Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Τι να γράψω, όντας σεισμόπληκτος και οφειλέτης;


- Ο "πάρεδρος" παρέλαβε 80 τσάντες για να τις μοιράσει στο χωριό, αλλά ποτέ δεν έφτασαν σε αυτούς που έπρεπε.
Και την επομένη, πήγε στο χώρο διανομής, για να παραλάβει και άλλες.
- Ο άλλος Πάρεδρος μοίρασε τη βοήθεια όπου ήθελε. Και οι έχοντες κάποιες ανάγκες έμαθαν την είδηση από το διαδίκτυο. Πήραν να μας ρωτήσουν: γιατί; 
- Δύο παιδιά πάνω στα οποία έγινε προσπάθεια να στηριχθεί ένα αξιόπιστο δίκτυο διανομής ...κλατάρησαν από τον απίστευτο φόρτο. Ο ένας βρέθηκε στο κρεβάτι με 40 πυρετό και ο άλλος πήγε να βοηθήσει τον πατέρα του στις καθημερινές εργασίες, πριν διαλυθεί ο ίδιος, προσφέροντας βοήθεια σε τρίτους.
- Η τρίτη κυρία, παραλήπτης δεκάδων τηλεφωνημάτων, γεμάτα με παράπονα και....... εκκλήσεις για βοήθεια, την ίδια ώρα, παραλάμβανε διαταγή πληρωμής, με ημερομηνία 18/2. (Πρόκειται για τη γνωστή εξαγγελία 6μηνης αναστολής πληρωμών).

Και να θέλει να κάμει ανακοπή στη διαταγή πληρωμής δεν μπορεί, γιατί τα δικαστήρια στην Κεφαλονιά δεν λειτουργούν.

Βεβαίως, δεν λειτουργεί και ο εισαγγελέας υπηρεσίας, ο οποίος υπάρχει και δεν βλέπει.

Ω, ναι! Τρεις προσπαθούν να κρατήσουν όρθια μια κοινή υπόθεση!

- Ένα 17χρονο παιδί ανέβηκε σ' ένα δέντρο, χτύπησε και σκοτώθηκε.

- Ένας 18χρονος πήγε να κλέψει(;) και πυροβολήθηκε.

- Την ευκαιρία των σεισμών βρήκαν και εντολοδόχοι της τρόικας γιατροί για να στερήσουν το αναπηρικό επίδομα των 300 ευρώ, από μια γυναίκα, εκ γεννετής, τυφλή από το ένα μάτι, με 1 2 βαθμούς μυωπίας στο άλλο και κώφωση. Μετά από μια ζωή στην αναπηρία, στην ηλικία των 50+ , οι θεράποντες του Ασκληπιού και της Τρόικας λένε στη γυναίκα ότι, τώρα πια, είναι ικανή προς εργασία.

- Στα φιλάνθρωπα καταστήματα της LIDL και του Βερόπουλου, οι συμπατριώτες μας θα συνεχίσουν να καταθέτουν τον οβολό τους.

- Η έρευνα αγοράς μας σε Αργοστόλι και Ληξούρι έδωσε κύκλο εργασιών που κυμαίνεται από 0,00 € έως 50% του τζίρου πριν από το σεισμό. Με ένα μέσο όρο γύρω στο 25% εκείνου του κύκλου εργασιών, που θα τους επέτρεπε να υπάρχουν ως μικρά ή και μεγαλύτερα καταστήματα. Τα "μεγάλα" ποσοστά του 25-50% αφορούν τις επιχειρήσεις τροφίμων. Για τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά, ο τζίρος είναι γύρω στο 0,00€. Όταν θα τελειώσει η 6μηνη παράταση πληρωμών, οι "οφειλέτες" θα έχουν αυξηθεί.

- Στο Ληξούρι κάποιοι βρήκαν το "νόημα της ζωής τους" στον "Νέο Δήμο Ληξουρίου". Τι κι αν, ως τώρα, η αδράνεια ήταν ο χαρακτηριστικός τρόπος αντίδρασης στην καταστροφή, που βίωναν και εξακολουθούν να βιώνουν, εξ αιτίας της μετατροπής τους σε "οφειλέτες"; Ο "νέος δήμος" θα τους λύσει και αυτό το πρόβλημα.

"Τώρα θυμήθηκαν ότι έχουν πρόβλημα; Να πάνε στο Δήμο να τους το λύσει", ήταν μία φράση - απάντηση σε κάποια συγκεκριμένη έκκληση για βοήθεια. Και ο "αγώνας" συνεχίζεται.

Στη φίλη, με τα πολλά προβλήματα και τα πολλά τηλεφωνήματα , έβαλα τις φωνές: "Όταν ο "αγωνιζόμενος" για "λευτεριά" γείτονας δεν ενδιαφέρεται, γιατί πρέπει να ασχοληθείς από χίλια μίλια μακριά; τι μπορείς να κάμεις, όταν ο άλλος δεν θέλει να σωθείκαι να σώσει ή, απλώς, είναι βλάκας;"

(Εννοείται, ότι η αναφορά μας αφορά μόνο "κάποιους". Και πολύ μας αρέσει κάθε πρωτοβουλία, που αναστατώνει το καθεστώς. Μόνο που από μόνη της και δίχως έμπραχτη ανθρωπιά, θα μείνει μετέωρο φληνάφημα).

