Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Όχι άλλοι υποψήφιοι – πιστοί στους νόμους του καθεστώτος




Ο Δήμαρχος έχει δίκιο.
Για 600 ανεξόφλητους λογαριασμούς νερού, κινήθηκαν διαδικασίες κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών. Λογαριασμοί που είχαν μέσα κάτω από 10 ή λίγες δεκάδες ευρώ. Η μαζική αυτή πρωτοβουλία έγινε παραμονές πρωτοχρονιάς, για να μην παραγραφεί το "αδίκημα" και το χρέος, λόγω 5ετίας.
Ο κ. Θ. Μιχαλάτος εξέδωσε ανακοίνωση, καταγγέλλοντας το Δημαρχείο για αναλγησία. Οι......... υπόλοιποι σιώπησαν, μια και, προφανώς, το θέμα δεν είναι σημαντικό.

Ο δήμαρχος απάντησε ότι έτσι λέει ο νόμος, ο δήμαρχος δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά και κατάγγειλε, παράλληλα, τον κ. Μιχαλάτο για «λαϊκισμό». Αν ο δήμαρχος παραβίαζε τον Νόμο, θα υφίστατο κυρώσεις.

Άραγε, υπάρχουν υποψήφιοι δήμαρχοι, έτοιμοι να παραβούν το Νόμο υπέρ του πολίτη;

Υπάρχει, έστω και ένας υποψήφιος δήμαρχος, που να έχει δηλώσει τι σκοπεύει να κάμει σε τέτοιες περιπτώσεις;

Πολύ πάνω από το 50% του πληθυσμού, με διαδικασίες σχεδιασμένες και καλά οργανωμένες, έχουν μετατραπεί σε «οφειλέτες» προς δήμους, ταμεία, εφορία και τράπεζες. Απειλούνται ή έχουν υποστεί κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας, και κάποιοι οδεύουν προς φυλάκιση. Έτσι λέει ο Νόμος.

Υπάρχει, έστω και ένα πολιτικό πρόσωπο, που να έχει δηλώσει άρνηση εφαρμογής του Νόμου; 

Και δεν αναφερόμαστε στη «συμβολική» και άνευ ουσίας παράσταση, δήλωση ή άλλη πράξη «αγωνιστικής» διαμαρτυρίας, που συνήθως καταλήγει στο «τι να κάνουμε; Προσπαθήσαμε, «αγωνιστήκαμε», αλλά είναι ισχυρότερος ο αντίπαλος. Έχει με το μέρος του, δικαστές, νόμους, αστυνομία, στρατό και λοιπούς κατασταλτικούς μηχανισμούς».

Υπάρχει έστω και ένα πολιτικό κόμμα ή πρόσωπο, που να έχει θέσει στη διάθεση των πολιτών και της υπεράσπισης των στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων το ποινικό μητρώο του ίδιου ή του πολιτικού προσωπικού του;

Το νερό, το ρεύμα, η τροφή, η περιουσία, η εργασία, η περίθαλψη, η ελευθερία, η ζωή, είναι του Ανθρώπου, δίχως στερητικά και καθεστωτικές στερήσεις.

Υπάρχει, έστω και ένας, ο οποίος να έχει δηλώσει ότι σε καιρούς κατοχής οι νόμοι δεν ισχύουν και ο αγώνας της απελευθέρωσης πρέπει να γίνει με όλα τα μέσα, όπως ορίζει το άρθρο 120 του Συντάγματος;

Εάν κάποιοι δεν μπορούν, εάν κάποιοι φοβούνται τις επιπτώσεις και τις κυρώσεις, ας παραμερίσουν. Ας πάψουν να ενοχλούν και να προσβάλλουν τον κόσμο, με υποψηφιότητες «εντός κατοχικού πλαισίου».

Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν. Που δεν έχουν να χάσουν τίποτα πια. Αν κάποιοι δεν γνωρίζουν τέτοιους ανθρώπους, γνωρίζουμε εμείς. Εμείς, οι αποκάτω, οι κατεστραμμένοι και περιφρονημένοι. Όχι άλλη «εφαρμογή νόμων».

