Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Καταπέλτης ο βουλευτής μετά την επίσκεψη στην Εισαγγελέα

Να διαβιβαστεί το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τα τεκταινόμενα στο Γραφείο Αλλοδαπών  του τ. Δήμου Αρκαδίων και στο Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να ξεκινήσει πειθαρχικός έλεγχος  εις βάρος του  Δημάρχου  Ζακυνθίων Στέλιου Μποζίκη, ζήτησε ο Βουλευτής Σταύρος Κοντονής από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο Βουλευτής, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες το πρωί στα τοπικά Μ.Μ.Ε. συναντήθηκε με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και τον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του ελέγχου που έγινε στη Ζάκυνθο, ενώ για το ίδιο θέμα ενημέρωσε τηλεφωνικά και τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη με τον οποίο αναμένεται να έχει και κατ΄ ιδίαν συνάντηση το επόμενο...
διάστημα.
Η συνάντηση με τον κ. Κουβέλη, στον οποίο όπως είπε ο κ. Κοντονής έχει διαβιβαστεί ήδη ο φάκελος με το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ αλλά και μια σειρά από έγγραφα που σχετίζονται με την υπόθεση του γραφείου Αλλοδαπών, έχει ξεχωριστή πολιτική σημασία, με δεδομένο ότι η ΔΗΜΑΡ είναι το κόμμα που εξέφρασε την στήριξη του στην υποψηφιότητα του νυν Δημάρχου Στέλιου Μποζίκη στις επικείμενες εκλογές.
Υποψηφιότητα, την οποία ο κ. Βουλευτής, κάλεσε δημόσια τον κ. Μποζίκη να αποσύρει, αφού  σύμφωνα με τον ίδιο, το πόρισμα αποτυπώνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τις ευθύνες που είχε για τον «ορυμαγδό παρανομιών και το πέλαγος ανομίας και τέλεσης σοβαρών αδικημάτων» που τελέστηκαν στο Γραφείο Αλλοδαπών του Δήμου Αρκαδίων  και την περίοδο που ο κ. Μποζίκης ήταν Δήμαρχος Αρκαδίων.
Η χθεσινή Συνέντευξη Τύπου του Βουλευτή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου και αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως στο χώρο βρέθηκαν για να παρακολουθήσουν από κοντά τα όσα είχε να πει ο κ. Κοντονής, ο επικεφαλής της Ζακυνθινής Αναγέννησης Μ. Μαρίνος Κουρής, μαζί με υποψηφίους του συνδυασμού του, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από το συνδυασμό του κ. Παύλου Κολοκοτσά «Μάχη για τη Ζάκυνθο», εκπρόσωποι φορέων, όπως η ΕΑΣΖ και το ΤΕΕ αλλά και πλήθος πολιτών.
Στην συνέντευξη συμμετείχε και ο τ. Προϊστάμενος του Γραφείου Αλλοδαπών του Δήμου Ζακυνθίων Δ. Συνετός, από τις καταγγελίες του οποίου ξεκίνησε η αποκάλυψη των όσων συνέβαιναν στο γραφείο αλλοδαπών του Δ. Αρκαδίων.
Νωρίτερα, ο κ. Κοντονής είχε παραδώσει το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου, από την οποία, όπως έγινε γνωστό από τον ίδιο,  ζήτησε την επέκταση της έρευνας και μετά το 2006.
«Κατέθεσα το πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και σειρά εγγράφων στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ενώ με υπόμνημα μου καταλογίζω τις ευθύνες που υπάρχουν και για τους υπαλλήλους αλλά και για τον σημερινό Δήμαρχο Ζακύνθου. Ακόμη, ανέφερα στην κ. Εισαγγελέα πως η έρευνα για τα τεκταινόμενα στο Δήμο Αρκαδίων πρέπει να επεκταθεί και στην επόμενη δημοτική αρχή» σημείωσε σχετικά ο Βουλευτής, ο οποίος χαρακτήρισε το πόρισμα που υπογράφουν οι κ.κ. Στυλιανή Βαθρακοκοίλη και Ουρανία Κατσικά ως ένα μνημείο που υπενθυμίζει ότι όπου υπάρχουν τίμιοι δημόσιοι λειτουργοί αποκαλύπτεται η αλήθεια.
Ο Βουλευτής Ζακύνθου, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων που ακολούθησαν,  απερίφραστα απέδωσε ευθύνες στον νυν Δήμαρχο για τα τεκταινόμενα στο Γραφείο Αλλοδαπών του Δήμου Αρκαδίων ενώ με αιχμηρά λόγια στηλίτευσε την αντίδραση του κ. Μποζίκη να αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή του με το θέμα.
