Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Κεφαλονιά - Ιθάκη: Εκδηλώσεις τιμής για τους αγωνιστές του ΕΛΑΣ, του ΕΛΑΝ και του ΔΣΕ (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους αγωνιστές του ΕΛΑΣ, του ΕΛΑΝ και του ΔΣΕ σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα:
Στην Ιθάκη
Το Σάββατο 18 Ιούλη έγινε αναπαράσταση της πορείας του καραβιού «Δημοκρατία» του ΕΛΑΝ, από τις Φρίκες έως και το Βαθύ όπου και βυθίστηκε από τις Γερμανικές δυνάμεις.
Την Κυριακή 19 Ιούλη πραγματοποιήθηκαν αγώνες σκακιού στην πλατεία στο Βαθύ και ακολούθησε αφιέρωμα από την ΚΝΕ στον Θιακό ποιητή και... δημοσιογράφο Νίκο Καρβούνη. Η εκδήλωση έκλεισε με ομιλία από τη γραμματέα της ΤΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ Αγγελική Τσώλου.
Στην Κεφαλονιά
Τους αγωνιστές του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ Ηλία Κουγιανό και Ματθαίο Κουλουμπή τίμησαν παλιοί και νέοι αγωνιστές, με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Ιούλη, στον τόπο που εκτελέστηκαν και αποκεφαλίστηκαν. Ακολούθησε ομιλία στην πλατεία στα Μακρυώτικα, από την Αγγελική Τσώλου, γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.