Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

ΝΑΣ : Για ανένδοτο αγώνα, μοναδική προοπτική που απελευθερώνει και δεν φυλακίζει

Το πρόσφατο Ν.Σ. (7/6/2010) έδειξε ότι μέχρι το τέλος και με κάθε απόφασή τους η πλειοψηφία της Ν. Αρχής (ΠΑΣΟΚ) με την αγαστή και αρραγή κεντροαριστερή (ΣΥΝ)εργασία της και την αμέριστη συνδρομή των παρατάξεων της Ν.Δ, είναι συνεπείς στον ευρωπαϊκό τους μονόδρομο και παίρνουν ακάθεκτα τη μια μετά την άλλη αντιλαϊκή απόφαση.
Αυτές οι αποφάσεις τους, όπως η ίδια η ζωή αποδεικνύει καθημερινά, εντείνουν και αναπαραγάγουν τα αδιέξοδα της καπιταλιστικής κρίσης και στο νομό, πριμοδοτώντας ασύστολα την ανταγωνιστικότητα και τους κάθε λογής επιχειρηματίες και αποπροσανατολίζοντας τους εργαζόμενους που τελικά φορτώνονται τα βάρη, ως εξής:
Α. Δημιουργούν το ένα μετά το άλλο «εργαλεία ανάπτυξης» (έτσι λένε τους μηχανισμούς που απορροφούν ευρωπαϊκά και κρατικά κονδύλια και τροφοδοτούν επιχειρηματικές δραστηριότητες και όχι μόνο). Βαφτίζοντας έτσι το κρέας ψάρι, δημιουργούν και ενισχύουν δομές που καμιά σχέση δεν έχουν με τις οξυμμένες λαϊκές ανάγκες και την ανάπτυξη που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Έτσι ανακάλυψαν και διεκδικούν από την ΠΙΝ, ένα καινούριο πρόγραμμα «JESIKA» (προϋπολογισμού 130.000 €) για την χρηματοδότηση επιχειρηματιών και προκειμένου να δώσουν «φιλί ζωής» στο επίσης «εργαλείο» την «Αναπτυξιακή Εταιρεία», που λειτουργεί «ελέω θεού». Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν σήμερα ασφαλή συμπεράσματα για όλα αυτά τα προγράμματα που προωθούν ΕΕ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, με την συνδρομή του ΣΥΝ. «JESIKA», MED, Intelligent Energy κ.ά. και δομές, όπως «Αναπτυξιακή Εταιρεία», «Κέντρο Επενδυτών» κ.λ.π. είναι «εργαλεία» που τροφοδότησαν τα ιδιωτικά κέρδη, τα δημόσια ελλείμματα, το ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων, τον εκμαυλισμό συνειδήσεων και την επιβολής του «αναπτυξιακού» ευρωπαϊκού μονόδρομου.

Β. Στο ίδιο μήκος κύματος και με την ίδια ομοθυμία και συσχετισμούς συμφώνησαν στην δημιουργία σφαγείων ουσιαστικά με καθεστώς «Συνεταιριστικής Ανώνυμης Εταιρείας». Ενώ πριν πέντε μήνες οι ίδιοι είχαν αποφασίσει αμιγώς ιδιωτικά Σφαγεία (δεν τους βγήκε ο επενδυτής), τώρα έμπλεξαν σε αυτό το εγχείρημά τους και με ανάλογη οικονομική συνεισφορά τους κτηνοτρόφους και τους κρεοπώλες, καθώς και τους δήμους και την Ε.Γ. Συνεταιρισμών, που έχουν «τεχνογνωσία» επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η ΝΑΣ προειδοποιεί ότι η δημιουργία και η λειτουργία σφαγείων με ιδιωτικονομικά και επιχειρηματικά κριτήρια, θα μετακυλίσει το κόστος στους καταναλωτές, τους κτηνοτρόφους και τους κρεοπώλες, ενώ δεν θα ξεφύγει από την επωδό των άλλων συνεταιριστικών ΑΕ, που, αφού χρεοκόπησαν, εξαγοράστηκαν στο τέλος από ιδιώτες επιχειρηματίες. Η ΝΑΣ θεωρεί ότι μια ακόμη λαϊκή ανάγκη δεν πρέπει να εμπορευματοποιηθεί. Μόνο η δημιουργία Δημόσιων σφαγείων μπορεί να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για υγιεινά, φθηνά σφάγια για το λαό, καθώς και τις μόνιμες σταθερές σχέσεις εργασίας για το προσωπικό.

