Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

ΣΤΗ ΣΕΙΣΜΟΠΛΙΚΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΕΠΙΝΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ & ΙΟΝΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πάτρα    τηλ.: 2610-490335-6
 fax: 2610-490359
Τρίπολη  τηλ.:2713-601007
    fax: 2710-232383
Κέρκυρα τηλ.:26613-61597
 fax: 26610-44424                                                                                          Πάτρα, 4-2-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά από χθες ο Γιώργος Διδασκάλου
152 νέοι υπάλληλοι στον Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Ολοκληρώθηκε σήμερα με διαδικασίες εξπρές, κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Γιώργου Διδασκάλου και την καθοριστική συμβολή των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων της Α.Δ., η μεταφορά 152 υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του υπουργείου Υποδομών, που είχαν ενταχθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, στους Τομείς Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ) και του Τομέα Αποκατάστασης Πυρόπληκτων (ΤΑΠ), που δραστηριοποιούνται στη χωρική αρμοδιότητα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου -Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Ήδη, αντιπροσωπεία των ειδικών αυτών υπαλλήλων βρίσκεται στην Κεφαλονιά, προσφέροντας υπηρεσίες στους κατοίκους που έχουν πληγεί από τους δύο καταστροφικούς σεισμούς των τελευταίων ημερών.

Στο σεισμόπληκτο νησί βρίσκεται και πάλι, από χθες, ο κ. Διδασκάλου, συμμετέχοντας στο κυβερνητικό κλιμάκιο, που παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις και συντονίζει τις ενέργειες για την ασφαλή διαβίωση και ανακούφιση κυρίως των πολιτών των οποίων οι κατοικίες έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες.

Χθες βράδυ, ο Γενικός Γραμματέας, συνοδευόμενος από μηχανικούς του δημοσίου, επιθεώρησε, εκ νέου, το δρόμο που συνδέει το Αργοστόλι με το Ληξούρι και στη συνέχεια μετείχε σε σύσκεψη, παρουσία του Υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκου, του Περιφερειάρχη Ιονίου Σπ. Σπύρου και του Δήμαρχου Κεφαλονιάς Αλ. Παρίση, όπου δόθηκαν οι κατευθύνσεις και οι προδιαγραφές για τη φιλοξενία των προσωρινά αστέγων σε ασφαλείς χώρους.


Συνεχείς είναι και σήμερα οι συσκέψεις του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ), με τη συμμετοχή του κλιμακίου των Υπουργών, Γενικών Γραμματέων, της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που βρίσκονται στην Κεφαλονιά, με εντολή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Προτεραιότητα στον προγραμματισμό του ΣΟΠΠ είναι η ολοκλήρωση του επανελέγχου όλων των κτιρίων, στις πληγείσες περιοχές.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.