Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Δήμαρχος Κεφαλονιάς ξανά ο Παρίσης με την "ανοχή" της ομάδας και όχι μόνο!


Η άρνηση της ομάδας Καλαφάτη να στηρίξει έστω και με επιφυλάξεις για τον Δήμο Κεφαλλονιάς τον Θεόφιλο (ίσως και για λόγους αυτοσυντήρησή της), ένεκα μιας δημοτικής αρχής που υπηρετεί καθαρά τις πολιτικές των μνημονίων στο νησί μας, ακυρώνει με τη στάση της αυτή μια ιστορική παρουσία της με τα όποια θετικά και τα αρνητικά της. Γι' αυτό διαλέξαμε μια ιστορική φωτο για να θυμίσουμε με τη σειρά μας την ιστορική μνήμη απέναντι στη λήθη που ζούμε σήμερα. 
Επιμένουμε ότι μόνο η "σύγκρουση" "αξιών" παράγει πολιτική. Η διαφωνία στη δημόσια αντιπαράθεση δια του δημοκρατικού διαλόγου, που πρέπει να ακολουθούν οι νοήμονες πολιτικά δημοκρατικοί άνθρωποι καθώς και οι ιεραρχήσεις των στρατηγικών στόχων κάθε κοινωνικής ομάδας δεν πρέπει να υποτάσσονται σε τακτικές και σκοπιμότητες κάτι που στην Κεφαλονιά τουλάχιστο στη δεύτερη εκλογή για τον δήμο με βάση και το....
αποτέλεσμα που είδαμε υπηρετήθηκαν στο διηνεκές. Αντί το οξυγόνο της κοινωνίας μετατράπηκε διοξείδιο του άνθρακα με ότι αρνητικό μπορεί να εξελιχθεί στον Κεφαλονίτη που δοκιμάζεται σκληρά, όπως και ολόκληρος ο Ελληνικός λαός.    
Το παλιό ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε ακόμα και τώρα να γυρίσει σελίδα το νησί μας (χάνοντας την τελευταία ευκαιρία), μετά και τα "τραύματά" από τους πρόσφατους σεισμούς, και την "δουλική" στάση του δήμου στην συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ιδιαίτερα στους σεισμούς, προτίμησαν ορισμένοι να κλειστούν στην υστεροφημία του παλιού καλού καιρού όταν αυτοί ήταν πανίσχυροι. Πως αλλιώς μπορούν να ερμηνευτούν τα 2.108 άκυρα και τα 1.461 λευκά, σύνολο 3,569 που έπεσαν χθες στη κάλπη; Όταν είναι γνωστή η δήλωση του επικεφαλής της Ενωμένης "ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ" (δείτε εδώ), όσον αφορά την στάση του ίδιου στον β' γύρο, δίνοντας με εύσχημο τρόπο το σήμα και στους οπαδούς τους λέγοντας ότι: ο ίδιος δεν έχει επιλογή στον β' γύρο για το Δήμο Κεφαλονιάς! Κρίμα διότι η "ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ" έχει αξιόλογα άτομα και με προσφορά στα κοινά, όλων των κοινωνικών τάξεων καθώς και επιτυχημένους επιχειρηματίες και ένα δυνατό και "θηλυκό" πολιτικό μυαλό και εργατικότατο, που τώρα όλοι τους θα είναι θεατές στα όσα θα κόβουν και θα ράβουν πλέον τα οργανωμένα συμφέροντα. 
Οι ιδιωτικοποιήσεις (ευαγγέλιο του Παρίση) των παραλιών της Κεφαλονιάς, το Τραπεζάκι, τα υπόλοιπα νταμάρια, ο Αίνος, το Λιμάνι του Αργοστολίου, το Αεροδρόμιο, ακόμα και η πολυπόθητη αποκατάσταση των υποδομών της σεισμόπληκτης Παλικής, είναι το φιλέτο της επόμενης θητείας της δημοτικής αρχής προς τα αδηφάγα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων.
 Οι ΣΔΙΤ θα είναι το εργαλείο της μεταβίβασης δημοτικών υπηρεσιών στους ιδιώτες, όπως τμήματα της εκπ/σης, κλείσιμο ΔΕΥΑΚ, απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων, ψευδοκατάρτιση-ανεργία, πλειστηριασμοί, χαράτσια κ.α. Μπροστά σε όλα αυτά η ολική απουσία δήμου θα συνεχίσει να υπάρχει ενώ το τουριστικό Management του νησιού, θα το σχεδιάζουν τα ξένα συμφέροντα για να τα οικονομάνε - ενώ οι ντόπιοι θα πληρώνουν τις δόσεις στις Τράπεζες!
Όλα βρίσκονται επί θύρες (τα σχέδια του μακαρίτη Σταυρίδη υπάρχουν προς υλοποίηση),  εάν βέβαια μακροημερεύσει η συγκυβέρνηση των κατοχικών δυνάμεων (που δεν το βλέπουμε), που θα συνεχίσει να υπηρετεί ο εκλεκτός τους τ. θιασάρχης. Βέβαια θα πρέπει όλοι αυτοί να ξεπεράσουν πλέον το εμπόδιο που λέγεται Θ. Γαλιατσάτος, τον Κεφαλονίτη Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ο οποίος και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και έχει αιτία να αντιπαρατεθεί εάν χρειαστεί με τον ηγετικό πυρήνα της ομάδας και όποια συμφέροντα αυτοί στηρίζουν.    
Κύριοι σε προοδευτικούς ανθρώπους και ιδιαίτερα της αυτοδιοίκησης δεν χωρούν οι εγωισμοί, ομφαλοσκοπίσεις, ελιτισμοί και "εμπάθειες" ενώ τις ομαδοποιήσεις τις πλήρωσε ακριβά η Κεφαλονιά αφού η τέχνη του εφικτού ήταν ξένη στους συσχετισμούς που διαμόρφωσε μια φαύλη κατάσταση στον τόπο, που στα επόμενα πέντε χρόνια οι πολίτες του νησιού μας θα συνεχίσουν να απογοητεύονται από τις φρούδες ελπίδες, που τους σκόρπισαν εύπεπτα οι ντόπιοι ντελάληδες της τρόικας μέσα σε αυτή την κατοχική καταχνιά.
Στο τοπίο αυτό πρέπει να συνυπολογιστεί και η αδυναμία της αριστεράς με όλες τις εκφράσεις κεντρικά και τοπικά να παίξει καταλυτικό ρόλο στα αυτοδιοικητικά πράματα του νησιού μας.
Το παράδοξο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές ήρθε πρώτο κόμμα στην Κεφαλονιά με ποσοστό 33,84 ενώ στον ενιαίο δήμο βρέθηκε στη 4η θέση! Λίγο αυτοκριτική χρειάζεται. Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι κάνουν τις πόλεις αλλά και την διαφορά. Αυτό το είδαμε με την πολύ καλή παρουσία του Α. Καλαφάτη (συμφωνούμε ή διαφωνούμε μαζί του), όπου οριακά δεν πέρασε στον δεύτερο γύρο, παρά τα όσα σχολιάσαμε ποιο πάνω αυτή όμως είναι η πραγματικότητα.  
Στα αποτελέσματα τώρα των χθεσινών εκλογών στο Δήμο Κεφαλονιάς έγινε μάχη «σώμα με σώμα», όπου ανέδειξε νικητή τον Αλέξανδρο Παρίση ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 51,9% έναντι 48,1% του Θεόφιλου Μιχαλάτου και επανεκλέγεται.



