Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Μα έχουν γίνει όλοι το ίδιο;


Το πρωί στην αγορά συνάντησα ένα παλιό φίλο,ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ, που με σταμάτησε με αγωνία στο πρόσωπό του και με σημάδια φανερής απογοήτευσης  αμέσως με ρώτησε. Άστα δεν γίνεται τίποτε. Πολύ φοβάμαι ότι έχουν γίνει όλοι το ίδιο. Και οι τριακόσιοι δεν κάνουν τίποτε για μας τους απλούς ανθρώπους. Μα έχουν γίνει όλοι το ίδιο;,,
Αυτή η απογοήτευση υπάρχει σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού ανεξάρτητα αν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ή όxι. Σε μεγάλο βαθμό μπορεί να την αποδώσει κανείς στις δύσκολες αντικειμενικά συνθήκες, στα τεράστια χρέη της χώρας που μας άφησε το δικομματικό σύστημα, την ανάπτυξη, που εξαγγέλλει..... κάθε εβδομάδα η κυβέρνηση και που δεν έρχεται, τα χρέη που συσσωρεύονται, την ανεργία που όχι μόνο δεν μικραίνει αλλά αυξάνεται συνεχώς.Την εναποθέτηση των ελπίδων στον ΣΥΡΙΖΑ, που αν και αντιπολίτευση πρέπει να βρει με μαγικό τρόπο την λύση των μεγάλων προβλημάτων, κλπ.
Όμως πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όταν σχηματιστεί με νέα λαϊκή εντολή κυβέρνηση της Αριστεράς με κέντρο τον ΣΥΡΙΖΑ, η κατάσταση δεν θα είναι εύκολη.
H ακύρωση των μνημονίων, η διαγραφή του χρέους, η επαναδιαπραγμάτευση με ρήτρα ανάπτυξης, προϋποθέτει ένα λαό αποφασισμένο να υπερασπιστεί μια τέτοια κυβέρνηση  και ένα λαϊκό κίνημα δυνατό και οργανωμένο.
Είναι λοιπόν υπόθεση όλων μας να μην περιμένουμε την λύση από άλλους, αλλά όλοι μαζί να δυναμώσουμε το λαϊκό κίνημα χωρίς μιζέρια και γκρίνiα γιατί τελικά ο κάθε λαός χαράζει τον δρόμο του ο ίδιος. 
Όταν ο λαός είναι αποφασισμένος μπορεί να πετύχει τα πάντα. Δεν μας αξίζει η θεωρία του όλοι είναι το ίδιο.

Στέλιος Ματαράγκας- Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Αργοστολίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.