Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


 

Παρακολουθήσαμε την συνέντευξη της κ. Βάκη Φωτ. Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ της Κέρκυρας και κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε τηλεοπτικό σταθμό (Start tv με τους δημοσιογράφους κ.κ. Ζηνιάτη και Μάνεση) το Σάββατο 13/2/2016.
Όσον αφορά στο θέμα του Νοσοκομείου τρομάξαμε! Καμία γνώση των προβλημάτων που υπάρχουν και άμεσα θα προκύψουν με αποτέλεσμα να μην μπορούν και στο άμεσο μέλλον να μην μπορέσουν να λειτουργήσουν κλινικές ή τμήματα.
Δεν γνωρίζουμε αν και από πού έχει πληροφόρηση για τα προβλήματα της (μη) λειτουργίας του Νοσοκομείου και εν πάση περιπτώσει πρέπει να αναλάβει το ρόλο της. Να απαντήσει δηλαδή για όσα είναι απολύτως υπεύθυνη:
1ον. Υποστηρίζει να δημιουργηθεί ΠΕΣΥ Ιονίων Νήσων στην Περιφέρειά μας και ποιες ενέργειες
έχει κάνει προς αυτή την κατεύθυνση;
2ον. Υποστηρίζει το ΕΚΑΒ Κέρκυρας να έχει έδρα την Κέρκυρα και όχι τα Γιάννενα; Ποιες πρωτοβουλίες με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα έκανε ώστε να ευοδωθεί η πλέον απλή λογική;
3ον. Σύμφωνα με τον πληθυσμό του Νομού μας, τους επισκέπτες που δέχεται και την νησιωτικότητα, πόσες νοσηλευτικές κλίνες πρέπει να λειτουργούν στο Νοσοκομείο, πόσοι γιατροί και νοσηλευτές; Γνωρίζετε κ. Βάκη ότι σήμερα οι γιατροί και οι νοσηλευτές που υπηρετούν στο Νοσοκομείο μας είναι από τους λιγότερους στα Νοσοκομεία όλης της επικράτειας με τον ανάλογο πληθυσμό;
4ον. Υποστήριξε η κ. Βάκη ότι πολιτική της κυβέρνησης είναι όλοι οι ανασφάλιστοι θα έχουν πρόσβαση στην υγεία. Στην ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία, την πολιτική αυτή τη θεωρούμε αυτονόητη και ανακουφιστική. Δεν μας είπε όμως με ποιους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό θα εξυπηρετηθεί ο μεγαλύτερος αυτός όγκος των χρηστών υγείας, όταν η  λειτουργία του Νοσοκομείου καταρρέει ήδη;
5ον. Δεν ρωτήθηκε, αλλά και η ίδια δεν αναφέρθηκε, σε ποια επίπεδα θα διαμορφωθεί ο νέος προϋπολογισμός του Νοσοκομείου δεδομένου ότι τα ”ακριβά” φάρμακα από το λογαριασμό του ΕΟΠΥ θα μεταφερθούν στο λογαριασμό του Νοσοκομείου και πέραν τούτου η δαπάνη νοσηλείας και η φαρμακευτική δαπάνη των ανασφάλιστων θα επιβαρύνουν το Νοσοκομείο;
Θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλές άλλες ερωτήσεις για τις οποίες η κ. Βάκη, ο κ. Παυλίδης, αλλά και ο Περιφερειάρχης κ. Γαλιατσάτος και ο Δήμαρχος κ. Νικολούζος, είναι οι πλέον υπεύθυνοι να λάβουν θέση όχι απέναντι των νοσοκομειακών γιατρών, αλλά απέναντι της κοινωνίας μας.
Αναφερόμαστε και στους εκλεγμένους της τοπικής αυτοδιοίκησης διότι την 17η Φεβρουαρίου αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο με την ψήφιση ήδη εγκεκριμένου νομοσχεδίου σύμφωνα με προτεινόμενη ρύθμιση του υπουργείου υγείας ”η κάλυψη έκτακτων λειτουργικών αναγκών των δημόσιων δομών υγείας θα γίνεται από τους ΟΤΑ α! και β! βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών”.
Αυτά κ. Βάκη είναι εκείνα για τα οποία πρέπει να απαντήσετε και να δράσετε και όχι να παρακαλάτε τους υπουργούς να φέρουν έναν γιατρό στο Νοσοκομείο όταν σήμερα λείπουν τουλάχιστον είκοσι για την κατώτερη δυνατή ασφάλεια της λειτουργίας του.
Υποσχεθήκατε να κάνετε επίκαιρη ερώτηση στους υπουργούς υγείας, στην οποία ασφαλώς είναι υποχρεωμένοι να σας απαντήσουν σε διάλογο στην βουλή. Σας συμβουλεύουμε να μην την κάνετε γιατί προφανώς η ενημέρωσή σας είναι απολύτως επιφανειακή και καμία σχέση δεν έχει με τα πραγματικά προβλήματα της λειτουργίας του Νοσοκομείου. Εμείς, η ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, είμαστε εδώ εάν εσείς επιθυμείτε για μια ολοκληρωμένη και σε βάθος ενημέρωση.
Εκτός, εάν ο σκοπός σας είναι να αποσπάσετε υπόσχεση του υπουργού για έναν γιατρό που θα έρθει, για να το μεταφέρετε υπερήφανη για τις ενέργειές σας στον κερκυραϊκό λαό. Σε αυτή την περίπτωση η παράσταση θα μοιάζει σαν τη χιονοστιβάδα που είναι πάνω από τα κεφάλια όλων μας και σεις αναφωνείτε πόσο όμορφο είναι το χιόνι!
Κερκυραίοι πολίτες,
μετά την εικόνα και την εμπειρία των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Αθήνα, πιστεύετε ότι αυτές οι τραγικές καταστάσεις που συμβαίνουν με το Νοσοκομείο μας, θα μπορούσαν να ισχύσουν στην Κρήτη;
                                                                                      Κέρκυρα του… Αγίου Βαλεντίνου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.