Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Οι δήμαρχοι επιμένουν στο όχι για τα ταμειακά διαθέσιμα – Ρίχνουν το μπαλάκι για την τελική απόφαση πίσω στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ – Αποχώρησε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ



Να εμμείνουν, προς το παρόν, στην απόφαση τους για τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων στην Τράπεζα της Ελλάδας αποφάσισαν ( κλικ ΕΔΩ για την ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΠ) οι δήμαρχοι στο συνέδριο της ΚΕΔΕ (185 υπέρ, 57 υπέρ, 10 παρών, 1 λευκό) μετά από σχετική πρόταση του Γ. Πατούλη. Σύμφωνα με την πρόταση του προέδρου της ΚΕΔΕ το «συνέδριο εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ και την Γενική Συνέλευση των δημάρχων» προκειμένου να λάβει την τελική απόφαση αφού ζητηθούν διευκρινίσεις και δοθούν περισσότερες δεσμεύσεις από την κυβέρνηση κυρίως όσον αφορά τις ταμειακές ροές των δήμων, δηλαδή ότι τα χρήματα είναι άμεσα
διαθέσιμα στους δήμους για να καλύψουν τις λειτουργικές τους ανάγκες. Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Πατούλης «σε περίπτωση που η κυβέρνηση πει ότι εξαρτάται η ταμειακή ρευστότητα...
της χώρας από την Αυτοδιοίκηση τότε δίνουμε και τους μισθούς μας και καλούμε και το πολιτικό προσωπικό της χώρας να κάνει το ίδιο».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης μιλώντας κατά τη διάρκεια της 3ης ημέρας του συνεδρίου στη Χαλκιδική για τα αποθεματικά των Δήμων και την ΠΝΠ πρότεινε:

-Να βασιστούμε και να μείνουμε στις αποφάσεις του ΔΣ της ΚΕΔΕ και των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων.

-Να εξουσιοδοτήσουμε το ΔΣ της ΚΕΔΕ για πρωτοβουλίες νομοθετικού περιεχομένου.

-Να δηλώσουμε κατηγορηματικά πως αν η κυβέρνηση αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας, θα δώσουμε τους μισθούς των δημάρχων και θα ζητήσουμε να κάνει το ίδιο και το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της χώρας.

Ο Γιώργος Πατούλης αιτιολόγησε την πρότασή του σε πολλούς λόγους μεταξύ των οποίων, το κλίμα ανασφάλειας στην αυτοδιοίκηση, την ανησυχία ότι δεν έχουν γίνει ακόμα οι απαραίτητες νομοθετικές ενέργειες, στο ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση της ΤτΕ και στο ότι είναι απροσδιόριστη η ισχύς της ΠΝΠ.

Ο Γ. Πατούλης μίλησε για “καθαρό” ψήφισμα καθώς και για έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ τις επόμενες ημέρες.

Η πρόταση Γ. Πατούλη έλαβε 185 ΝΑΙ, 57 ΟΧΙ, 10 ΠΑΡΩΝ και 1 ΛΕΥΚΟ σε σύνολο 243 συνέδρων που συμμετείχαν στις σημερινές εργασίες.

Να σημειωθεί ότι συνολικά κατά το τριήμερο συνέδριο της ΚΕΔΕ οι διαπιστευμένοι σύνεδροι ήταν 400.

Αναλυτικά οι παρατάξεις ψήφισαν ως εξής: «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» (ΝΔ) ΥΠΕΡ, Αυτοδιοικητικό κίνημα (ΠΑΣΟΚ) ΥΠΕΡ, «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» (ΣΥΡΙΖΑ) ΚΑΤΑ, «Νέα Αυτοδιοίκηση» (Κεντροαριστερά-Ανεξάρτητοι) ΚΑΤΑ, «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ) ΠΑΡΩΝ.

Οι παρεμβάσεις

Κοιμήσης: «Μας καλύπτει η ανακοίνωση όπως δόθηκε. Θεωρούμε ότι το βασικό είναι η ρύθμιση των ταμειακών ροών για να μπορούν οι δήμοι να καλύψουν τις ανάγκες τους. Υπερψηφίζουμε την πρόταση».

Ιωακειμίδης: «Δεν μ΄ αρέσουν οι κωλοτούμπες. Είναι το κορυφαίο όργανο της Αυτοδιοίκησης και οφείλει να πάρει απόφαση καθαρή και συγκεκριμένη τώρα. Δεν μ’ αρέσει να πετάω την μπάλα έξω από το γήπεδο.Κλακαδόροι εδώ δεν έχουν θέση».

Μπίρμπας: «Δεν είναι δυνατόν το κορυφαίο όργανο της Αυτοδιοίκησης να αφήνεται σε μία θέση για ένα θέμα το οποίο έπρεπε να έχει λήξει μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Αρχίζουμε να χάνουμε το δίκιο μας. Θα έχουμε προβοκάτσιες και όχι μόνο από την κυβέρνηση. Σήμερα διάβασα τίτλο που λέει: “Σε χλιδή οι δήμαρχοι αρνούνται να δώσουν τα χρήματα”. Είναι ασφαλέστερα τα χρήματα στην Eurobank απ’ ότι στην Τράπεζα της Ελλάδος».

Παντελάκη: «Διυλίζετε τον κώνωπα και καταπίνετε την κάμηλο. Ούτε ένα ευρώ στην ΤτΕ. Η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει αυτά που χρειάζονται για να λειτουργήσουν οι δήμοι. Πάνω από 200 δήμοι δεν μπορούν να βγάλουν τον προϋπολογισμό τους. Για το κύριο ζήτημα δεν παίρνετε απόφαση».

H ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΠ

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.