Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΕΝΑΚ: ΝΤΑΜΑΡΙΑ ΤΡΟΥΜΠΕΤΑ - ΝΕΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ


ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΕΝΑΚ

Συχνά δημοσιεύματα του Κερκυραϊκού τύπου, μας πληροφορούν για τις ενέργειες και προθέσεις του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου περί επαναλειτουργίας των λατομείων Τρουμπέτα. Επειδή νοιώθουμε χρέος μας να πληροφορήσουμε τον Κερκυραϊκό Λαό για την αυθαιρεσία αυτών των κινήσεων στο όνομα μιας αμφισβητούμενης καθ όλα οικοδομικής δραστηριότητας στο νησί(η οικοδομή στην Κέρκυρα, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, δεν βρίσκεται σε ύφεση λόγω των λατομείων, αλλά λόγω μιας ιδιότυπης και σύνθετης πολιτικής των μεσιτικών γραφείων, των μηχανικών και του κράτους), καθώς και τη διατήρηση υποδομών (οδοποιίας κλπ.), δημοσιεύουμε τα παρακάτω:

1. Με απόφαση του ΣτΕ 3960/2008 ρητά και κατηγορηματικά διακόπτεται η λειτουργία των λατομείων Τρουμπέτα ακυρώνοντας την υπ' αρ. ΔΔ/37332/φ.1464/263/1.11.2004 απόφαση του Νομάρχη Κέρκυρας και την υπ' αρ. 12775/11.10.2004 απόφαση του Γ. Γραμματέα Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

2. Εκθέσεις επίδοσης της απόφασης του ΣτΕ στάλθηκαν:

α) Προς Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας με αρ. 7468 και την παρέλαβε ο Ανθυπαστυνόμος κ. Κανταρέλης Ευστάθιος τις 13-04-2011.

β) Προς Δήμο Κερκυραίων με αρ. 7464 και την παρέλαβε η αρμόδια υπάλληλος του Δήμου κ. Κωσταγιόλα Αρετή τις 13-04-2011.

γ) Προς Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με αρ. 7470 και την παρέλαβε η αρμόδια υπάλληλος της Π.Ι.Ν. κ. Στραβοράβδη Σπυριδούλα Ειρήνη τις 13-04-2011.

Όλα λοιπόν τα αρμόδια όργανα είναι πληροφορημένα με τον πιο νόμιμο και σαφή τρόπο. Άρα και υπεύθυνα για οποιαδήποτε παράνομη και αυθαίρετη πράξη. Ο Γ. Γραμματέας της Π.Ι.Ν. γνωρίζει το μάταιο των προθέσεων του απέναντι στο..........
 νόμο αλλά επιμένει για την αναγκαιότητα. Άραγε για ποια αποκατάσταση συζητάει με τους λατόμους; Γι αυτήν που προβλέπει το υπόλοιπο γκρέμισμα του βουνού μέχρι την Πυλίδα για να εξαχθεί περισσότερο ακόμα αμφιβόλου ποιότητας υλικό για δρόμους; Πως δεν γνωρίζει ο κ. Γ. Γραμματέας και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας ότι η αποκατάσταση δεν μπορεί να γίνει με οριζόντιο τρόπο γιατί τότε θα έχουμε ολική καταστροφή. Ότι η "αποκατάσταση" αυτή είναι η πρόφαση για να εξαχθούν χιλιάδες κυβικά υλικών αρκετά να κάνουν τους εργολάβους πλουσιότερους και το περιβάλλον φτωχότερο. Γνωρίζει ότι ο κίνδυνος να προκαλέσουν ζημιές στους γύρω οικισμούς είναι ορατός και επειδή έχουμε ιδιοκτησία δεν σημαίνει πως θα την κάνουμε νταμάρι με την ευχή και την βούλα του Γ. Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Γνωρίζει ότι για μια ακόμα φορά θα κλιθεί ο Κερκυραϊκός Λαός να συντηρήσει εργολαβικά συμφέροντα, βάζοντας υποθήκη ολόκληρη περιοχή με σπίτια, μικροεπιχειρήσεις καλλιέργειες κλπ.; Γνωρίζει άραγε ότι δεν μπορούν να γειτονεύσουν τα νταμάρια με το έργο των φραγμάτων, εκτός αν επιχειρούν τεχνηέντως να εγκαταλειφθεί το έργο των φραγμάτων.

Τα προβλήματα της Περιφέρειας μας είναι γνωστό ότι είναι πολλά. Περιμέναμε από τον νέο αιρετό Περιφερειάρχη να ασχοληθεί σοβαρά με αυτά και όχι να διαιωνίζει τις νοσηρές καταστάσεις του παρελθόντος. Διαπιστώνουμε ότι, οι προθέσεις εξαντλούνται στην αποκατάσταση των εργολαβικών συμφερόντων και όχι των συμφερόντων του Κερκυραϊκού Λαού.

Η ΕΝΑΚ έχει προτείνει και συνεχίζει να παρουσιάζει ολοκληρωμένη και δίκαιη για το δημόσιο συμφέρον πρόταση, για τη κατεστραμμένη από τα λατομεία περιοχή Κακότραφου - Τρουμπέτα:

1. Να απαλλοτριωθεί υπέρ του Δήμου η έκταση που καλύπτουν τα λατομεία.

2. Να αποκατασταθεί το περιβάλλον, τουλάχιστον έως του να αποφευχθεί η επικινδυνότητα με προσωπικά έξοδα αυτών που προκάλεσαν η συγκάλυψαν την καταστροφή του και κατά αναλογία. (Αναζητούνται οι υπεύθυνοι;)

3. Να αποδοθεί στον Κερκυραϊκό Λαό σαν χώρος άθλησης και πολιτισμού.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς και παράγοντες, τα λεγόμενα κέντρα αποφάσεων, να αναλάβουν τις διοικητικές, νομικές και κοινωνικές ευθύνες τους, έχοντας σοβαρά υπ΄οψιν τους και τις αποφάσεις του ΣτΕ, και παράλληλα τα συμφέροντα της Κέρκυρας και του Κερκυραϊκού λαού που επιτάσσουν μιαν άλλη πορεία, ένα άλλο μοντέλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.