Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΑΝ-ΕΛ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΚΑΤΟΥ


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΑΝΕΛ
ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΚΑΤΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στις Ευρωεκλογές του Μαϊου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας, Καθηγητής Νίκος Μαρκάτος δήλωσε τα εξής:
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αφουγκραζόμενοι, όπως πάντα, τις ελπίδες και προσδοκίες του λαού μας, ξεκινάμε όλοι μαζί την κρίσιμη μάχη για τις Ευρωεκλογές.
Εάν εκλεγώ, θα παλέψω μαζί με τους άλλους Ευρωβουλευτές των ΑΝΕΛ για να συμβάλλουμε ενεργά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που μαστίζουν τη χώρα μας, αλλά και την Ευρώπη γενικότερα. Να διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο :
- Κονδύλια για την εξάλειψη της τρομακτικής ανεργίας των νέων μας και των.....
συνεπειών της.
- Αξιοπρέπεια  για την Τρίτη ηλικία, με συντάξεις τουλάχιστον στο 60% της μέσης ετήσιας αμοιβής και επαρκή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
-Συνθήκες αξιοπρεπούς διαπραγμάτευσης μισθών και ημερομισθίων για τον εργαζόμενο πληθυσμό.
-Ισότιμη συμμετοχή της χώρας μας στην ΕΕ, όπως άλλωστε προβλέπεται από το καταστατικό ‘Ιδρυσής  της. ΠΟΤΕ ΠΙΑ επί γονάτων διαπραγμάτευση.
-Επιστροφή του αναγκαστικού Δανείου που η Γερμανία μας οφείλει.
-Διεθνή Τιμωρία της Τρόικας που επέβαλλε με τα Μνημόνια την, χωρίς καν αποτέλεσμα, φτωχοποίηση του λαού μας και την καταστροφή της παραγωγικής μας βάσης.
-Να αντιμετωπίσουμε την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ  με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, δεδομένων των προκλήσεών της σε Κύπρο, Αιγαίο, Θράκη.
-Να κάνουμε τις απαραίτητες συμμαχίες στο Ευρωκοινοβούλιο ώστε να ξεπεράσουμε την κοινωνικοοικονομική κρίση της ΕΕ  και μαζί κάθε κίνδυνο διάλυσής της.
-Να αποκαταστήσουμε το Δημοκρατικό έλλειμμα στην ΕΕ.
ΝΑΙ στην ενωμένη Ευρώπη των Ισότιμων εθνών-λαών.
ΟΧΙ στην Ευρώπη των δύο ταχυτήτων.
Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό σημείωμα του Νίκου Μαρκάτου.
Ομότιμος Καθηγητής Ε.Μ.Π. ,π. Πρόεδρος Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, π. Πρύτανης  Ε.Μ.Π. 1991-97.  Senior Visitor  στο Department of Applied Mathematics & Theoretical Physics του Πανεπιστημίου Cambridge και Fellow του Selwyn College του Πανεπιστημίου Cambridge (2001-2002) .Visiting Professor University of Surrey(2001-2011),FRSA.

Πατέρας τριών παιδιών. Διπλωματούχος Χημικός - Μηχανικός, Ε.Μ.Π., 1967. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοικητική των Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, 1969. Δίπλωμα του Imperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (DIC) το 1974. Διδακτορικό Δίπλωμα (PhD) Μηχανικής, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Imperial College), 1974. Επιστημονικός Συνεργάτης, Imperial College, Λονδίνο, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, 1973-75.  Τεχνικός Διευθυντής, CHAM Ltd., Λονδίνο 1975-81. Καθηγητής και Διευθυντής Τμήματος Μαθηματικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο του Greenwich, Λονδίνο, 1981-86. Καθηγητής Ε.Μ.Π., 1985 - .  Πρόεδρος Τμήματος Χημικών Μηχανικών Ε.Μ.Π., 1990-1994, 2006-2010  Πρύτανης Ε.Μ.Π, 1991-1997. Τεχνικός Σύμβουλος Ερευνητικών Κέντρων NASA, Langley και NASA Lewis, ΗΠΑ, Εθνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών Αγγλίας, Nippon Steel, Ιαπωνία, Ishikawagima-Harima Heavy Industries, Ιαπωνία, KWU, Γερμανία, ASEA, Σουηδία, Ερευνητικό Κέντρο Μεταλλουργικών Εφαρμογών, Αυστραλία, EPRI, HΠΑ, Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο Πυρκαϊών, Αγγλία, και πολλών άλλων.  Επισκέπτης Καθηγητής Imperial College, Λονδίνο, 1983-86.Συνεκδότης του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού Applied Mathematical Modelling, 1984- . Εκδότης 2 αγγλόφωνων βιβλίων. Συγγραφεύς 3 βιβλίων και άνω των 450 επιστημονικών διεθνών δημοσιεύσεων.  Συγγραφεύς δεκάδων εισηγήσεων σε διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια.  Τιμήθηκε: με 5 κρατικές υποτροφίες, 1963-67, τα βραβεία ΕΜΠ Θωμαϊδειον και (δύο φορές) Χρυσοβέργειον δι’ εξαίρετον επίδοση και ήθος, 1965-67, το βραβείο Πετζετάκι, 1967, το διεθνές βραβείο της ΝΑSΑ για ανάπτυξη πρωτοποριακής τεχνολογίας με επωφελείς συνέπειες για την ανθρωπότητα, Συμβούλιο Εφευρέσεων NASA 1980, το Εμπειρίκειο βραβείο, 1994, και πολλά άλλα. Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης. Επίτιμος διδάκτωρ Πανεπιστημίου Σόφιας (Doctor Honoris Causa).Πρόεδρος Κέντρων Μελετών για την Ειρήνη, τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον και την Πολιτική.  Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων, 1995 -1999. Το βιογραφικό του εμφανίζεται από το 1983 στα περισσότερα διεθνή «Who is Who». Εξελέγη «Διεθνής Προσωπικότης» των ετών, 1993-94 και 1994-95, από τα Βιογραφικά Ινστιτούτα ΗΠΑ και Αγγλίας.  Εταίρος της Βασιλικής Εταιρείας Τεχνών, Αγγλίας (FRSA).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.