Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ
Αναστάτωση προκάλεσαν τις τελευταίες ημέρες, πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών στο Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο Νυδριού.
Οι διώξεις γίνονται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας με αφορμή το σχολικό γιορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.
Παραγγέλθηκαν μετά  από «ανώνυμες» καταγγελίες στο διαδίκτυο και καλέσματος της φιλοναζιστικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή", να αποκα-ταστήσει το νόημα της αντιφασιστικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου !!!
Ασκείται λοιπόν δίωξη σε εκπαιδευτικούς ανάμεσα σε δύο κορυφαίες αντιφασιστικές επετείους:
Της 28ης Οκτωβρίου 1940 με τον αγώνα του Ελληνικού λαού ενάντια στην εισβολή των Ιταλών φασιστών του Μουσολίνι και της 17ης Νοεμβρίου 1973 με τον αγώνα του Ελληνικού λαού ενάντια στη δικτατορία των συνταγματαρχών.
Η δίωξη ασκείται σε μια περίοδο όπου οι κυβερνητικοί εταίροι προσπαθούν να περάσουν από τη Βουλή, τα τροΐκανά μέτρα εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού και..........
οι πολίτες υφίστανται, μια άνευ προηγούμενου, επίθεση ενάντια στο εισόδημα και τα δικαιώματά τους.
Είναι φανερό πως, εκτός από το εισόδημα, γίνεται προσπάθεια, σε συνδυασμό με την αυταρχική εκτροπή στα ΜΜΕ, να χτυπηθεί και το φρόνημα των εκπαιδευτικών.
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Λευκάδας έχει σοβαρές ευθύνες για αυτή την εξέλιξη γιατί, είτε εθελοντικά, είτε εκβιαζόμενη, προχωρά σε διώξεις εκπαιδευτικών, χωρίς να υπάρχει αντικείμενο και χωρίς μέχρι σήμερα να κοινοποιεί στους εκπαιδευτικούς την κατηγορία της συγκεκριμένης πειθαρχικής δίωξης.
Με τις ενέργειές της αυτές, βάζει τον φόβο και τον αυταρχισμό στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία, δημιουργώντας έτσι τις συνθήκες, που οδηγούν με μικρά βήματα στην προσπάθεια για τρομοκράτηση και εκφασισμό της μαθητικής και κοινωνικής ζωής.
Η άμεση αντίδραση και συμπαράσταση στους εκπαιδευτικούς από τα θεσμικά όργανα των γονέων και κηδεμόνων και της εκπαιδευτικής κοινότητας όλων των βαθμίδων, αποτελεί θετικό γεγονός.
Ζητάμε:
Να πάψει άμεσα η πειθαρχική δίωξη των εκπαιδευτικών.
Να σταματήσει οριστικά η «έξωθεν» παρέμβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Να καταδικαστούν από όλους τέτοια φαινόμενα ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον.
Λευκάδα  13 Νοεμβρίου  2012
Γραφείο Τύπου Συντονιστικής Νομαρχιακής Επιτροπής Λευκάδας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.