Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ: ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡ. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΤΡ. ΕΛΑΔΑΣ ή ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ


Δήλωση του Γιώργου Καλούδη,
 Δικηγόρου στον Α.Π. & Σ.τ.Ε.
Επικεφαλής της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΕΓΕΝΝΗΣΗΣ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.
  13-8-2012
Δέκα πέντε θέματα που έχουμε νόμιμα ζητήσει δεν έχουν εγγράψει στην Ημερήσια Διάταξη του Π.Σ.Ι.Ν. προς συζήτηση Περιφερειάρχης και Πρόεδρος ΠΣΙΝ, διαπράττοντας έτσι παράβαση πολιτικού και νομικού καθήκοντος. Ένα από αυτά που το θέσαμε πριν ένα χρόνο, ήταν να μεταφερθεί η ΠΙΝ στο κτίριο της πρώην Τράπεζας της Ελλάδος, την  οποία κατάργησαν από τη Κέρκυρα οι κυβερνήσεις Ν.Δ. & ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν τη κατάργησαν από τα Γιάννενα, Πάτρα, Λάρισσα, Θεσσαλονίκη, Μυτιλήνη, Ρόδο, Χανιά, Ηράκλειο και άλλες πόλεις, στη λογική των διευθυνουσών ομάδων αυτών των σάπιων αθηνοκεντρικών κομμάτων, όπως εκατοντάδες φορές έχω αναδείξει, να διαλύσουν τα δυτικότροπα Επτάνησα και να τα αφομοιώσουν απόλυτα από το ανατολίτικο αθηνοκεντρικό κράτος, συνεχίζοντας να ληστεύουν πιο άνετα, και χωρίς θεσμούς που θα αντιστέκονται, τον πλούτο τους και κάνοντάς τα ασήμαντα  πολιτικά εξαρτήματα των Ιωαννίνων και του Μωριά.
 Τεράστιες οι ευθύνες της πάντα σιωπηλής για τα .....
επτανησιακά και κερκυραικά θέματα αλλά  « πάντα ναι σε όλα τα Μνημόνια και τη φτώχεια του λαού» κ. Γκερέκου αλλά και του κ. Δένδια, ο οποίος μας έφερε πριν ένα χρόνο στη Κέρκυρα σαν ομιλητή τον κ.Προβόπουλο, εχθρό των Επτανήσων και της Κέρκυρας και άνθρωπο των τραπεζιτών και του οικονομικού κατεστημένου, που γνώριζε για τα ελλείματα και δεν … μιλούσε !
   Η λογική μας ήταν ότι δεν επιτρέπεται να υπάρχουν αρχιτεκτονικά όμορφα δημόσια κτίρια και δημοσίου χαραχτήρα υπηρεσίες να πληρώνουν ενοίκια και μάλιστα πολύ μακρυά από το διοικητικό και ιστορικό κέντρο της πόλης με το πιο μεγάλο και όμορφο ιστορικό κέντρο (που κτίστηκε επί Βενετσιάνων, Γάλλων και Εγγλέζων).
  Το κτίριο της  πρώην Τράπεζας της Ελλάδας υπερέχει για πολλούς  λόγους:Είναι δίπλα στη πλατεία με το πάρκιγκ, δίπλα σχεδόν στο πιο όμορφο κτίριο της Ελλάδας, το Δημαρχείο (San Giakomo), μέσα στη Πόρτα Ρεμούντα,κλπ.  Για το επίσης όμορφο κτίριο των  σημερινών   Δικαστήριων μπορούσε να πάνε η Β΄ΔΟΥ, Δασική Υπηρεσία κλπ, ώστε να υπάρχει κίνηση στη Σπηλιά.
   Ο Βουλευτής Κέρκυρας της Ν.Δ. και υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Νίκος Δένδιας με επιστολή του στον υπουργό Δικαιοσύνης ζήτησε να μετεγκατασταθεί η Π.Ι.Ν.  στο κτίριο των σημερινών Δικαστηρίων.
  Κατ΄αρχήν δεν φαντάζει αρνητική.
   Όμως τίθενται τα δημοκρατικά ερωτήματα:
Υπάρχουν θεσμοί;
 Υπάρχει Περιφερειακό Συμβούλιο;
Πρέπει και είναι χρήσιμο τέτοιες αποφάσεις να λαμβάνονται ερήμην των θεσμών πολύ περισσότερο όταν μάλιστα  η δική μας πρόταση καλύπτει  και τη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τη Β΄ΔΟΥ και τη Δασική Υπηρεσία και δίνει έναν νέο οικονομικό αέρα στη χειμαζόμενη πόλη;
   Γιατί η διοίκηση της Περιφέρειας  και οι βουλευτές επί ένα χρόνο που ζητάμε επίμονα* να συζητηθεί το θέμα στο Π.Σ.Ι.Ν.  δεν μίλησαν καθόλου και τώρα (πριν καν ξεκινήσει  η μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων) … έπιασε τρεμούρα τα στελέχη της Ν.Δ.;
      Τι είναι τελικά ωφελιμότερο για τον τόπο μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.