Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Γαι τις απαράδεκτες δηλώσεις του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης



ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)



Ξεσηκωμός για τις δηλώσεις και τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα
που δρομολογεί η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί πως πρέπει να υπάρξει ξεσηκωμός για τις δηλώσεις του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Γκούση σχετικά με τις περικοπές τμημάτων που έκανε. Ξεκάθαρα πια δηλώνεται ότι οι περικοπές αυτές, που ξεκίνησαν από το σεισμόπληκτο και πλημμυρόπληκτο Νομό μας, όχι μόνο δεν παίρνονται πίσω αλλά και επιδιώκεται να γενικευθούν στο όνομα του...
εξορθολογισμού των δαπανών.
Η βρώμικη δουλειά που εργολαβικά έχουν αναλάβει οι ιθύνοντες, κατ’ εντολή του Υπουργείου Παιδείας και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είναι σε εξέλιξη. Αντί της μέριμνας, των αντισταθμιστικών μέτρων και της ιδιαίτερης βοήθειας για ένα Νομό που οι πληγές του παραμένουν ανοιχτές, η σημερινή κυβέρνηση κάνει εκείνο που δεν τόλμησαν άλλοι μέχρι τώρα. Αντί της άμεσης κάλυψης των κενών με διορισμούς εκπαιδευτικών, αντί της λειτουργίας πρόσθετης και ενισχυτικής παντού, αντί των αντισεισμικών - αντιπλημμυρικών μέτρων για τα σχολεία, αντί της βελτίωσης των συνθηκών λειτουργίας, αντί της πλήρους αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο και των μέτρων για καθιζήσεις – κατολισθήσεις, ξεκινούν τις περικοπές δηλώνοντας, στην πράξη, ότι ο Νομός όχι μόνο δεν έχει πρόβλημα αλλά είναι και προνομιούχος. Για τέτοιο αίσχος μιλάμε. Για τέτοια βρωμιά και δυσωδία.

Τώρα τα σχολεία να ενεργοποιηθούν. 
Να γίνει ζήτημα όλου του λαού, με κέντρο εκεί που έγιναν οι περικοπές. Σύλλογοι Γονέων, Μαθητικά Συμβούλια, Σύλλογοι Διδασκόντων να βγουν μπροστά. 
Να πάρουν θέση Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων και Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς. 
Να πάρει θέση η ΟΛΜΕ. 
Να μην περάσει ούτε η τωρινή περικοπή τμημάτων ούτε όσα ετοιμάζονται και (δεν) κρύβονται πίσω από αυτή.

Αργοστόλι 20/10/2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ




Ο Πρόεδρος

Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Φαρακλός Βαγγέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.