Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Παράσταση σε Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς Ιθάκης

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
Κλιμακώνουμε τον αγώνα για το δικαίωμα στη μόρφωση και στη ζωή!!!
Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις, πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας (ΔΔΕ) Κεφαλονιάς - Ιθάκης, από την ΕΛΜΕ-ΚΙ και από εκπροσώπους γονέων και μαθητών.
Οι παριστάμενοι συναντήθηκαν με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικών θεμάτων καταγγέλλοντας την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ για νέο χτύπημα σε παιδεία – υγεία – πρόνοια, ενάντια στις υφιστάμενες διαθεσιμότητες – απολύσεις αλλά και σε όσες ετοιμάζονται, βάσει του νέου νομοσχεδίου για το δημόσιο. Το «νέο σχολείο», που σπρώχνει τους μαθητές στο δρόμο της ανεργίας και της ελαστικής απασχόλησης από τα 14 χρόνια, δε μπορεί να είναι το μέλλον. 
Εκφράστηκε έντονη διαμαρτυρία για τη συνεχιζόμενη «αναγκαστική αργία» σχολείων στο Νομό, για τα προβλήματα στην ασφάλεια, για τις διπλοβάρδιες και τις παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών αλλά και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών. Διεκδικήθηκαν μόνιμη σταθερή εργασία, ουσιαστικοί έλεγχοι, αντισεισμική θωράκιση και ασφάλεια των σχολείων και των μεταφορών, επίσπευση των αναγκαίων νέων σχολικών συγκροτημάτων και η αντικατάσταση των ανθυγιεινών κοντέινερς. Επίσης, απαιτήθηκαν μέτρα...
(στέγαση, σίτιση), ρύθμιση για όλους τους μαθητές, χωρίς πανελλαδικές για τη Γ΄ και Α΄ Λυκείου και εισαγωγή σε ΑΕΙ - ΤΕΙ με ποσόστωση. 
Απαιτήθηκε να δοθεί στη δημοσιότητα η πρόταση της ΔΔΕ προς το Υπουργείο για την εισαγωγή των μαθητών της Γ΄ Λυκείου και να μην μπαίνει πλάτη στις αντιλαϊκές – αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις, που προωθούνται με πρόσχημα το σεισμό (πχ κατάργηση κανονικών αδειών, ωράρια 8 το πρωί με 8 το βράδυ κλπ).
Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικών θεμάτων επικαλέστηκε αναρμοδιότητα για την πλειονότητα των θεμάτων και είπε ότι την επόμενη βδομάδα, μάλλον, όλα τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Παραδέχτηκε ότι υπάρχει επίσημη υπηρεσιακή πρόταση προς το Υπουργείο, για ρύθμιση των εξετάσεων την οποία δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει ο ίδιος αφού ο Διευθυντής δεν είναι παρών.
Εκ μέρους των μαζικών φορέων καταγγέλθηκε η πρακτική αποκλεισμού και μη ενημέρωσης που, με κυβερνητική εντολή, εφαρμόζει η ΔΔΕ. Τονίστηκε, ακόμη, πως η ΔΔΕ υπονόμευσε το πλαίσιο αιτημάτων των μαζικών φορέων και συναίνεσε σε ρυθμίσεις σε βάρος μαθητών και εκπαιδευτικών. Η λεγόμενη αποκέντρωση των ευθυνών διευκολύνει στην απόκρυψη του ταξικού χαρακτήρα της μιας και αδιαίρετης πολιτικής που εφαρμόζεται από το κεφάλαιο.
Οι φορείς κάλεσαν σε επαγρύπνηση και κλιμάκωση του αγώνα με συμμετοχή στην48ωρη απεργία στις 19 και 20 του Μάρτη.
Τετάρτη
19 Μάρτη,
10.30 το πρωί
όλα τα σχολειά, γονείς – εκπαιδευτικοί και μαθητές, από κάθε μέρος του Νομού, να κινητοποιηθούμε διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόρφωση και στη ζωή, μέτρα για τους σεισμοπαθείς μαθητές, ενάντια στο νέο σχολείο και στις απολύσεις, ενάντια στη διακύβευση της ασφάλειας των μαθητών.
Αργοστόλι 12 Μάρτη 2014
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης
Γαλιατσάτος Νικόλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.