Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Σοκάρει ο θάνατος νεογνού στη Κεφαλονιά


Από το www.e-kefalonia.net 
Στο φως για άλλη μία φορά οι τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο του Αργοστολίου. Ανάστατη η κοινωνία του νησιού

Το προσωπικό του Γολγοθά ανεβαίνει τις τελευταίες ημέρες ο Πρόεδρος του Πυρήνα της Χ.Α στο νησί μας, Χριστόφορος Χουρμούζης, μετά τον ξαφνικό χαμό του πρόωρα νεογέννητου παιδιού του το περασμένο Σάββατο.
Η σύζυγος του κ. Χουρμούζη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νομαρχιακό νοσοκομείο στο Αργοστόλι το πρωί του Σαββάτου, όπου διαπιστώθηκε από τους γιατρούς ότι έπρεπε να«πάρουν» το παιδί λόγω μόλυνσης στο αμνιακό υγρό. Το νεογνό έπρεπε να μεταφερθεί στην Αθήνα, κάτι που έγινε με πολεμικό αεροπλάνο C130 και με τη συνοδεία του πατέρα. Στο νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία», παρόλο τις ....
προσπάθειες που έγιναν και με δεδομένη την ταλαιπωρία των έξι μηνών μωρού, το τελευταίο δεν τα κατάφερε και απεβίωσε.
Ο Χριστόφορος Χουρμούζης βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα και μάλιστα χθες μίλησε στο τηλεοπτικό σταθμό Εxtra και το δημοσιογράφο Άκη Παυλόπουλο για το Γολγοθά του και τις δυσκολίες που συνάντησε στο νοσοκομείο Αργοστολίου.
Πάντως, αξίζει να εξεταστούν οι όποιες ευθύνες υπάρχουν για αυτήν την κατάληξη τόσο στο ιατρικό όσο και στο διοικητικό κομμάτι του νοσοκομείου, δεδομένου ότι η κατάσταση στον τομέα της υγείας στο νησί μας είναι τραγική και οι συνέπειες έχουν αρχίσει ήδη να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.
Είναι απορίας άξιο, μέχρι αυτή την ώρα, ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου δεν έχει βγάλει καμία ανακοίνωση , προκειμένου αφενός μεν να ενημερώσει και αφετέρου να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος και προς κάθε κατεύθυνση για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο αλλά και πως η άτυχη γυναίκα μολύνθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.
Κουράγιο στο ζεύγος Χουρμούζη να ευχηθούμε και καλή δύναμη!
ΠΗΓΗ: http://kefaloniaphotonews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.