Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Παράσταση στην Αντιπεριφέρεια και συνάντηση με τον υφυπουργό παιδείας υπέρ των σεισμοπλήκτων


“Θα φτάσουμε μέχρι τέλος, δεν θ’  αφήσουμε τα παιδιά στη μοίρα τους”. Τον αντιπεριφερειάρχη συνάντησαν φορείς, γονείς και μαθητές, για να συζητήσουν άλλη μια φορά τα προβλήματα που εδώ και δυο χρόνια δεν έχει λυθεί κανένα. Ο Διον. Γεωργόπουλος, η Ένωση Γονέων, ο Νίκος Γκισγκίνης και γονείς αναφέρθηκαν στα προβλήματα. Το πρώτο που ζήτησαν είναι να μην περάσει ο αποχαρακτηρισμός του Νομού, ως σεισμόπληκτου! Να σταματήσουμε το...
διαχωρισμό σε «παλιούς» – δήθεν «προνομιούχους» και «νέους» σεισμόπληκτους, το δηλητήριο της διαίρεσης και του κοινωνικού αυτοματισμού! Λέμε όχι στη στοχοποίηση του λαϊκού κινήματος, που γίνεται προκειμένου να υπάρξει σιγή νεκροταφείου και να χαμηλώσει ο πήχης των απαιτήσεων! Απαντάμε στις προκλήσεις της κ. βουλευτή ότι πλέον «δύσκολα στοιχειοθετείται ανάγκη»! Πολλά τα παράπονα για το Περιφερειακό Συμβούλιο και τον Περιφερειάρχη.

http://kefalonianews.gr/wp-content/uploads/2016/03/antiperi-064.jpg“Σοκ” κυριολεκτικά προκάλεσαν όσα είπε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Δρακουλόγκωνας για τη λειτουργία της κρατικής μηχανής, για την γραφειοκρατία, αλλά και τη συμπεριφορά υπουργών που δεν παίρνουν στα σοβαρά προτάσεις, ιδιαίτερα από την πλευρά τη δική του, όπως αποκάλυψε: “Ο υπουργός γράφει στα παλιά του παπούτσια όσα ζητάμε”..
Πιστεύουμε ότι το ίδιο “σοκ” θα προκαλέσει σε όσους ακούσουν και δουν τα video, τα οποία είναι αρκετά αποκαλυπτικά.
Ξεχωρίσαμε την ομιλία της μαθήτριας Δημητράτου για να ακούσετε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί μαθητές.

ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΥ


Δείτε εικόνες εδώ 
------------------------------------------------------------------------------ 
ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικοί στην Αντιπεριφέρεια Κεφαλονιάς, προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στον αποχαρακτηρισμό του Νομού και να διεκδικήσουν μέτρα για τους σεισμόπληκτους μαθητές και σύγχρονες – ασφαλείς σχολικές και αθλητικές υποδομές. Η κατάσταση που περιέγραψαν αποτυπώνει την εγκατάλειψη των λαϊκών και νεολαιίστικων αναγκών από την κυβέρνηση στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας και ανάπτυξης. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης επιβεβαίωσε από την πλευρά του ότι δεν έχουν προχωρήσει τα έργα δύο χρόνια μετά το μεγάλο σεισμό, ότι υπάρχει πρόβλημα στη χρηματοδότηση, στη στελέχωση των υπηρεσιών της τοπικής διοίκησης που αφορούν τα έργα, καθώς και στις ημερομηνίες μέσα στις οποίες πρέπει να αδειοδοτηθούν – πραγματοποιηθούν, ώστε να γίνουν με το ειδικό καθεστώς που προβλέπεται για τις σεισμόπληκτες περιοχές (λήγουν – με εξάμηνη παράταση - στις 30/6/2016). Ωστόσο, προσπάθησε να αποδώσει το πρόβλημα στη γραφειοκρατία και να αθωώσει την Περιφερειακή Αρχή Ιονίων (ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ) που καταψήφισε τα αιτήματα των φορέων του Νομού.
Εκ μέρους της ΕΛΜΕ-ΚΙ και της Ένωσης Γονέων Κεφαλονιάς ανακοινώθηκε η συνέχιση του αγώνα, με επόμενο βήμα την
πραγματοποίηση συνάντησης
με τον υφυπουργό παιδείας κ. Πελεγρίνη,
την Τετάρτη 23 Μάρτη,
3 μμ,
στο Υπουργείο Παιδείας, στην Αθήνα.
Για την μετάβαση στην Αθήνα θα μισθωθεί από την Ένωση Γονέων λεωφορείο που θα πάει Αθήνα στις 23/3 και θα επιστρέψει αυθημερόν. Όσοι εκπαιδευτικοί – γονείς ή μαθητές ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν στην Αθήνα μπορούν να επικοινωνήσουν με την κ. Σοφία Λιάρου στο τηλέφωνο 6948515787.
Καλούμε το λαό και τη νεολαία του Νομού να κάνουν δική τους υπόθεση το διεκδικητικό πλαίσιο και την κινητοποίηση. Να στηρίξουν ποικιλόμορφα την πρωτοβουλία με ανακοινώσεις, παραστάσεις, διαμαρτυρίες κοκ.
Έχουμε διατυπώσει την απαίτηση και το κάνουμε ξανά στη συνάντηση να παραβρεθεί και η κ. βουλευτής, προκειμένου να τοποθετηθεί ξεκάθαρα και ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, απέναντι στα αιτήματα του κεφαλονίτικου λαού.
Αργοστόλι 19/3/2016
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Ποταμιάνου Σοφία

Δείτε τα video εδώ 1ο      2ο  και 3ο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.