Δεν θέλουμε άλλους βολεμένους υποψήφιους «σωτήρες» του γλυκού νερού, που δεν θέλουν να «βρέξουν τα πόδια τους» και, τελικά, δεν σώζουν τίποτα. Δεν θέλουμε υποψήφιους σωτήρες, απλούς διαχειριστές του απάνθρωπου καθεστώτος.

Παραμερίστε. Όχι άλλους «Σωτήρηδες», υπάκουους στους Νόμους της Νεοφεουδαρχίας, που μετατρέπουν τους πολίτες μιας άλλοτε ελεύθερης πατρίδας σε δουλοπάροικους.

Ο αγώνας είναι «Υπέρ Βωμών και Εστιών». Είναι ο «Νυν υπέρ Πάντων Αγών».

Η Κεφαλονιά, το δημαρχείο, το κάθε σπίτι, η κάθε σπιθαμή γης σε τούτο τον τόπο, είναι ή πρέπει να γίνει ένα μετερίζι του δικού μας αντάρτικου απελευθερωτικού αγώνα. Κάθε άνθρωπος και ένα όπλο για Λευτεριά και Δημοκρατία.

Και οι πραιτοριανοί του κατοχικού στρατού, ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στον συνάνθρωπο και την Πατρίδα.

Ας αποφασίσουν με ποιον θα πάνε και ποιον θ’ αφήσουν, πριν βρεθούν απέναντι στον οργισμένο και απελπισμένο λαό. Η οργή και η απελπισία είναι κακοί σύμβουλοι.

«Έχω αποφασίσει να υπερασπιστώ το σπίτι μου και την ελευθερία μου με κάθε μέσο, ακόμα και με τα νόμιμα. Με εκλογές ή με όπλα».

Οι Νόμοι είναι ή του Λαού ή εναντίον του. Και στη δεύτερη περίπτωση, ισχύει και εφαρμόζεται το άρθρο 120 του Συντάγματος και η ρήση του Ρήγα Φεραίου:

«Όταν η διοίκησις βιάζει, αθετεί, καταφρονεί τα δίκαια του λαού και δεν εισακούει τα παράπονα του, το να κάμει Επανάσταση ο λαός ή κάθε μέρος του λαού Επανάστασιν, να αρπάζει τα άρματα και να τιμωρεί τους τυράννους του, είναι το πλέον ιερόν από όλα τα δίκαια του και το πλέον απαραίτητον απ’ όλα τα χρέη του».

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

(Ίσως, να ζητάμε πολλά, αλλά θα μας βρίσκετε μπροστά σας. Θα μας βρίσκετε παντού. Και κάθε φορά, θα σας ρωτάμε. Οι ζωτικές ερωτήσεις, οι ερωτήσεις της ζωής και για τη ζωή, δεν αντιμετωπίζονται με τη μέθοδο της στρουθοκαμήλου. Απαιτούν, ως απάντηση, ενότητα, οργάνωση και αγώνα. Με πράξεις και όχι με λόγια).

ΥΓ: Όχι άλλους δημάρχους, που ενδιαφέρονται μόνο για σκουπίδα και νερό. Έτσι κι αλλιώς, αργά ή γρήγορα, θα πουληθούν κι αυτά, όπως πουλήθηκαν οι παραλίες. Όχι άλλες κότες και Νενέκους, στο έτος που εμείς τιμάμε, όχι τα 150 χρόνια της «Ένωσης», αλλά τα 150 χρόνια των «Αληθινών Ριζοσπαστών», που αρνήθηκαν την «ένωση»-δώρο της τότε Αυτοκρατορίας. Όχι άλλους Λομβαρδιανούς – καθεστωτικούς «νεοριζοσπάστες». Όχι άλλους υπηρέτες της Ύπατης Αρμοστείας των Αθηνών και της Παγκόσμιας Τραπεζικής Αυτοκρατορίας.

Διαγραφή και πάγωμα χρεών,

γιατί είναι προϊόν ηθικής και πολιτικής απάτης.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ. ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!! (είναι στο χέρι μας)

(στις εικόνες, Ο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.