Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Κόβει τη ρύθμιση δανείων η Τρόικα – Τινάζει στον αέρα τα νοικοκυριά με δάνεια



- Μείωση του πλαφόν κάτω από τις 25.000 απαιτεί η τρόικα
- Πρόβλημα στις τράπεζες “βλέπουν” οι δανειστές και ζητούν λιγότερες ρυθμίσεις
- Τρικλοποδιά των τραπεζών για να μην χάσουν χρήματα
Όπως και στην περίπτωση των εργασιακών όπου οι τράπεζες έπαιξαν παιχνίδι στην πλάτη εκατομμυρίων εργαζόμενων ώστε να ρίξουν το μισθολογικό κόστος και να κάνουν πιο εύκολες τις απολύσεις υπαλλήλων ενόψει των συγχωνεύσεων, έτσι και στην περίπτωση της ρύθμισης των δανείων των νοικοκυριών παίζουν παιχνίδι με την τρόικα.

Ξαφνικά και ενώ ο επικεφαλής της Τ.τΕ. Λέει πως τα 50 δισεκατομμύρια για την ανακεφαλαιοποίηση είναι αρκετά οι τροιϊκανοί ανακαλύπτουν τρύπα 1,1 δισ. ευρώ που θα προκύψει, λένε, από τη ...... ρύθμιση.

Έτσι προσπαθούν να μπλοκάρουν τις ρυθμίσεις δανείων των νοικοκυριών που βρίσκονται στο κόκκινο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ τα δεδομένα αλλάζουν και όλο και περισσότερα νοικοκυριά βρίσκονται στο "κόκκινο" η κυβέρνηση προσπαθεί μέσω διαπραγματεύσεων να μη ρίξει ακόμη πιο κάτω από τις 25.000 το πλαφόν, οι τροϊκανοί το αρνούνται καθώς έτσι θα ενταχθούν πολύ περισσότερα νοικοκυριά και έτσι οι τράπεζες θα έχουν μικρότερα κέρδη...

Οι τραπεζίτες φαίνεται να ρίχνουν το μπαλάκι στην κυβέρνηση για το ποια θα είναι η τελική ρύθμιση, ωστόσο την ίδια ώρα μιλούν και με την τρόικα εκφράζοντας επιφυλάξεις.

Κάπως έτσι η ρύθμιση των δανείων εξακολουθεί να είναι στον αέρα.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.