Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΔΟΕ:Το σχολείο είναι φορέας διακίνησης δημοκρατικών ιδεών και όχι ρατσισμού


Καταγγελία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος για παρεμβάσεις εξωθεσμικών παραγόντων σε σχολείο σε νησί του Ιουνίου
Το ΔΣ της ΔΟΕ καταγγέλλει την "απαράδεκτη παρέμβαση εξωθεσμικών παραγόντων, στη σχολική δραστηριότητα και συγκεκριμένα στις σχολικές γιορτές για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Νυδρίου Λευκάδας".
"Στο ελληνικό δημόσιο σχολείο δεν έχουν θέση οι αυτόκλητοι, δήθεν, προστάτες των "ιερών και των οσίων" της πατρίδας. Ο ρόλος του ελεγκτή που επιλέγουν για τον εαυτό τους παραπέμπει σε παρακρατικούς μηχανισμούς βίας άλλων ......... εποχών", επισημαίνει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα.
Όπως σημειώνει η ΔΟΕ "ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και οι αντιδημοκρατικές πρακτικές δεν μπορεί να επιβληθούν με τη βία, τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας. Το σχολείο είναι φορέας διακίνησης δημοκρατικών ιδεών, συλλογικότητας, σεβασμού της διαφορετικότητας και καλλιέργειας αντιρατσιστικών μηνυμάτων και λογικών".
Η ομοσπονδία των δασκάλων τονίζει ότι θα στείλει κλιμάκιό της στη Λευκάδα προκειμένου να δηλώσει την αποφασιστικότητα των εκπαιδευτικών στην υπεράσπιση της ελεύθερης έκφρασης και της δημοκρατίας στο σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.