Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός για το 2016, ψήφισμα διαμαρτυρίας για την υποχρηματοδότηση


 
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός για το 2016, ψήφισμα διαμαρτυρίας για την υποχρηματοδότηση
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε σήμερα το μεσημέρι, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων οικονομικού έτους 2016 καθώς και το ετήσιο πρόγραμμα δράσης.
Στην πρωτολογία του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος τόνισε ότι χαρακτηριστικό του προϋπολογισμού είναι η έλλειψη χρηματοδότησης που ταλανίζει την ΠΙΝ, όπως και όλες τις Περιφέρειες της χώρας και εξήγησε ότι στον προϋπολογισμό απεικονίζονται επίσης παράπλευρα προβλήματα όπως η μείωση των εσόδων από τα τέλη αδειών αυτοκινήτων, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Ο κ. Γαλιατσάτος υπογράμμισε ότι η αντιμετώπιση της Αυτοδιοίκησης από το...
κράτος διαχρονικά οδηγεί σε οικονομική ασφυξία τις Περιφέρειες και τις ωθεί σε ασυνέπεια έναντι αναληφθέντων υποχρεώσεων.
Το ύψος του προϋπολογισμού είναι 68.098.272,46 ευρώ, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κάνοντας λόγο για σειρά αδυναμιών και ανεπαρκειών όπως στη χρηματοδότηση για τη συντήρηση του οδικού δικτύου και κατέληξε εισηγούμενος στο Σώμα κείμενο ψηφίσματος προς την κυβέρνηση, τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, στο οποίο περιγράφεται η κατάσταση που περιέρχεται η ΠΙΝ, βάσει των εξελίξεων στην χρηματοδότηση.
Το ψήφισμα έχει ως εξής:
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων εκφράζει την έντονη αντίθεσή του σχετικά με τη συνεχιζόμενη και εντεινόμενη υποχρηματοδότηση της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης γενικότερα και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ειδικότερα.
Η αρπαγή των ΚΑΠ 2015 για δράσεις και έργα ύψους 1,2 εκ. ευρώ από τον Υπουργό Οικονομίας, εν αγνοία της ΠΙΝ, ο μηδενισμός του ίδιου εσόδου για το 2016 καθώς και η έλλειψη ειδικών χρηματοδοτήσεων για τη συντήρηση του επαρχιακού και εθνικού δικτύου, των αντιπλημμυρικών έργων και της πολιτικής προστασίας, προκαλούν ασφυξία οικονομική και εμποδίζουν την ΠΙΝ να υλοποιεί τις δεσμεύσεις της και να είναι επωφελής για τους πολίτες της Περιφέρειας.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων απαιτεί την καταβολή των εσόδων που προέρχονται από τους ΚΑΠ και δεν έχουν αποδοθεί στην ΠΙΝ διαχρονικά από το 2011 και μετά.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο θέτει το θέμα της υποχρηματοδότησης στο αμέσως προσεχές ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και ζητεί τη γενικευμένη και σχεδιασμένη αντίδραση του συνόλου των Περιφερειών της χώρας.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων απευθύνεται στους πολίτες και φορείς των Ιονίων Νήσων και τους καλεί να εντάξουν στους καθημερινούς τους αγώνες και το αίτημα της ΠΙΝ για σταθερή και επαρκή χρηματοδότηση».
Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε με 19 ψήφους υπέρ και 7 κατά, ενώ το ψήφισμα συγκέντρωσε 20 ψήφους υπέρ και 6 κατά. 
Με πληροφορίες inkefalonia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.