Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Αιτήματα για τους μαθητές της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΙΟΣ» 
Αρ.Πρωτ. 6                 
Αργοστόλι 25/02/2014
                                                            Προς
                                                            Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων
Αιτήματα για τους μαθητές της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γενικού Λυκείου Αργοστολίου προσυπογράφει την από 22/2/2014 απόφαση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αργοστολίου, με την οποία διαμορφώνονται αιτήματα για την υποστήριξη των μαθητών της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς. Συγκεκριμένα:

·         Να γίνει ειδική ρύθμιση για τις εξετάσεις  ώστε  οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου όλου του Νομού να μη δώσουν  πανελλαδικές εξετάσεις  και να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με ειδικό καθεστώς (πχ ποσόστωση).
·         Να ακυρωθεί η διαδικασία έναρξης εξέτασης των μαθητών της Α΄ Λυκείου στο Νομό με τράπεζα θεμάτων.
·         Να παρθούν  μέτρα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας.
·         Τα σχολικά συγκροτήματα  να ελεγχθούν ουσιαστικά και σύμφωνα με τις προτάσεις  του ΤΕΕ της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης (στατική επάρκεια –εξόδους διαφυγής-πυρασφάλεια) και όχι  μόνο οπτικός....
έλεγχος.
·         Να υλοποιηθούν με κατεπείγουσες διαδικασίες το νέο σχολικό συγκρότημα στο Ληξούρι και τα υπόλοιπα τέσσερα σε άλλες περιοχές του νομού.
·         Να διασφαλιστεί η οδική ασφάλεια στις σχολικές μεταφορές με τεχνικά έργα στα επικίνδυνα σημεία (πχ βραχοπαγίδες κτλ)
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γενικού Λυκείου Αργοστολίου έχει ήδη ζητήσει, με έγγραφό του από 16/2/14, να ληφθεί ειδική μέριμνα για τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου, ώστε η κατάσταση που δημιουργήθηκε από το σεισμό να μην επηρεάσει δυσμενώς την πιθανότητα επιτυχίας τους στην Γ/βάθμια Εκπαίδευση.
Επίσης, με έγγραφο από 1/2/2014 ο Σύλλογος έχει αναφερθεί στην πιθανή αδυναμία των μαθητών μας να συμμετάσχουν σε σχολικούς αγώνες ή άλλες δραστηριότητες, που θα μπορούσαν να τους προσφέρουν πρόσθετη μοριοδότηση για την εισαγωγή στην Γ/βάθμια Εκπαίδευση. 

 Για το Δ.Σ. του Συλλόγο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.