Πιο συγκεκριμένα, σχολίασε με νόημα πως ο κ. Μποζίκης μάλλον δεν βλέπει τις ευθύνες του στο πόρισμα των Επιθεωρητών επειδή… επανήλθε η πάθηση στην όρασή του που τον απάλλαξε κατά το παρελθόν από την στρατιωτική του θητεία και τον κατηγόρησε πως  εκ των υστέρων επιδιώκει να επιρρίψει όλες τις ευθύνες  στον υπάλληλο που είχε τότε την ευθύνη για την λειτουργία της υπηρεσίας τον κ. Τσιώλη.  Μάλιστα  κάλεσε τον κ. Τσιώλη να  αναλάβει το ηθικό του καθήκον και την δικονομική του υποχρέωση και να ενημερώσει τη Δικαιοσύνη για τα τεκταινόμενα στο γραφείο αλλοδαπών, ενώ κάλεσε να μιλήσουν για όσα γνωρίζουν και οι υπόλοιποι  τέως υπάλληλοι του Γραφείου Αλλοδαπών του Δ. Αρκαδίων .
«Πληροφορήθηκα πως ο Δήμαρχος αλλάζει γραμμή, αποδέχεται τις ατασθαλίες που έγιναν επί των ημερών του αλλά ισχυρίζεται πως για όλα φταίνε οι υπάλληλοι. Είναι άνανδρος και θρασύδειλος!» σχολίασε τονίζοντας πως δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του, αφού έχει λάβει μια σειρά από έγγραφα τόσο από το Υπουργείο Εξωτερικών που του κοινοποίησε το ραδιοτηλεγράφημα της Ελληνίδας Προξένου στο Πεκίνο για την περίπτωση της Κινέζας, όσο και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση που ζητούσε πληροφορίες για το θέμα αλλά ποτέ δεν απάντησε.
«Δεν ήξερε τι γινόταν στο μαγαζί που είχε στήσει; Μόνο οι υπάλληλοι γνώριζαν;» αναρωτήθηκε σημειώνοντας πως μπορεί να αρνείται πως το ραδιοτηλεγράφημα του Υπουργείου Εξωτερικών δεν πρωτοκολλήθηκε, αλλά δεν ισχύει το ίδιο με τα έγγραφα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τα οποία πρωτοκολλήθηκαν, τα υπέγραψε και τα παρέπεμψε στον αρμόδιο υπάλληλο Δ. Τσιώλη.
«Ως δικηγόρος γνωρίζει πολύ καλά πως τα πορίσματα περιγράφουν πραγματικά γεγονότα. Την εξειδίκευση των ευθυνών την κάνουν οι Εισαγγελικές και Δικαστικές Αρχές. Να περιμένει τις ενέργειές τους» ανέφερε.
΄Έντονη αίσθηση ακόμη προκάλεσε η αναφορά του Βουλευτή σε επώνυμους επιχειρηματίες του νησιού, οι οποίοι εκφράζουν συγκεκριμένα ξενοδοχειακά και ακτοπλοϊκά συμφέροντα και χρηματοδοτούν τον κ. Μποζίκη και  τους κάλεσε να σταματήσουν να τον στηρίζουν προκειμένου να κάνει εξαγορά «πολιτικών συνειδήσεων» ενώ κατήγγειλε ακόμη πως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του νυν Δημάρχου, προσεγγίζουν τον υποψήφιο Δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά προσφέροντας του πολιτική στήριξη  με αντάλλαγμα την παροχή ασυλίας!
«Καλώ τους επιχειρηματίες κ. Χρήστο Ξένο και τον κ. Τυρογαλά να σταματήσουν να τον χρηματοδοτούν και να προβαίνουν σε παρασκηνιακές ενέργειες γιατί εκτίθενται και θα χάσουν και τα λεφτά τους. Ο κ. Μποζίκης δε θα τελειώσει στις 18 Μάη, έχει ήδη τελειώσει» ανέφερε χαρακτηριστικά αποσπώντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.
Ερωτηθείς στην συνέχεια για την αναφορά του σε συγκεκριμένα ονόματα επιχειρηματιών του νησιού, σχολίασε «Ο καθένας έχει δικαίωμα να υποστηρίζει όποιον θέλει. Απευθύνομαι στους οικονομικά ισχυρούς του τόπου, των οποίων τα συμφέροντα είναι γνωστά. Τους προειδοποιώ να μην εμπλέκονται κατά αυτό τον τρόπο, γιατί τα χρήματά τους πηγαίνουν στην εξαγορά συνειδήσεων και ψυχών» ενώ για τις κρούσεις που γίνονται στο ψηφοδέλτιο Κολοκοτσά, δήλωσε:    
«Από προχθές, που δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα, έρχονται σε επαφή μαζί του υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και του προσφέρουν προεκλογική στήριξη έναντι ασυλίας. Πιστεύω πως ο Κολοκοτσάς είναι τίμιος άνθρωπος και δε θα γίνει μέρος του προβλήματος, γιατί οποιαδήποτε συνδιαλλαγή μαζί τους και αποδοχή των αιτημάτων τους, τον καθιστά μέρος της τοπικής διαπλοκής» 
Ο κ. Κοντονής, απαντώντας τέλος σε αυτούς που κάνουν λόγο για «προεκλογικές σκοπιμότητες» πίσω από τη δημοσιοποίηση του πορίσματος αυτή την περίοδο, ξεκαθάρισε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο πολιτικός χώρος στον οποίο ανήκει ήθελαν και πίεζαν για την δημοσίευση του πορίσματος πολύ νωρίτερα και όχι λίγο πριν τις εκλογές ενώ σχολίασε πως ακόμη περιμένει την μήνυση και την αγωγή που είχε προαναγγείλει εναντίον του ο Δήμαρχος από το Δεκέμβρη του 2013.
«Περιμένω την μήνυση του και με χαρά θα συναντηθούμε στην αίθουσα των δικαστηρίων και στην αίθουσα του Κοινοβουλίου. Να ξέρει πως δε θα υπάρξει έλεος» σημείωσε εκφράζοντας την έντονη απογοήτευσή του για όσα συνέβησαν.
«Οι χαμένοι φάκελοι εξασφάλιζαν μόνιμη παρουσία των αλλοδαπών στη Χώρα εις το διηνεκές!»
«Αυτά που αναφέρονται στο πόρισμα δεν περίμενα ούτε εγώ πως θα τα διαβάσω. Μια βιομηχανία κλοπής, παραποίησης δημοσίων εγγράφων, υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος είχε στηθεί στο Δήμο Αρκαδίων  και λειτουργούσε με τρόπο που δεν το συλλαμβάνει ανθρώπινος νους» σημείωσε ο Βουλευτής περιγράφοντας το περιεχόμενο του πορίσματος, κάνοντας λόγο για  πλαστογράφηση του βιβλίου Πρωτοκόλλων, για διπλές εγγραφές, για εκατοντάδες φακέλους με δικαιολογητικά που χάθηκαν και δεν εστάλησαν στην Περιφέρεια για εξέταση.
«Εδώ δένει μια χαρά η υπόθεση της κινέζας υπηκόου, που είχε άδεια παραμονής από το Δήμο Αρκαδίων χωρίς να έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα και όπως αποκάλυψε κατέβαλε το ποσό των 7.000 Ευρώ για να την εξασφαλίσει. Με βάση το ποσό που καταβλήθηκε συμπεραίνω πως με τους  φακέλους που εξαφανίζονταν και έναν έναν τους αναφέρουν οι ελέγκτριες στο πόρισμά τους, ο αλλοδαπός που λάμβανε την προσωρινή βεβαίωση παραμονής και ενώ το αίτημα του δεν εξεταζόταν και δεν μπορούσε να απορριφθεί, εξασφάλισε στο διηνεκές μόνιμη παρουσία στην Χώρα» τόνισε ο Βουλευτής.
Ακόμη επικαλέστηκε τα όσα αναφέρονται στο πόρισμα για εκατοντάδες παράβολα που δεν αποδόθηκαν στη Δ.Ο.Υ αλλά ούτε και στο Δήμο, ενώ υπογράμμισε πως όταν ο τ. Προϊστάμενος Διονύσης Συνετός προέβη σε καταγγελίες για το θέμα, κόπηκαν εκ των υστέρων παράβολα για το 2007, για το 2008 και το 2009!
«Πήγαν να κόψουν τα παράβολα μετά από τέσσερα χρόνια, πιστεύοντας πως θα αποφύγουν τις ευθύνες» σημείωσε ο κ. Κοντονής ενώ αναφέρθηκε και σε περιπτώσεις που παράβολα κόβονταν πριν υποβληθεί αίτηση από κάποιον αλλοδαπό!
«Αποτυπώνεται το μέγεθος της ασυδοσίας που επικρατούσε» σχολίασε και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο απόσπασμα του πορίσματος όπου αναγράφονται οι αριθμοί πρωτοκόλλων των φακέλων που υποβλήθηκαν χωρίς να έχουν κοπεί τα προβλεπόμενα παράβολα.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, την περίοδο της θητείας του κ. Μποζίκη καταγράφεται πλήθος τέτοιων φακέλων, ενώ το 2010, χρονιά των εκλογών οι φάκελοι έφτασαν τους 80!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.