Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Μήνυμα της Βουλευτή με αφορμή την 21η Απριλίου.

  
 Μέσα στην ανοιξιάτικη πασχαλινή διάθεση, σήμερα κλείνουν 47 χρόνια από την κατάλυση της Δημοκρατίας στη χώρα μας στις 21 Απρίλη 1967. Είναι μια θλιβερή επέτειος, που όμως δεν πρέπει να ξεχάσουμε και να υποτιμήσουμε τις εκκωφαντικές αναλογίες με τις σημερινές πολιτικές συνθήκες. Η υποβάθμιση των Κοινοβουλευτικών θεσμών, η εκρηκτική ανεργία, η συνεχιζόμενη φτώχεια, η κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων και κεκτημένων με αίμα και αγώνες, η έλλειψη πολιτικού λόγου και αντικατάστασή του από την προπαγάνδα των μεγάλων καναλιών καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να.....
αγωνιστούμε γι’ αυτή καθ’ αυτή τη Δημοκρατία. Εκφράσεις του τύπου «έξοδος στις αγορές» ή «επιστροφή στην ομαλότητα», σημαίνουν  την είσοδο σε μια εποχή βαθιάς πολιτισμικής και θεσμικής παρακμής που εξυπηρετεί  τις οικονομικές  ελίτ, αδιαφορώντας για τις ανάγκες των πολιτών και την πρόσβασή τους στις κρίσιμες αποφάσεις, που τους αφορούν.
     Στην εποχή μας άλλες είναι πλέον οι «φυλακές», που πρέπει να φοβάται κανείς περισσότερο. Αυτές που σε απομονώνουν χωρίς τοίχους, σε αποκλείουν χωρίς κάγκελα και απαγορεύσεις και σε οδηγούν στην αποξένωση και την αδιαφορία. Μέσα από τις συλλογικότητες και τον κοινό βηματισμό των δημοκρατικών,  αριστερών και  προοδευτικών δυνάμεων πρέπει να θέσουμε τους νέους όρους για τη λειτουργία των θεσμών στον τόπο μας και για την ανάκτηση της αξιοπρέπειάς μας, γιατί ο αγώνας για τη Δημοκρατία είναι καθημερινός και αφορά τον καθένα μας ξεχωριστά και όλους μας μαζί.

Αργοστόλι, 21-4-2014
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.