Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση Α/ρχη με ΔΣ ΚΤΕΛ για την μεταφορά των μαθητών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
ΣΩΤΗΡΗ ΚΟΥΡΗ                 
 Αργοστόλι,   4-10-2013
                                                                           Αρ. Δελτίου 119
Συνάντηση Α/ρχη με ΔΣ ΚΤΕΛ για την μεταφορά των μαθητών
Ο Αντιπεριφερειάρχης είχε συνάντηση στο γραφείο του με εκπροσώπους από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΤΕΛ με θέμα την μεταφορά των μαθητών στο Νομό. Τέθηκαν τα ζητήματα που έχουν προκύψει από την εφαρμογή της νέας ΚΥΑ και ιδίως τα προβλήματα που έχουν τεθεί από τις σχολικές μονάδες (ενδεικτικά αναφέρουμε τις σχολικές μονάδες Κεραμειών  και Πάστρας) όσον αφορά τον χρόνο άφιξης και αναχώρησης των δρομολογίων από τις σχολικές μονάδες, τις στάσεις των δρομολογίων και την.....
δυνατότητα μεταφορά των μαθητών που δεν δικαιούνται δωρεάν μεταφοράς από τον Νόμο χωρίς ιδιαίτερη οικονομική επιβάρυνση για τον οικογενειακό προϋπολογισμό.
Οι εκπρόσωποι του Κ.Τ.Ε.Λ. άκουσαν με κατανόηση τα προβλήματα που τους τέθηκαν, των οποίων δήλωσαν ότι ήταν γνώστες και οι ίδιοι, δηλώνοντας ότι διαρκώς βελτιώνουν τον χρονικό προγραμματισμό τους ώστε να προσεγγίζει το χρόνο έναρξη και λήξης των μαθημάτων τα δρομολόγια που εκτελούν. Επίσης, την επόμενη εβδομάδα σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες θα εξετασθούν και θα επιλυθούν τα ζητήματα με τα σημεία επιβίβασης και αποβίβασης.
Όσον αφορά την μεταφορά των μαθητών που δεν δικαιούνται Ειδικό Μαθητικό Δελτίο δεσμεύθηκαν ότι θα τους μεταφέρουν δωρεάν κατανοώντας ότι δεν είναι δυνατό ο οικογενειακός προϋπολογισμός να επιβαρυνθεί περαιτέρω όπως και οι μαθητές να περπατούν σε δρόμους στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο που είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια τους καθώς διέρχονται αυτοκίνητα με μεγάλη ταχύτητα.
Τέλος, όσον αφορά τα δρομολόγια για τα οποία υπήρξαν ανάδοχοι στην δημοπρασία και τα οποία εγκρίθηκαν από την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ανάθεσης (δέσμευση πιστώσεων, αναθέσεων και συμβάσεις).
Τα δρομολόγια με ταξί καθώς και των Επιβατικών Δημοσίας Χρήσεως ως εννέα θέσεις και μικρών λεωφορείων για τα οποία δεν εκδηλώθηκε κανένα ενδιαφέρον και για τα οποία έχουμε οδηγία από το Υπουργείο Εσωτερικών σε αυτή την περίπτωση να δημοπρατηθούν ως ταξί θα κληθούν οι ενδιαφερόμενοι με πρόσκληση την επόμενη εβδομάδα να υποβάλλουν προσφορά μετά την ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης των νέων αιτημάτων και σχεδιασμού των δρομολογίων με ταξί.

Σας ευχαριστούμε για την προβολή του θέματος.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ


                                                                      ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.