Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΩΝ 60 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ, ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΑΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



21-1-2014
  • ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΑΝΙΜΑΡΚΙΑΣ
  • 60 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ και της ΔΕΥΑΚ, ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 21 & 10 ΕΤΩΝ αντίστοιχα, ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. Κ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ «ΠΑΣΟΚ» (ΟΠΟΙΟ... ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ) ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΥΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΥΑΚ Ο ΔΕ Κ. ΣΠΥΡΟΥ ΑