Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Πανικός στο δικαστικό μέγαρο Αργοστολίου από εξαγριωμένους ΡομάΆγρια νύχτα είχαμε απόψε στο Δικαστικό Μέγαρο, από εξαγριωμένους Ρομά οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη σύλληψη και προφυλάκιση δυο άλλων Ρομά οι οποίοι κατηγορούνται μαζί με έναν έλληνα για τη ληστεία στο σπίτι ηλικιωμένης στα Μαυράτα.

Ρεπορτάζ- Φωτογραφίες: Γιώργος Χαλαβαζής 

Οι Ρομά θεωρούν ότι ο Ελληνας είχε ευνοϊκότερη μεταχείριση από τη δικαιοσύνη σε σχέση με τους δύο άλλους ομοεθνείς τους, οι οποίοι όπως τονίζουν αδίκως κατηγορούνται καθώς δεν έχουν σχέση με το περιστατικό και τους έχουν .......
μπλέξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το δικαστικό μέγαρο, οι δύο Ρομά έχουν ομολογήσει τις πράξεις τους (οι ομοεθνείς τους θεωρούν ότι η ομολογία έγινε μετά από τη χρήση βίας), ενώ αντίθετα ο Ελληνας κατηγορούμενος, ο οποίος εξακολουθεί να κρατείται στην ασφάλεια αρνείται κάθε ανάμιξη με τη ληστεία στα Μαυράτα.

Οι Ρομά κατά την διάρκεια της εξέγερσής τους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο έκαψαν παλέτες και στρώματα φώναζαν συνεχώς «θέλουμε δικαιοσύνη» και «όχι άλλο ρατσισμός»

H κατάσταση εκτονώθηκε λίγο μετά τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, ωστόσο οι Ρομά είπαν πως θα επιστρέψουν στο δικαστικό μέγαρο αύριο το πρωί, οπότε και αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου για την τύχη των κατηγορούμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.