Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Καλούδης: Εικόνα εγκατάλειψης στην παραλιακή της Γαρίτσας


Για εικόνα εγκατάλειψης στην παραλιακή οδό της Γαρίτσας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης Επτανησιακή Αναγέννηση Γιώργος Καλούδης, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την κατάσταση που επικρατεί. 



Ο κ. Καλούδης κάνει λόγο για εικόνες ντροπής σε μία από τις «50 ωραιότερες παραλιακές λεωφόρους όλου του κόσμου με θέα και στο μεγαλύτερο σωζόμενο φρούριο της Ευρώπης».

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Με κατεύθυνση από Ανεμόμυλο προς ΝΑΟΚ:

Το παραλιακό πεζοδρόμιο που ανήκει στον ΟΛΚΕ γεμάτο φύκια, σακκούλες κίτρινες, σπασμένα πλακάκια και πολλές λούμπες-λιμνούλες: απροσπέλαστο για πεζούς.  

Το απέναντι πεζοδρόμιο που ανήκει στο Δήμο ίδια εικόνα: λούμπες-λιμνούλες, σπασμένα πλακάκια, τμήματα ολόκληρα χωρίς πλακάκια, απροσπέλαστο για τους πεζούς.

Ο ποδηλατόδρομος που στοίχισε 3; Εκατομμύρια ευρώ στο τμήμα του που διασχίζει το άλσος της Γαρίτσας γεμάτο λούμπες-λιμνούλες από τις κακοτεχνίες και την αδιαφορία. 
Όποιος ταξιδεύει με αεροπλάνο βλέπει ότι τουρίστες, ξένοι και έλληνες έρχονται και το χειμώνα, και μάλιστα εκλεκτοί, από αυτούς που διαμορφώνουν και τη κοινή γνώμη.
Ερωτώνται:
1) Οι επί 9 σχεδόν χρόνια βουλευτές Κέρκυρας κ. Δένδιας και κ. Άντζελα Γκερέκου - Βοσκοπούλου, που δίνουν τα πάντα προκειμένου να εκλέγονται άνθρωποί τους ως Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες και να διορίζουν δικούς ανθρώπους σε Νοσοκομεία, ΟΛΚΕ κλπ για να τους χρησιμοποιούν μετά ως κομματάρχες: 
Α) Τι κάνατε 9 χρόνια για να μην υπάρχει αυτή η άθλια κατάσταση στη παραλιακή της Γαρίτσας;
Β) Ανέκαθεν στις διοικήσεις των Νοσοκομείων, Λιμενικού Ταμείου κλπ συμμετείχαν εκπρόσωποι του Δήμου, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, του Εργατικού Κέντρου, κλπ. Που σήμαινε ότι οι τοπικές κοινωνίες είχαν σημαντικό λόγο στη διοίκησή τους και έλεγχο. Από το 2006, από την εποχή Καραμανλή του Β) κόψατε με τη ψήφο σας στη Βουλή αυτή τη συμμετοχή, προκειμένου τα αθηναϊκά κόμματα να ελέγχουν πιο σφιχτά τα τοπικά πράγματα, να διορίζετε ανεξέλεγκτα δικούς ανθρώπους ως προσωπικό μηχανισμό και να μπορείτε να ξεπουλάτε και πιό εύκολα τα κερδοφόρα λιμάνια. Άρα έχετε μεγάλο μερίδιο ευθύνης για αυτήν την άθλια κατάσταση. Είσθε ικανοποιημένοι με αυτή τη τακτική σας; Γιατί αυτό δεν είναι βέβαια πολιτική.
2) Ερωτώνται οι κ.κ. Περιφεριάρχης και Δήμαρχος: Είσθε ικανοποιημένοι με αυτήν τη τρομακτική κατάσταση; Με τα ατελείωτα ταξείδια σας στο εξωτερικό, αυτή τη Κέρκυρα πάτε να προβάλετε; Ή μήπως αγνοείτε ότι οι τουρίστες που επισκέπτονται το νησί και βλέπουν αυτή την άθλια κατάσταση, εξοργίζονται και το αναμεταδίδουν όπου και όπως μπορούν;
Γιατί δεν κάθεστε να φτιάξετε πρώτα τον τόπο και μετά να αρχίσετε τα ταξίδια;
3) Οι Διοικήσεις του ΟΛΚΕ, οι προηγούμενες και η σημερινή: Είσθε ικανοποιημένοι με αυτή την άθλια κατάσταση; Γιατί δεν επισκευάσατε το παραλιακό πεζοδρόμιο τόσα χρόνια; Γιατί δεν μαζεύετε μέσα σε ένα 24 ωρο τα φύκια για να μην γίνονται λόφοι και μετά να βρωμάνε και από πάνω; Αφού χρήματα και μάλιστα πολλά έχετε. Γιατί τέτοια περιφρόνηση στη πόλη και στο λαό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.