Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Στη συγκέντρωση για τις σχολικές μεταφορές στη Πάστρα συμμετείχε η Βουλευτής του νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

   
Στη συγκέντρωση με θέμα τις σχολικές μεταφορές που πραγματοποιήθηκε στο Σχολικό συγκρότημα της Πάστρας συμμετείχε η Βουλευτής του νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, την Πέμπτη, 03/10/2013. 
Μετά τις σαρωτικές αλλαγές στην παιδεία με την κατάργηση των σχολικών φυλάκων και μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών, τις συνεχείς εξετάσεις στο Λύκειο και την αύξηση των μαθητών στις αίθουσες, έρχεται η κατάργηση της ασφαλούς μεταφοράς όλων των μαθητών στο σχολείο τους. Δεν είναι δυνατή η εφαρμογή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία μετατρέπει σε αριθμούς τα παιδιά μας και τα αποκλείει από τις σχολικές μεταφορές με κριτήριο την απόσταση κατοικίας - σχολείου.
Η ασφάλεια των σχολικών μεταφορών τίθεται εν αμφιβόλω όταν οι μαθητές αναγκάζονται να περιμένουν έξω απ’ τα σχολεία ή στις στάσεις των λεωφορείων για αρκετή ώρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πέρα όμως απ’ το θέμα συγχρονισμού, θεωρούμε ότι δε θα πρέπει να ισχύσουν τα χιλιομετρικά όρια των 2.500, 3.000, 4.000 και 5.000μ. για τη μεταφορά μαθητών. Θα πρέπει όλοι οι.....
μαθητές να συμπεριλαμβάνονται στις δωρεάν σχολικές μεταφορές, χωρίς ασφαλώς αυτό να σημαίνει ότι δε θα πρέπει να υπάρξει ταυτόχρονα και ένας εξορθολογισμός στις υπερκοστολογήσεις που γινόντουσαν. Επίσης χρειάζεται να επισημάνουμε το γεγονός ότι οι σχολικές μεταφορές αφορούν αμιγώς την κύρια ζώνη των μαθημάτων αποκλείοντας με αυτόν τον τρόπο την ενισχυτική διδασκαλία απ’ τους μαθητές που χρειάζονται μεταφορά από και προς το σχολείο τους. Με αυτόν τον τρόπο απαξιώνεται και οδηγείται στο μαρασμό ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο του εκπαιδευτικού μας συστήματος, ενώ ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα να προχωρούν μόνο οι μαθητές, που οι οικογένειές τους έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στα έξοδα. Για μας η παιδεία αποτελεί καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει δημόσια δωρεάν εκπαίδευση ισότιμα σε όλους, με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας. Η άρση των ταξικών φραγμών, η απάλειψη των κάθε λογής διακρίσεων και η δωρεάν παροχή δημόσιας παιδείας υψηλού επιπέδου αποτελούν για μας αξιακές στοχεύσεις. Δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη.
Απ’ το γραφείο της Βουλευτή,

Αργοστόλι, 03/10/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.