Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΑΝΑΣΑ: Αντίπαλοί μας είναι οι μνημονιακές παρατάξεις. Δεν ακολουθούμε σε άγονες αντιπαραθέσεις.


Η αγχώδης προσπάθεια της, υποστηριζόμενης από το ΚΚΕ, περιφερειακής παράταξης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ΛΑΣΥ) του κου Θόδωρου Γουλή να ασκήσει κριτική στη διακήρυξη της ΑΝΑΣΑ, αποδεικνύει για εμάς την απήχηση και το ενδιαφέρον που συναντούν στους κατοίκους και την κοινωνία των Ιόνιων νησιών οι θέσεις και οι προτάσεις της παράταξής μας.
Σε όλα τα νησιά των Ιονίων, μεγάλα και μικρά, οι πολίτες ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της ΑΝΑΣΑ για ανατροπή της διοίκησης και των αιρετών που, εφαρμόζοντας πιστά τις κυβερνητικές επιταγές, στήριξαν τις μνημονιακές πολιτικές, στήριξαν τα...κόμματα της συγκυβέρνησης, υποβάθμισαν και απαξίωσαν την Περιφέρεια των Ιονίων. Γι’ αυτούς, περιέργως, η ΛΑΣΥ δεν βρίσκει να πει ούτε λέξη!
Το μήνυμα της ΑΝΑΣΑ για αλλαγή σελίδας στην Περιφέρειά μας, για να αναζωογονήσουμε τον τόπο μας, για να πάρουν ΑΝΑΣΑ οι κάτοικοι και η κοινωνία των Ιονίων, η ΛΑΣΥ το αντιμετωπίζει με απαξίωση και επιθετικότητα. Καταφεύγει στην κακόβουλη ταύτιση των θέσεων της ΑΝΑΣΑ με τις θέσεις των μνημονιακών παρατάξεων, ακόμη και με τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων, των μεγαλοεργολάβων, των εταιρειών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ποιος ξέρει ποίων άλλων ακόμη…!



Η ΑΝΑΣΑ, όπως τονίζει και στη Διακήρυξή της, θέτει όλες της τις δυνάμεις στην υπηρεσία των πολιτών και αυτών τα συμφέροντα θέλει να εκφράσει. Η ανάδειξή μας ως νέα Διοίκηση στην Περιφέρεια Ιονίων, θα σημάνει ανατροπή των πολιτικών όσων διαχειρίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια την τοπική διοίκηση, θα σημάνει παράλληλα και μήνυμα πολιτικής ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών στην Ελλάδα.



Στον μεγάλο αυτόν αγώνα του λαού των Ιονίων, η ΛΑΣΥ σε ποιά πλευρά επιλέγει να σταθεί;



Η ΑΝΑΣΑ θα είναι στον δεύτερο γύρο των Περιφερειακών εκλογών, και θα είναι ο τελικός νικητής. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να ακολουθήσουμε σε άγονες αντιπαραθέσεις. Άλλα είναι για εμάς τα μέτωπα αντιπαράθεσης, άλλοι είναι οι αντίπαλοί μας. Μπορούμε μάλιστα να δεσμευτούμε ότι, εάν δεν είμαστε στον δεύτερο γύρο των εκλογών, εμείς θα στηρίξουμε αριστερό ψηφοδέλτιο, θα στηρίξουμε τη ΛΑΣΥ. Μπορούν, η ΛΑΣΥ και το ΚΚΕ, να αναλάβουν αντιστοίχως παρόμοια δέσμευση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.