Κυριακή 21 Απριλίου 2013

«Ο αγώνας για τη Δημοκρατία είναι συνεχής και επίκαιρος»


Με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της 21ης Απρίλη 1967 και την κατάλυση της δημοκρατίας πριν από 46 χρόνια, χρειάζεται τώρα μία νέα προσέγγιση της ίδιας της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Η ανεργία, η αδιαφάνεια στην πολιτική και οικονομική ζωή, η υποβάθμιση του Κοινοβουλίου, η κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, ο περιορισμός των ατομικών ελευθεριών, η απουσία αυθεντικού πολιτικού λόγου και διαλόγου, η συνεχής αναπαραγωγή του αυταρχισμού συνιστούν τη νέα κατάλυση της Δημοκρατίας. 
Ο αγώνας για μια νέα δύναμη ελευθερίας διανοητικά ολοκληρωμένης και πολιτικά ποιοτικής είναι το ζητούμενο. Χρειάζεται κοινός βηματισμός για τις...... δυνάμεις της αντίστασης και της ανατροπής, κύρια για τους νέους. Για τους δημοκράτες, τους προοδευτικούς και τους αριστερούς αυτή η δύναμη θα είναι η δύναμη της νέας μεταπολίτευσης που θα εμπεδώσει τους νέους όρους δημοκρατίας στον τόπο μας. 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι αντιδραστικές δυνάμεις δε βρίσκονται πίσω μας στο χρόνο, είναι δίπλα μας και πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε καθημερινά. 

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου 

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.