Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Ο Πρόεδρος διέλυσε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς


Έχουν έτοιμο προς ψήφιση έναν αντιδραστικό κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πέτρα του σκανδάλου θα λέγαμε ήταν ο Μάκης Αλυσανδράτος, υπεύθυνος του θεσμού Συμπαραστάτης του Δημότη και του Επιχειρηματία, ο οποίος στην επαναληπτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θέλησε να μιλήσει για την ανάληψη των καθηκόντων του και μάλιστα, όπως είπε, το γραφείο του θα λειτουργεί στην Πύλαρο μιας και δεν μπορεί να βρει στέγη στο Αργοστόλι και παράλληλα δικαιολόγησε την απομάκρυνση του θεσμού αυτού από το Αργοστόλι, την πρωτεύουσα του Νομού. Όπως ήταν φυσικό οι επικεφαλείς είχαν κάποια ερωτήματα, ο Πρόεδρος όμως είχε διαφορετική άποψη, προφασιζόμενος ότι η συνεδρίαση είναι επανάληψη της περασμένης Τρίτης 12 Ιουλίου, και δεν επέτρεψε ερωτήσεις. Προηγουμένως όμως είχε δώσει το λόγο στον κ. Βεντούρα επί προσωπικού που είχε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση.

Επέμενε όμως ο Πρόεδρος Νίκος Ανουσάκης, και δεν έδινε το λόγο στον.... Νίκο Γκισγκίνη, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης να κάνει τις δυο ερωτήσεις που ήθελε για το κ. Αλυσσανδράτο. Τελικά μετά από τρεις διακοπές, και την συνεχή επιμονή του Νίκου Γκισγκίνη ο Πρόεδρος διέλυσε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με άγνωστη ημερομηνία νέας σύγκλισης..............

Καταλαβαίνετε ότι οι συζητήσεις μετά τη διάλυση της συνεδρίασης ήταν πολλές και ενδιαφέρουσες. Ο Δήμαρχος, ο οποίος προσπάθησε να κάνει παρέμβαση αλλά ο Πρόεδρος δεν τον άφησε, μάλιστα του αφαίρεσε και το λόγο, δήλωσε μετά την διακοπή ότι δεν μπορεί να συνεχίσουμε κατ' αυτόν τον τρόπο. Έχουμε θέματα τα οποία πρέπει να ψηφιστούν για να γίνουν κάποια έργα και δεν μπορούμε, διότι πρώτα πρέπει να ψηφιστεί ο Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Κύκλοι της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα από τη μεριά της αριστεράς μιλούν για ψήφιση ενός αντιδραστικού κανονισμού κάτι που το πιστεύουν και πολύ από τη μείζονα αντιπολίτευση αλλά και ανεξάρτητοι. Τι μέλλει γενέσθαι,; κανείς δεν γνωρίζει.

Θα λέγαμε όμως ότι η εμμονή του Προέδρου να μη δώσει στην αντιπολίτευση το λόγο, αν μη τι άλλο, θα συμφωνήσουμε ότι βρισκόμαστε προ των πυλών ενός αντιδραστικού κανονισμού, ο οποίος αντί να ομαλύνει την κατάσταση θα την οξύνει περαιτέρω. Όλη αυτή η εξέλιξη είναι απόρροια όλων όσων έχουμε γράψει κατά καιρούς για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Ούτε έτσι που λειτουργούσε μέχρι σήμερα, αλλά ούτε όμως με αποφάσεις φίμωσης θα λειτουργήσει.
http://www.kefaloniaphotonews.gr/index.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.