Παρακάτω οι έδρες του νέου Δ.Σ. που θα αναλάβει την 1 Σεπτεμβρίου 2014



Συνδυασμός Αλέξανδρου Παρίση «Ισχυρή Κεφαλονιά» (25 ΕΔΡΕΣ) :



ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ (10):

ΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΟΚΚΟΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΒΑΝΔΩΡΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ, ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΤΖΩΡΤΖΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ, ΓΑΡΜΠΗ ΣΟΦΙΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ, ΜΑΡΚΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΕΛΕΙΟΣ (3):
ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΑΓΓΟΥΡΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΠΥΡΟΝΙΚΟΛΑΣ.
ΛΕΙΒΑΘΩΣ (4):
ΚΕΚΑΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΚΟΥΡΚΟΥΜΕΛΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΠΑΛΙΚΗ (3):
ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, ΜΟΣΧΟΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΥΛΑΡΟΣ (2):
ΓΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ-ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΕΡΙΣΟΣ (1):
ΚΟΝΤΟΓΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΟΜΑΛΑ (1):
ΜΑΤΙΑΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΣΑΜΗ (1): ΚΟΚΚΟΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Συνδυασμός Θεόφιλου Μιχαλάτου «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» (6 ΕΔΡΕΣ) :

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ (1): ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ ΟΛΓΑ
ΕΛΕΙΟΣ (1): ΘΩΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΛΕΙΒΑΘΩΣ (1): ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ (Ως ο επικεφαλής του συνδυασμού)
ΠΑΛΙΚΗ (1): ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
ΕΡΙΣΟΣ (1): ΚΑΒΑΛΛΙΕΡΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΑΜΗ (1): ΦΛΩΡΑΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Συνδυασμός Αλέκου Καλαφάτη «Ενωμένη Τετράπολη» (5 ΕΔΡΕΣ) :

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ (2): ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΑΛΕΚΟΣ (ο επικεφαλής του συνδυασμού), ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΕΛΕΙΟΣ (1): ΖΑΠΑΝΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΛΕΙΒΑΘΩΣ (1): ΣΚΛΑΒΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΑΛΙΚΗ (1): ΡΟΥΧΩΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Συνδυασμός Γεράσιμου Δημητράτου «Ριζοσπάστες Ξανά» (2 ΕΔΡΕΣ):

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ (1): ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (Ως ο επικεφαλής του συνδυασμού)
ΠΑΛΙΚΗ (1): ΔΕΣΤΟΥΝΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ή ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΣ – ΠΑΓΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΗΣ (ισοβαθμούν με 97 σταυρούς)

Συνδυασμός Νίκου Γκισγκίνη «Λαϊκή Συσπείρωση» (2 ΕΔΡΕΣ) :

ΠΑΛΙΚΗ (1): ΓΚΙΣΓΚΙΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Ως ο επικεφαλής του συνδυασμού)
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ (1): ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Συνδυασμός ΦΙ.Κ.Ο (1 ΕΔΡΑ) :

ΠΑΛΙΚΗ (1) : ΠΑΡΙΣΗΣ ΗΛΙΑΣ (ο επικεφαλής του συνδυασμού)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.