Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Μαζική συγκέντρωση σήμερα, έξω από την πρώην Νομαρχία.



Μαζική ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, έξω από την πρώην Νομαρχία στο Αργοστόλι, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα και κεντρικό αίτημα την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων. Στη συγκέντρωση έδωσαν ιδιαίτερο «παρών» γονείς και μαθητές. Χαιρέτησαν μια σειρά φορείς. 
Στην ομιλία της η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Κεραμειών ανέδειξε το ζήτημα ότι ακόμη και σε σχολεία που έχουν χαρακτηριστεί κατάλληλα ή χρίζουν μερικών επισκευών απουσιάζουν στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας – όπως πχ μια δεύτερη σκάλα για τον όροφο. Η εκπρόσωπος του τμήματος Ληξουρίου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) αναφέρθηκε στα προβλήματα των σεισμοπαθών και στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που αναλαμβάνονται πανελλαδικά από το γυναικείο κίνημα. 
Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ τόνισε την ανάγκη αντισεισμικής θωράκισης, προώθησης των πέντε νέων σχολικών συγκροτημάτων και ρύθμισης για τις
εξετάσεις των μαθητών. Στην κεντρική ομιλία του ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου αναφέρθηκε στο πλαίσιο πάλης της Επιτροπής Αγώνα, κάλεσε σε αλληλεγγύη προς τους πληγέντες, αναφέρθηκε σε φλέγοντα προβλήματα όπως αυτό της αποκατάστασης παροχής νερού από το δίκτυο και ζήτησε τη διαγραφή των χρεών των λαϊκών σεισμόπληκτων οικογενειών.
Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Αργοστολίου με συνθήματα όπως: «όχι άλλες διαβεβαιώσεις, εδώ και τώρα αποζημιώσεις», «με ψίχουλα δεν κλείνουν του σεισμού οι πληγές, καλύψτε τις ανάγκες τις πραγματικές», «σχολειά και κατοικίες εργατικές, όχι άλλο χρήμα στις πολυεθνικές», «δεν είναι επιλέξιμες δαπάνες της ΕΕ, ασφάλεια υγεία και μόρφωση λαέ», ενώ δεν έλλειψε και ο κεφαλονίτικη σάτιρα στο σύνθημα «ο δήμαρχος μας έφερε την Πηνελόπη Κρούζ και νερό δεν έχουμε ούτε για το ντουζ». 
Η πορεία κατέληξε στο Δημαρχείο όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Παρίση, απαιτήθηκαν μέτρα και η συζήτηση εστιάστηκε στα σχολεία. Τέθηκε η απαίτηση για ουσιαστικό έλεγχο όλων των μονάδων με λήψη δοκιμίων από τον ΟΣΚ και για παροχή ενυπόγραφου πιστοποιητικού καταλληλότητας, για αντιμετώπιση άμεσων ζητημάτων ασφάλειας σε όλα τα σχολεία (σκάλες εξόδου από ορόφους, πρόσληψη επιστατών και φυλάκων για συμβολή σε ενδεχόμενη έξοδο μαθητών κλπ), για έργα στο οδικό δίκτυο προκειμένου να υπάρξει ασφαλής πραγματοποίηση των μαθητικών δρομολογίων. Καταγγέλθηκε η εξαπάτηση των φορέων από τον Υπουργό Παιδείας, αφού η Κεφαλονιά έχει γεμίσει από ανθυγιεινά κοντέινερς, που από η εμπειρία δείχνει ότι μένουν μόνιμα, ενώ καταγγέλθηκε πως και η τοπική διοίκηση δεν έχει κάνει τίποτε δέκα χρόνια τώρα για να υλοποιήσει τα πέντε νέα σχολικά συγκροτήματα στο Νομό. Οι συγκεντρωμένοι κάλεσαν το Δήμο να στηρίξει το αίτημα για ρύθμιση στις εξετάσεις των μαθητών.
Ο Δήμαρχος προσπάθησε να εξωραΐσει την κατάσταση, κάτω όμως από την επιμονή των συγκεντρωμένων αναγκάστηκε να αποδεχθεί το αίτημα και να δεσμευτεί ότι θα έρθουν κλιμάκια μηχανικών του ΟΣΚ για ουσιαστικούς ελέγχους (κι όχι απλά εποπτικούς) με παροχή πιστοποιητικού καταλληλότητας στα σχολεία.
Η Επιτροπή Αγώνα καλεί το λαό και τη νεολαία σε επαγρύπνηση – να μην επιτρέψουμε σε κανένα να παίξει με ανθρώπινες ζωές. Καλεί τέλος σε πρακτική βοήθεια προκειμένου να συγκεντρωθεί, να καταγραφεί και να διανεμηθεί άμεσα η βοήθεια που το ταξικό κίνημα και μια σειρά οργανώσεις προσφέρουν στο λαό της Κεφαλονιάς, μέσω της Επιτροπής Αγώνα και των φορέων που συμμετέχουν σε αυτήν.
Ληξούρι 7 Φλεβάρη 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.