Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Αργοστόλι, 19-08-2016 
Αρ. Δελτίου: 37
Αναφορικά με το έργο: «Έργα ανάσχεσης καταπτώσεων στην είσοδο του Πόρου», οφείλουμε να σας ενημερώσουμε τα εξής:
1)   Από σήμερα Παρασκευή 19.8.2016 έως και το Σάββατο 20.8.2016 η οδική κυκλοφορία θα γίνεται μέσω ενός εκ των δύο λωρίδων κυκλοφορίας της οδού, σε μήκος 100 μ., περίπου. Η ρύθμιση της κυκλοφορίας στη θέση αυτή θα γίνεται με τις υποδείξεις του συνεργείου και είναι πιθανόν να δημιουργούνται...
ολιγόλεπτες καθυστερήσεις (3 – 5 λεπτών). Την Κυριακή 21.8.2016 η επαρχιακή οδός θα παραμείνει ανοικτή και στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας.
2)  Από τη Δευτέρα 22.8.2016 έως και την ολοκλήρωση του έργου, την Πέμπτη 26.8.2016, η επαρχιακή οδός στη θέση αυτή θα παραμένει κλειστή από τις 8:30 έως και τις 18:30. Για τις ώρες αυτές υπάρχουν εναλλακτικές οδοί πρόσβασης από και προς το λιμάνι του Πόρου, με κυριότερη την επαρχιακή οδό μέσω Σκάλας. Για το χρονικό διάστημα που η οδός θα παραμένει κλειστή θα έχουν τοποθετηθεί, με μέριμνα του εργολάβου, πληροφοριακές πινακίδες σήμανσης – παράκαμψης στα εξής σημεία της επαρχιακής οδού: Λιμάνι του Πόρου, Τζαννάτα, Αγία Ειρήνη, Πάστρα,  Κρεμμύδι, Μαρκόπουλο,  Πλατειές.
3)   Η έναρξη του συγκεκριμένου έργου είχε μετατεθεί αρχικά για μετά το Πάσχα και το πέρας των πανελληνίων εξετάσεων και κατόπιν για μετά την 30η.9.2016, σύμφωνα με όσα είχαν ζητήσει φορείς και κάτοικοι της περιοχής, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έργο προκαλεί δυσλειτουργία και αναστάτωση στην περιοχή, αλλά και στις αφίξεις – αναχωρήσεις από το λιμάνι του Πόρου.
Είναι προφανές ότι, η δυσλειτουργία και αναστάτωση αυτή, κατά το μήνα Αύγουστο είναι πολλαπλάσια της αντίστοιχης των μηνών Μαΐου και Ιουνίου. Ως εκ τούτου είναι, επίσης, προφανές ότι η αναγκαστική και άμεση εκτέλεση του έργου οφείλεται σε πραγματικό γεγονός το οποίο δεν υφίστατο όταν εδόθησαν οι παρατάσεις της ενάρξεως του έργου, τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.
Την 25η. 7.2016 συνέβησαν, εντός του τμήματος του έργου, κατολισθητικά φαινόμενα αποκόλλησης και κατακρήμνισης βραχοτεμαχίων. Κατόπιν αυτού, δεν μπορεί να εξασφαλιστεί ότι δεν διαταράχθηκε η κατάσταση ισορροπίας στην οποία βρίσκονταν άλλα γεωυλικά στο εν λόγω πρανές και δεν μπορεί να αποκλειστεί η αυξημένη πιθανότητα ολίσθησης τους, προς την επαρχιακή οδό.
Το πραγματικό αυτό γεγονός, ως προελέγχει, δεν υπήρχε και φυσικά δεν μπορούσε να είχε διαπιστωθεί πριν την 25η.7.2016.
Ζητούμε Συγνώμη, για την ολιγοήμερη ταλαιπωρία που θα υποστούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού μας, όμως η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και της σωματικής ακεραιότητας, όπως και η φήμη του νησιού μας, ως τουριστικού προορισμού, πρέπει να διασφαλιστεί με κάθε κόστος.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Π.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.