Γ. Οι ίδιοι επίσης εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού τόξου, αφού δεν είδαν το νέο ισραηλινό έγκλημα, όταν η ΝΑΣ πρότεινε συγκεκριμένο αποκαλυπτικό ψήφισμα, το απέρριψαν, ψηφίζοντας (εκτός του εκπροσώπου του ΣΥΝ) ψήφισμα που εκθειάζει την στάση κυβέρνησης – ΕΕ. Είναι όμως γνωστή αυτή η στάση που είτε αφορά στο σχεδιασμό και υλοποίηση κοινών στρατιωτικών γυμνάσιων με τους φονιάδες ισραηλινούς, είτε με πολιτική «Πόντιου Πιλάτου» εξισώνουν θύτη και θύμα οδηγώντας στη «σταύρωση» τον παλαιστινιακό λαό και στη δικαίωση της γραμμής του Ισραήλ.

Δ. Για άλλη μια φορά οι εκπρόσωποι των κομμάτων της καπιταλιστικής διαχείρισης της μίζας, (χορηγία την λένε), χρησιμοποίησαν, για να αντιμετωπίσουν τις λαϊκές και καθαρές θέσεις της ΝΑΣ, τον καθιερωμένο αντικομμουνισμό με τα προβοκατόρικα, γελοία, χοντροκομμένα και ζαχαρωμένα αναμασήματα των Καρατζαφέρη – Πάγκαλου. Φαίνεται ότι γι αυτό το σκοπό οι συγκροτημένες παρατάξεις του κεφαλαίου, έχουν αναθέσει σε «ειδική ομάδα κρούσης» νομαρχιακών συμβούλων το «καθήκον» της βρώμικης δουλειάς, προκειμένου να παίρνουν οι ίδιες τις ανάλογες αποστάσεις, όταν χρειάζεται. Όμως και αποκαλύπτονται και εκτίθενται.


Ε. Στο ψήφισμα συμπαράστασης στον κουβανικό λαό οι παραπάνω δυνάμεις - πλην «ομάδας κρούσης» - επέδειξαν έναν αξιοσημείωτο ελιγμό (ίσως προεκλογικό) σε σχέση με παλαιότερη τοποθέτησή τους, καταδικάζοντας τον αμερικάνικο και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό για το πολύχρονο εμπάργκο στο περήφανο νησί της επανάστασης.

Η ΝΑΣ καλεί τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και όλο το λαό να καταδικάσουν με την ψήφο τους και τη δράση τους στο κίνημα, την ήδη χρεοκοπημένη πολιτική των δυνάμεων του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου και στο νομό και γενικότερα. Αυτοί δεν αλλάζουν. Αναπαράγουν σήμερα αμετανόητα και πιο έντονα τα αδιέξοδα που χρεοκόπησαν τα λαϊκά νοικοκυριά και τη φτωχή και μεσαία αγροτιά, υποθήκευσαν το μέλλον της νεολαίας γεμίζοντας με κέρδη τραπεζίτες, επιχειρηματίες, εφοπλιστές, ξενοδόχους κ.ά. Σήμερα ελίσσονται και ετοιμάζουν νέο κύκλο επίθεσης σε ό,τι έχει απομείνει.

Καλεί όλους σε ανένδοτο αγώνα για την μοναδική προοπτική που απελευθερώνει και δεν φυλακίζει. Για ριζικές λύσεις στα πλαίσια μιας λαϊκής εξουσίας, μιας λαϊκής οικονομίας που με κεντρικό σχεδιασμό, θα καλύψει όλες τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΣ

ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ν. Σύμβουλος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.