Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑΣ Γ/ΣΙΟΥ ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ



ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΛΕΙ ΒΑΘΟΥΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Να μη ζήσουμε άλλες τραγικές συνέπειες από την έλλειψη φυλάκων και επιστατών στα σχολεία.

Με αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε τον ξυλοδαρμό της καθαρίστριας του Γυμνασίου Κεραμειών από αγνώστους, κατά την ώρα προσέλευσής της στο χώρο εργασίας της, το Σάββατο το μεσημέρι. 
Το γεγονός φέρνει στην επιφάνεια την απαράδεκτη έλλειψη σχολικών φυλάκων και επιστατών, που όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνηση αλλά και που όσοι υπήρχαν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Οι πολιτικές που ετοιμάζονται να δώσουν τη φύλαξη βορά στις ιδιωτικές εταιρίες σεκιούριτι (και οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου που τη στηρίζουν) φέρουν ακέραια την ευθύνη για το συγκεκριμένο περιστατικό και για όσα ανάλογα παρουσιαστούν. Ευθύνη έχει και.....
η τοπική διοίκηση, εν προκειμένω ο Δήμος Κεφαλονιάς, που έβαλε πλάτη προσυπογράφοντας τις διαθεσιμότητες – απολύσεις φυλάκων και επιστατών.

Επιπλέον, έρχονται στην επιφάνεια οι εξευτελιστικές Συμβάσεις Εργασίας των καθαριστριών, σύμφωνα με τις οποίες δεν πληρώνονται αν για οποιονδήποτε λόγο απουσιάσουν και οφείλουν μάλιστα να πληρώσουν από την τσέπη τους την 
αντικαταστάτριά τους!!! Η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των καθαριστριών, η εγκατάλειψη κάθε έννοιας μόνιμης σταθερής εργασίας, η προώθηση της δουλειάς με το κομμάτι (αίθουσες), η εντατικοποίηση και οι εξευτελιστικές αμοιβές αποτελούν στοιχείο της υποβάθμισης της ίδιας της σχολικής υγείας.

Η Ένωση Γονέων Λειβαθούς εκφράζει τη συμπαράστασή της στην καθαρίστρια,εύχεται ταχεία ανάρρωση και απαιτεί:

1. Τη διερεύνηση και εξιχνίαση της υπόθεσης
2. Την άμεση πρόσληψη φυλάκων και επιστατών σε όλα σχολεία, με επαναπρόσληψη κατ’ αρχήν όλων των απολυμένων και μόνιμες σταθερές εργασιακές σχέσεις.
3. Να καταργηθεί η εργασιακή ομηρία για τις καθαρίστριες και να προχωρήσει η

μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 
Κεραμειές 20 Γενάρη 2014

Για το ΔΣ της Ένωσης

Ο Πρόεδρος              Η Γενική Γραμματέας

Γρηγορόπουλος Σταύρος       Μιχαλάτου Μαίρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.