Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Λαϊκός ξεσηκωμός για την φοροεπιδρομή του ΕΝΦΙΑ


Ακόμη μια σύσκεψη για τον συντονισμό της δράσης που επιβάλλεται προκειμένου να υπάρξει πίεση στην Κυβέρνηση για αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ και οι φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων να μην κληθούν να πληρώσουν ποσά που αδυνατούν να συγκεντρώσουν, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Διοικητήριο αυτή τη φορά μετά από...
πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Διονύση Μυλωνά.
Η αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου κατακλύστηκε από κόσμο, παρουσιάζοντας μια εικόνα ανάλογη με αυτή που υπήρξε στο Πνευματικό Κέντρο το προηγούμενο βράδυ κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε με πρωτοβουλία των λογιστών για το ίδιο θέμα.
Ο απερχόμενος Αντιπεριφερειάρχης ανακοίνωσε πως ήδη έχει αποστείλει διαμαρτυρία στον Πρωθυπουργό και σημείωσε πως ο ίδιος αλλά και τα υπόλοιπα ζακυνθινά μέλη του συνδυασμού της απερχόμενης πλειοψηφίας θα υποβάλουν τις παραιτήσεις τους από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Μάλιστα, απευθυνόμενος και στον νέο Αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Νιοτόπουλο σημείωσε πως θα πρέπει να υπάρξει αναβολή της τελετής ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου τουλάχιστον μέχρι τις 30 Αυγούστου ως ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στις ανάλγητες αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών ως προς την φορολόγηση των ακινήτων.

Οι παραλογισμοί της Ζακύνθου στη Βουλή
Χθες το μεσημέρι, οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στις τελευταίες εξελίξεις βάζοντας ακόμη μια φορά στο τραπέζι της συζήτησης τις προτάσεις που διατυπώθηκαν για αποκλεισμό της Δ.Ο.Υ αλλά και του αεροδρομίου, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Βαγγέλη Βανταράκη εκπροσώπου του Βουλευτή Ζακύνθου στην συζήτηση που έγινε το προηγούμενο βράδυ στη Βουλή: Ο κ. Κοντονής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τα Κόκκινα Δάνεια, έθεσε στον Υπουργό Οικονομικών Γκ. Χαρδουβέλη τους παραλογισμούς με την επιβολή του ΕΝΦΙΑ στη Ζάκυνθο φέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα από εκκαθαριστικά αγροτών που καλούνται να πληρώσουν φόρο πάνω από 10.000 Ευρώ για αγροτικές εκτάσεις!
Ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε μέσα στη Βουλή πως γνωρίζει το πρόβλημα, σημειώνοντας πως γίνονται κινήσεις προκειμένου να υπάρξουν διορθώσεις.
Σημειώνεται πως χθες και μετά την συζήτηση με τον Υπουργό, ο Βουλευτής συναντήθηκε με τον Υφυπουργό οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη και συζήτησε μαζί του το σοβαρό πρόβλημα της εφαρμογής του ΕΝΦΙΑ στην Ζάκυνθο. Ο υφυπουργός αναγνώρισε ότι υφίστανται σοβαρά λάθη τόσο στο περιεχόμενο όσο και στον τρόπο εφαρμογής του και ότι το υπουργείο θα προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις.
Αξίζει ακόμη να αναφερθεί και η τοποθέτηση του προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ Ζακύνθου Κώστα Μωραΐτη, ο οποίος έκανε γνωστό πως ήδη έχει στείλει έγγραφο στο Υπουργείο Οικονομικών ζητώντας να γίνουν διορθώσεις στο ΕΝΦΙΑ, ενώ σχολίασε πως σε περίπτωση που οι κινητοποιήσεις γίνονταν στη Δ.Ο.Υ θα υπήρχε άμεση ενημέρωση του Υπουργείου για τις αντιδράσεις.
Ακόμη, ανέφερε πως απαιτούνται συντονισμένες κινήσεις προκειμένου να βρεθεί λύση χωρίς να γίνει πολιτική εκμετάλλευση του προβλήματος.

Να μην περιληφθεί το αεροδρόμιο στις κινητοποιήσεις
Για το επικείμενο ραντεβού του με τον Υφυπουργό Οικονομικών έκανε λόγο ο νέος Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς, ο οποίος όμως εξέφρασε τη διαφωνία του με την προοπτική κινητοποιήσεων στο αεροδρόμιο, ενώ την στήριξη τους στις αντιδράσεις που θα γίνουν συλλογικά, εξέφρασε ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Νιοτόπουλος.
Η σύσκεψη επρόκειτο να καταλήξει σε ένα κοινό ψήφισμα όλων των φορέων που θα αποσταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών, ενώ σύμφωνα με όσα τονίστηκαν θα ζητηθεί να υπάρξει ειδική μνεία στην φορολόγηση των αγροτικών εκτάσεων, ώστε να υπάρξουν ευνοϊκές ρυθμίσεις του Νόμου ανάλογες με αυτές που ισχύουν σήμερα για τα κτήρια των ξενοδοχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.