- Αποδεδειγμένο: η βλακεία διαθέτει αντισεισμική θωράκιση.

Και η βλακεία μπορεί να είναι ανεπίτρεπτη για Κεφαλονίτες, αλλά υπάρχει. Άνθρωποι ταγμένοι στην ενημέρωση, έχοντες άποψη επί παντός επιστητού, πρόσωπα με πολιτική παρουσία και θεωρώντας ότι έχουν κύρος τα λεγόμενα τους, αναπαράγουν την "είδηση":
Αγαπημενοι μου φίλοι, το ραντεβού μας με τον Εγκέλαδο πλησιάζει, σύμφωνα με τις συκεντρωμένες ενδείξεις. Η κρίσιμη περίοδος είναι 24 ώρες μετά και για τις επόμενες 96 ώρες. Για το κρίσιμο αυτό διάστημα μείνετε σε ανοιχτούς χώρους, κατα προτίμηση στα αυτοκίνητα και σε ασφαλη απόσταση από ότιδήποτε εγκυμονεί κινδύνους. Έχετε μαζί σας τα απαραίτητα, για διαβίωση μερικών ημερών. Η νηφαλιότητα και ψυχραιμία είναι απαραίτητη.

Kαι γράφει κι άλλα, στον ίδιο ρυθμό, αναπαράγοντας μία "πρόβλεψη" για σεισμό άνω των 6 ρίχτερ. Βεβαίως, ο έχων κάνει την "πρόβλεψη", μετρώντας ραδιενέργεια(!!!), δεν είχε προβλέψει τίποτα για τους δύο προηγούμενους σεισμούς. Και ο ληξουριώτης μέχρι λαπτοπ ζήτησε, για να συνεχίσει τη θεάρεστη ενημέρωση του, από το ύπαιθρο. Εκεί που θα βρεθεί, λόγω επικείμενου σεισμού. Και συνιστά να προωθήσουμε την "είδηση"!

Δεν μπορώ να μη βάλω το σχόλιο της ΕΡΑΚ Κεφαλονιάς:
μα τοση ηλιθιοτητα και ανευθυνοτητα πια; ρε καραγκιοζοπλασμα απο τι μπορει να διακατεχεσαι σπερνοντας την ανησυχια σε ανθρωπους ταλαιπορημενους ; μεσα στην ανωνυμια σου πανιβλακα νιωθεις ασφαλης να σπερνεις ανησυχια; σου αξιζει ο γενικος περιγελος το λιγοτερο

Μάθαμε για την "είδηση", όταν συμπολίτης εξ Αθηνών, νομίζοντας ότι είμαστε σοβαροί άνθρωποι έγραψε:
εγώ ζω στην Αθήνα, και διαβάζοντας αυτή την είδηση, είμαι έτοιμος να αφήσω μόνη της την 90χρονη μάνα μου, και να έρθω επειγόντως στην Κεφαλλονιά. Το ίδιο πιθανόν να αισθάνονται και άλλοι Κεφαλλονίτες, γιατί δεν είναι απίθανο, η είδηση αυτή, να μεταδίδεται από στόμα σε στόμα. Αν είναι ψευδές κάτι τέτοιο, αυτή η είδηση δηλαδή, νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει γνωστό από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Κεφαλλονιάς, για να καθησυχαστούν οι κάτοικοι, και να υπάρξει επέμβαση της δικαιοσύνης ακόμη. Σας παρακαλώ αν θέλετε, απαντήστε μου

Επειδή ενέπλεξαν στην υπόθεση τον κ. Άκη Τσελέντη, τον εημερώσαμε. Σχόλιο κ. Άκη Τσελέντη:
Δεν μπορώ να βγαίνω και να διαψεύδω τι κάθε βλακεία που βγαίνει στο διαδίκτυο υπάρχουν καλοί εισαγγελείς... 

Δεν γνωρίζω αν το χάσμα που άνοιξε ο σεισμός θα γεμίσει με άνθη.

Γνωρίζω ότι το σπίτι μου δεν πρόκειται να το σώσω, γιατί αυτοί με τους οποίους πρέπει να συμμαχήσω πιστεύουν είτε σε ένα Θεό - κόμμα, είτε σε μια κάποια ιδεολογία και στην εκ του κομματικού στερεώματος βοήθεια.

Κι αν εγώ με μερικούς φίλους ξεκινήσουμε κάποια πρωτοβουλία, θα πούνε: "θέλουν να γίνουν δήμαρχοι, θέλουν την κουτάλα".

Εγώ και οι φίλοι μου μόνο το σπίτι και τις ζωές μας θέλουμε να σώσουμε.

Κι, ίσως, πολύ κακά πράττουμε, που φοβόμαστε τις ανυπόστατες κατηγορίες. Όμως, ποτέ δεν δηλώσαμε "ήρωες".

Καλή Κυριακή.

Οι μέρες, αν και κουνημένες, είναι σαν την Άνοιξη.

(Η κρατική μηχανή δουλεύει άψογα: Κάποιοι γίνονται πλούσιοι).
http://www.ithacanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.