Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Αρχίζουν οι έρευνες για υδρογονάνθρακες σε Ιόνιο και Κρήτη


«Ξεκινούμε με τις σεισμικές έρευνες. Αυτές οι σεισμικές έρευνες θα γίνουν με έναν διεθνή διαγωνισμό, θα προσκαλέσουμε τις καλύτερες εταιρείες του κόσμου και θα είναι ίσως η πρώτη φορά που θα ξέρουμε ως Ελλάδα, για την περιοχή κυρίως του Ιονίου και νότια της Κρήτης, εάν έχουμε και πόσους υδρογονάνθρακες έχουμε», ανέφερε  ο Γ. Μανιάτης στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια.
Ο Κ. Παπούλιας χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή «πολύ σημαντική», ενώ ο υφυπουργός είπε ότι στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο θα έρθει προς συζήτηση το νομοσχέδιο για τον φορέα έρευνας υδρογονανθράκων: «Επιτέλους η Ελλάδα θα αποκτήσει τον δικό της δημόσιο φορέα μετά από 15 χρόνια πλήρους απουσίας», είπε ο Υφ.ΥΠΕΚΑ.
Σημαντική εξέλιξη για την υπόθεση των υδρογονανθράκων στην ελληνική ΑΟΖ θα είναι και η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στις 11 Ιουλίου στο Ισραήλ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τον οποίο θα συνοδεύει ο Γ. Μανιάτης: «Υπάρχει μια ευαισθησία, είναι πολύ σημαντικό, συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνεις και γι΄ αυτά που θα κάνουμε στο Ισραήλ», είπε στον υφυπουργό ο Κάρολος Παπούλιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.