Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ: Η ΕΡΓΑΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ


ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΕΡΓΑΚ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η  ΕΡΓΑΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ - ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ -  ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ     
Η επίσημη ανακοίνωση - ανάρτηση της απόλυσης και  των 27 σχολικών φυλάκων της Κέρκυρας, με όλες τις "αρμόδιες" Δημαρχιακές υπογραφές, επιβεβαιώνει το λεγόμενο "τελικά υπέκυψαν" και ξεφουσκώνει τις "αλληλέγγυες" και "ηρωικές" μεγαλοστομίες  της προηγούμενης περιόδου. Έτσι, οι απολυμένοι συνάδελφοι (αυτού του κύματος απολύσεων και αναμένοντας το επόμενο) παίρνουν τον δρόμο της ανεργίας και της εξαθλίωσης, ενώ οι δημοτικοί "άρχοντες" συνεχίζουν τον δικό τους, που αφορά τα δικά τους"προβλήματα", νομής της τοπικής εξουσίας και επανεκλογής.
Τα γεγονότα επιβεβαιώνουν ξεκάθαρα ότι  και η αυτοδιοίκηση, ακόμα .....
περισσότερο σήμερα, είναι απόλυτα αιχμάλωτη και εξάρτημα των εγχώριων καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που υλοποιούνται - κατά γράμμα - απο την ντόπια ξεπουλημένη και αντιπαραγωγική ολιγαρχία του πλούτου, σύμφωνα με τις εντολές των ξένων - ιμπεριαλιστικών κέντρων. Τα γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι οι λεγόμενες "υπερβάσεις"  πολιτικής ταυτότητας και ρόλου, όπως και οι εκ του ασφαλούς θεατρινισμοί, έχουν "κοντά ποδάρια" που κλαδεύονται σύντομα και αποκαλύπτονται, όταν το χτένι φτάσει στον κόμπο..
Οι εργαζόμενοι στο Δήμο της Κέρκυρας και το Σωματείο τους, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, έδωσαν και δίνουν ένα σκληρό αγώνα ζωής και επιβίωσης, αλλά παράλληλα και έναν αγώνα για την αυτοδιοίκηση σαν θεσμό, για να είναι σε θέση η αυτοδιοίκηση να έχει ρόλο, υποδομές, προσωπικό και έτσι, κάποιες δυνατότητες κοινωνικής προσφοράς, όπως ζητά ο λαός. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του, για το ρόλο και τις πράξεις του. Ο αγώνας των εργαζομένων και του Σωματείου την προηγούμενη περίοδο είχε φυσικά αδυναμίες, αλλά βασικά, υπήρξε δυναμικός, μαζικός, ενωτικός και σε κρίσιμα θέματα πρωτοπόρος, απέναντι στο κλάδο σε ολόκληρη την χώρα.Όταν άλλοι σταματούσαν, η Κέρκυρα συνέχιζε..Αυτή η αγωνιστική δράση και παρακαταθήκη πρέπει να διαφυλαχτεί, να ενισχυθεί, να περάσει σε μια νέα αγωνιστική φάση και όχι να υπονομεύεται απο όσους "ξερόλες" έχουν κατά νου, κυρίως, τα δικά τους στενά παιγνίδια. Ο αγώνας των εργαζομένων είναι αγώνας επιβίωσης και οι εργαζόμενοι διδάσκονται και βγάζουν τα συμπεράσματα σε μια πορεία, μέσα απο τα γεγονότα και τις εμπειρίες τους. Τα βασικά στοιχεία του αγώνα είναι η ενότητα, η μαζικότητα, η συσπείρωση και ο έμπρακτος αγωνιστικός προσανατολισμός. Όχι οι διασπαστικές πρακτικές, ούτε οι "αναλύσεις" και οι "διορατικές προβλέψεις" σχετικά με τα αναμενόμενα, τα αυτονόητα και τα οφθαλμοφανή. 
Η ΕΡΓΑΚ καλεί τους εργαζόμενους και το Σωματείο του Δήμου σε αγωνιστική κινητοποίηση και προσανατολισμό, ενόψει μάλιστα διάφορων στοχευμένων και επικινδύνων διεργασιών ( αξιολογήσεις δομών κλπ ) που άμεσα ανακινεί η κυβέρνηση. Επίσης τους καλεί να απορρίψουν στην πράξη πιθανές και σε εξέλιξη παρασκηνιακές "διεργασίες" με ατομικά και άλλα παρεμφερή χαρακτηριστικά. Η ΕΡΓΑΚ καλεί τους εργαζόμενους ενωμένα, μαζικά, αποφασιστικά, χωρίς αυταπάτες για κανέναν απολύτως "ένθερμο φίλο τους", να δώσουν αγώνα ζωής και επιβίωσης, στηριγμένοι πρωτίστως στις δικές τους δυνάμεις, για να έχουν και ήσυχη την κλαδική - εργατική και ανθρώπινη συνείδηση τους, ότι έκαναν αυτά που έπρεπε και  όταν έπρεπε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.