Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΥΟ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ - Του Γιάννη Απέργη


Τα συστημικά κόμματα που εναλλάχτηκαν στην εξουσία τα τελευταία 40 χρόνια (κεντροδεξιά-κεντροαριστερά), συρρικνώθηκαν τόσο στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, που χρειάστηκε –ξεδιάντροπα- να συγκυβερνήσουν, με διάφορα δεκανίκια (ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ κ.α) για το …καλό μας, αλλά κύρια για καλό το δικό τους και την διατήρηση των κοινοβουλευτικών τους κεκτημένων.
Το καλό μας, δεν ήταν άλλο βέβαια από μια σειρά εκπλήξεις για τους πολλούς. Παραγωγή φτωχοποιημένων, άνεργων, χρεωμένων και...
απελπισμένων ανθρώπων, που εύκολα τους επιβάλλεται η ηθική της ενοχής, του φόβου και της ομηρίας. Καθιέρωση  μερικής, επισφαλούς, κακοπληρωμένης και ενίοτε ανασφάλιστης εργασίας. Διάλυση του κοινωνικού κράτους (εκπαίδευση, υγεία, πρόνοια κλπ). Ακύρωση των κατακτήσεων του εργατικού κινήματος. Αναδιανομή του εισοδήματος με μεταφορά του πλούτου στους ισχυρούς. Σώσιμο των τραπεζών και άλλων «ευαγών ιδρυμάτων» με δημόσιο χρήμα. Ενίσχυση καταστολής στο όνομα της ασφάλειας και της πολιτικής σταθερότητας.
Και συνεχίζουμε:
Ακούσαμε εσχάτως τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, να «απαιτεί» ποσοστό 10% στις ευρωεκλογές για το νέο κεντροαριστερό φρούτο (δένδρο) την Ελιά, αλλιώς θα βρεθούμε στα … τάρταρα της ακυβερνησίας, ενώ ο μετριοπαθής κ. Γρηγοράκος πλειοδοτούσε, απειλώντας με «Ουκρανοποίηση» της χώρας!!! Βέβαια η απειλές του κ. Βενιζέλου δεν απευθύνονται στους ψηφοφόρους (πόσοι του έχουν μείνει άλλωστε?), αλλά σε αυτούς που στήνουν «ΠΟΤΑΜΙΑ» για να τον πετάξουν σα στημένη λεμονόκουπα!
Μάθαμε επίσης από τους FINANCIAL TIMES, πόσο δημοκρατική είναι η Ευρώπη και πώς ο  πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο τοποθετεί σε ώρες κρίσεις πρωθυπουργούς, όπως τον Παπαδήμο στην Ελλάδα ή τον Μόντι στην Ιταλία. Για το καλό μας!
Ορίστε  λοιπόν ένα πολιτικό σύστημα, που προσπαθεί απελπισμένα, με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στην εξουσία. Θα τους αφήσουμε?
 Οι επόμενες δυο Κυριακές είναι δικές μας. Μην τις πετάξουμε κεντροδεξιά και κεντροαριστερά!
Την πρώτη να εντοπίσουμε όλες τις εκδοχές της συγκυβέρνησης  (Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ κλπ) και να τις καταψηφίσουμε και την δεύτερη να τους αναγκάσουμε σε άμεση προσφυγή στις κάλπες. Για το καλό μας.

γιάννης απέργης
αρχιτέκτων μηχανικος

μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.