Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Από τη συγκέντρωση της ΕΛΜΕ-ΚΙ




Συγκέντρωση και πραγματοποίηση παραστάσεων ατον αντιπεριφερειάρχης Π Δρακουλόγκωνα και τον Δήμαρχος Αλ. Παρίση από αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ-ΚΙ, της Ένωσης Γονέων και του ΕΚΚΙ για τα προβλήματα της εκπαίδευσης που υπάρχουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Όπως τόνισε ο Διον. Γεωργόπουλος στη σύντομη ομιλία του έξω από την αντιπεριφέρεια, δεν θεωρούμε «φυσικό» το να βρίσκει η νέα σχολική χρονιά τους σεισμόπληκτους άστεγους, τα σχολεία σε κοντέινερς με τεράστιες ελλείψεις, χωρίς αντισεισμική θωράκιση, χωρίς φροντίδα για την αναπλήρωση της περσινής χαμένης ύλης – με προγράμματα πρόσθετης και ενισχυτικής. Δεν θέλουμε καθηγητές χειραγωγημένους, φτωχούς και ελαστικοποιημένους. Δεν θέλουμε ο γονιός να πληρώνει και την κρίση και την ανάπτυξη, που προετοιμάζει τεράστια κέρδη για τους λίγους. 
Τα παιδιά μας δεν μπορεί να είναι οι σύγχρονοι δούλοι και το κρέας για τα...κανόνια των πολέμων, που γίνονται για τις ανακατανομές των αγορών, πάντα με το πρόσχημα των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Αναδεικνύουμε τα αιτήματά μας. Δίνουμε συνέχεια με μορφωτική – πολιτιστική αντεπίθεση, με συλλογή σχολικών ειδών για τα παιδιά της Παλαιστίνης, με μαθήματα αλληλεγγύης. Δίνουμε ζωή στο σχολείο και κάνουμε τη ζωή σχολείο. Τα όνειρα θα πάρουν εκδίκηση. Για έναν κόσμο με ειρήνη, δικαιοσύνη, χωρίς εκμετάλλευση. Για έναν κόσμο που θα ανθεί, οικοδομώντας το σχολείο που αξίζει στη νέα γενιά και το λαό μας.

ΑΚΟΥΣΤΕ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.