Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Θερινό Σχολείο: Προγραμματισμός & Ρομποτική από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων



Το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών και το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Πληροφοριακών Συστημάτων του ΤΕΙ Πειραιά, διοργανώνουν Θερινό Σχολείο με αντικείμενο Προγραμματισμός & Ρομποτική. Σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι η εκμάθηση των βασικών αρχών του προγραμματισμού, μέσω του...
προγραμματισμού ειδικών εκπαιδευτικών ρομποτικών συσκευών (Arduino). Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν μικρο-ρομποτικές συσκευές προκειμένου να εφαρμόσουν άμεσα και με έναν ιδιαιτέρως ελκυστικό τρόπο βασικές αρχές του προγραμματισμού.

Η παρακολούθηση του Θερινού Σχολείου δεν προϋποθέτει γνώσεις προγραμματισμού. Ενδεικτικά, το Θερινό Σχολείο μπορούν να το παρακολουθήσουν: φοιτητές (ανεξάρτητα γνωστικού αντικειμένου σπουδών), μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς επίσης και άλλοι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τις νέες τεχνολογίες.

Το Θερινό Σχολείο θα πραγματοποιηθεί από 22 έως 26 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς (πρόγραμμα σχολείου διαθέσιμο στην διεύθυνση http://www.dmc.teiion.gr). Οι θέσεις παρακολούθησης είναι περιορισμένες και για την συμπλήρωσή τους θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση τις δηλώσεις κατοχύρωσης θέσης (δηλώσεις έως την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016). Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα 2671025820 & 2671027311 (κ. Νεοφύτου & κ. Τρουμπέτας – ώρες 10:00 έως 14:00) ή/και μέσω email (seminaria@teiion.gr).



Επιστημονική Επιτροπή / Εισηγητές Θερινού Σχολείου:

Βλάχος Κυριάκος - Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών

Πρεζεράκος Γιώργος - Καθηγητής ΤΕΙ Πειραιά

Πολυκαλάς Σπύρος - Αν. Καθηγητής ΤΕΙ Ιονίων Νήσων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.