Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

ΕΓΑΚ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΕΡΓΑΚ

ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ 2013.
Έχουν περάσει ήδη, περίπου 8 μήνες απο την ολοκλήρωση του περσινού πεντάμηνου προγράμματος φύλαξης αρχαιολογικών χώρων Κέρκυρας (υπουργείο πολιτισμού) στις 31/12/ 2013.Υπενθυμίζουμε ότι εργολήπτρια ΜΚΟ του έργου φύλαξης ήταν η η ΜΚΟ "ΣΤΗΡΙΞΗ" ενώ οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα αυτό επελέγησαν σαν "ευπαθείς κοινωνικές ομάδες"... 
Η ΕΡΓΑΚ πριν μήνες,είχε αναφερθεί δημόσια, συστηματικά και επίμονα στις καθυστερήσεις εξόφλησης των εργαζομένων - ανέργων του προγράμματος. Μετά απο 8 μήνες, η ΜΚΟ "Στήριξη" συνεχίζει να "στηρίζει" τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα οφείλοντας τους ακόμα 625 ευρώ, αφού τους έχει καταβληθεί ποσό 2500 ευρώ για το σύνολο της πεντάμηνης εργασίας τους.
Επειδή στην εποχή μας, στην χώρα μας και ειδικά στον κόσμο των ανέργων και των εξαθλιωμένων εργαζομένων, 625 ευρώ είναι μεγάλο ποσό.
Επειδή τα χρήματα αυτά είναι νόμιμα δεδουλευμένα των εργαζομένων του πεντάμηνου και είναι αδιανόητη η μη καταβολή τους, ενώ δημιουργούνται και εύλογα ερωτηματικά.
Επειδή αυτή η άθλια υπόθεση της ελαστικής "εργασίας μέσω ΜΚΟ και όχι μόνο, της περιφρονητικής και προσβλητικής ταλαιπωρίας των εργαζομένων, της εξαθλίωσης, πρέπει να τελειώνει, με την αντίσταση και τον αγώνα των εργαζομένων και όλου του λαού.
Το ελάχιστο που απαιτείται στην συγκεκριμένη περίπτωση των συναδέλφων αυτού του πεντάμηνου (όπως και σε κάθε όμοια περίπτωση ανεξόφλητης εργασίας) είναι η άμεση, τώρα, εξόφληση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.