Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Με οκτώ αντικαταστάσεις «πέρασε» ο ΕΝΦΙΑ


vouli

Η τροπολογία για τον φόρο ακινήτων πέρασε από το Κοινοβούλιο, τα κόμματα της συγκυβέρνησης όμως βγήκαν «τραυματισμένα» από τη διαδικασία καθώς αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε αντικαταστάσεις βουλευτών τους. Στο χαμηλό συντελεστή ΕΝΦΙΑ και οι ατομικές επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα .
Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η επίμαχη τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, 51 βουλευτές ψήφισαν «ναι», 38 «όχι» ενώ είχαμε και 6 «παρών».
Κατά την ψηφοφορία αντικαταστάθηκαν οκτώ βουλευτές της συμπολίτευσης, πέντε από τη Νέα Δημοκρατία και τρεις από το ΠΑΣΟΚ, με την κυβέρνηση να...
υποστηρίζει πως οι αντικαταστάσεις έγιναν λόγω κωλυμάτων και προσωπικών λόγων.
Η ΝΔ αντικατέστησε τη Ντόρα Μπακογιάννη που βρίσκεται στη Λοζάνη και το είχε ζήτησε η ίδια, τον Λευτέρη Αυγενάκη που είχε ενημερώσει για προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό, την Άννα Ασημακοπούλου και τον Μάξιμο Συνετάκη που επικαλέστηκαν προσωπικούς λόγους και τον Γιώργο Κωνσταντόπουλο για λόγους υγείας.
Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Θανάσης Μπούρας, προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις τονίζοντας πως αν ήταν παρόντες στην ψηφοφορία θα υπερψήφιζαν τη διάταξη.
Το ΠΑΣΟΚ αντικατέστησε τον Νίκο Σηφουνάκη που είχε δηλώσει ότι θα καταψηφίσει, καθώς και τους Απόστολο Κακλαμάνη και Δημήτρη Σαλτούρο, οι οποίοι επικαλέστηκαν προσωπικούς λόγους.
Γ. Μαυραγάνης: «Ο ΕΝΦΙΑ περιέχει βελτιωτικές διορθώσεις»
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Μαυραγάνης, από το βήμα της Βουλής και απευθυνόμενος στους βουλευτές της συμπολίτευσης επισήμανε πως «η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ περιέχειβελτιωτικές διορθώσεις των στρεβλώσεων. Η στρατηγική της κυβέρνησης από εδώ και πέρα είναι η συνολική μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων αξιοποιώντας την βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας και της αξιοπιστία της».
Εντάσσονται στο χαμηλό συντελεστή ΕΝΦΙΑ και οι ατομ. επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα
Με ρύθμιση που κατέθεσε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη την τελευταία στιγμή,εξισώνεται το καθεστώς φορολόγησης των ανώνυμων εταιρειών με τις ατομικές επιχειρήσειςτουρισμού.
Η υπουργός επισήμανε ότι με τη νομοτεχνική βελτίωση οι μικρές τουριστικές επιχειρήσεις εντάσσονται στις διατάξεις που προβλέπουν μειωμένο συντελεστή για τον υπολογισμό του φόρου ακινήτων.
Σύμφωνα με κύκλους της κυβέρνησης από τις ρυθμίσεις εξαιρούνται όσοι νοικιάζουν βίλες για λίγους μήνες. Ως παράδειγμα αναφέρθηκαν «οι βίλες τύπου Ραγκούση και Παπακωνσταντίνου» που «θα πληρώνουν υψηλό συντελεστή ΕΝΦΙΑ».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.