Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Ο Λιμενάρχης Κωνσταντινούπολης, Mustafa Azman και εκπρόσωποι της Ένωσης Εφοπλιστών και του Ναυτικού Επιμελητηρίου Τουρκίας στη Κεφαλονιά

Επίσημη επίσκεψη στη Νομαρχία Κεφαλληνίας και Ιθάκης πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα ο Λιμενάρχης Κωνσταντινούπολης, Mustafa Azman και εκπρόσωποι της Ένωσης Εφοπλιστών και του Ναυτικού Επιμελητηρίου Τουρκίας.
Το τουρκικό κρουαζιερόπλοιο «Ankara» της εταιρείας «Deniz» μετέφερε πάνω από 200 επιβάτες και διέθετε άλλο τόσο πλήρωμα και ήταν το πρώτο ταξίδι που έκανε τουρκικό κρουαζιερόπλοιο στην Κεφαλονιά. Οι τούρκοι επίσημοι εξέφρασαν την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους από την επίσκεψή τους στην Κεφαλονιά.
Ο Νομάρχης Διονύσης Γεωργάτος εξέφρασε την ελπίδα το Αιγαίο και όλες οι θάλασσες να διασχίζονται από επιβατικά και εμπορικά πλοία και όχι από πολεμικά, το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και με τα αεροπορικά μέσα.
Ο Νομάρχης τόνισε επίσης πως η συνεργασία στο εμπόριο και στον τουρισμό βοηθάει την ειρήνη των λαών και ως εκπρόσωποι της Ένωσης Εφοπλιστών και του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Τουρκίας είναι ευπρόσδεκτοι στα νησιά μας. Ακόμη κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψης ο Νομάρχης αποδέχθηκε πρόταση του πλοιοκτήτη και μέλους της Ένωσης Εφοπλιστών και του Ναυτικού Επιμελητηρίου Τουρκίας κου Sadik Kalkavan για συνεργασία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Κεφαλονιάς με την αντίστοιχη της Τουρκίας και του Πανεπιστημίου Πίρι Ρέϊς.

Επιπλέον ο Νομάρχης παραχώρησε ολιγόλεπτη συνέντευξη στο TRT Turkish Radio and Television Corporation, το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Τουρκίας και απάντησε σε ερωτήσεις σχετικές με την οικονομική κρίση, τον τουρισμό και τις δυνατότητες συνεργασίας Κεφαλλονίτικων φορέων με φορείς περιοχών της Τουρκίας. Η επίσημη συνάντηση έκλεισε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων ενώ συμμετείχαν επίσης o πλοιοκτήτης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Koray Deniz, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Murat Tuncer, και ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Adik Goksu. Οι τούρκοι εκπρόσωποι συνοδεύονταν από τον τοπικό πράκτορα κο Βασιλάτο Γιάννη.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.