Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας,


Αξιότιμε κ.Ρίγγα,
Είναι γνωστές σε όλους μας, κυρίως στην ιστοσελίδα κοινωνική δικτύωσης FACEBOOK, οι παρεμβάσεις σας και το ενδιαφέρον σας, σχετικά με τα προβλήματα της Κέρκυρας, διότι πραγματικά είστε ο μοναδικός αιρετός του Δήμου Κέρκυρας που αφιερώνει λίγο χρόνο της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής του, στο να συνομιλεί με τους δημότες.

Εσείς και άλλοι αιρετοί του Δήμου, από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων σας, έχετε εκφράσει επανειλημμένως, ότι «οι πόρτες του .......
 Δήμου είναι ανοικτές για κάθε Δημότη που ενδιαφέρεται να συμμετέχει ενεργά στην ζωή του τόπου» και ότι «μπορούν να κάνουν όλες τις αιτήσεις που επιθυμούν διότι δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και εφαρμόζουμε πλήρη διαφάνεια στις δράσεις μας».

Εκτιμώ τη διαμεσολάβησή σας, χωρίς να έχετε την αρμοδιότητα, στην επίλυση μερικών διοικητικών δυσλειτουργιών του Δήμου που συνάντησα. Επίσης έως το πρώτο εξάμηνο του 2011, διαπίστωσα μια βελτίωση στους χρόνους εξυπηρέτησης των πολιτών από τη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όμως, από τον Αύγουστο, διακρίνω κάποιες αλλαγές στις επαφές του Δήμου με τους πολίτες. Ο υπογεγγραμμένος καθώς και άλλοι δημότες της Κέρκυρας, σας είχαμε ζητήσει να προβείτε σε ενέργειες που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες σας, προς όφελος των δημοτών και του δημοσίου συμφέροντος. Δεν σας έχει ζητηθεί να παρανομείσετε ή να μας κάνετε προσωπικές εξυπηρετήσεις. Με μεγάλη λύπη μας, μέχρι σήμερα, αυτό δεν κατέστη δυνατόν από πλευρά σας. Με όλο το σεβασμό που τρέφω για το πρόσωπό σας και τον αγώνα σας, πρόκειται για μια αδικαιολόγητη συμπεριφορά, που ο υπογεγραμμένος είχε ξεχασει, ότι υπήρχε στη διοίκηση του Δήμου Κέρκυρας.

Για να γίνω πιο σαφής:
1. Λόγω την σπουδαιότητας του θέματος, με την υπ αριθ. 71653/19-09-2011 αίτηση, σας είχαμε ζητήσει, να την εισάγετε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να εξετασθεί η ανάκληση της απόφασης επιλογής του κ. Θωμά Αθανασίου ως «Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης», για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του (στην αίτηση μας είχαμε αναφέρει με σαφήνεια την άρνηση συνεργασίας του Συμπαραστάτη του Δημότη με τους δημότες της Κέρκυρας και την άσκοπη οικονομική επιβάρυνση του ήδη βεβαρημένου ταμείου του Δήμου από την καταβολή της απολαβής του). Εσείς όμως, αρνηθήκατε να φέρετε, το σημαντικό αυτό θέμα, προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αγνοώντας ότι το συλλογικό όργανο πρέπει να αποφανθεί εντός 30 ημερών από την ημέρα κατάθεσης της αίτησης.

2. Τέλος, με την υπ αριθ. 77666/11-10-2011 αίτησή μου στη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησα, μεταξύ άλλων, τη χορήγηση ενός αντιγράφου των συνοπτικών πρακτικών που έχουν υπογραφεί από όλα τα μέλη που μετείχαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 14/09/2011. Εσείς όμως, μου απαντήσετε στις 18-10-2011, χωρίς να μου τα χορηγήσετε. Για το λόγο αυτό, αναγκάστηκα να ταλαιπορούμαι, υποβάλλοντάς σας νέα αίτηση στις 09/11/2011, και ζητώντας τα πρακτικά αυτά για ακόμα μια φορά.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, ποιός ο λόγος άρνησής σας στο συνταγματικό δικαίωμα της πληροφόρησης των δημοτών;

Με εκτίμηση,

Πάολο Μελισσάνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.