτική της κυβέρνησης  και όχι η στοχοποίηση  του εκπαιδευτικού,  ο οποίος σε συνθήκες αντίξοες σηκώνει με  αξιοπρέπεια και αυταπάρνηση το βάρος του δημόσιου σχολείου.
Πιστεύουμε ότι έχουμε ευθύνη και σαν κίνημα γονέων και βέβαια το κίνημα των καθηγητών,   που δεν έχουμε προχωρήσει το μέτωπο με τους μαθητές αλλά και τον υπόλοιπο εργαζόμενο λαό , που είναι η μόνη λύση για να εμποδίσουμε τις αναδιαρθρώσεις και να περιφρουρήσουμε το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο για όλους.

                                                                Αργοστόλι 17 Μαΐου 2013

Ο Πρόεδρος                                            Η  Γραμματέας




Γ. Σπυράτος                                           Χ.  Φραγκιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.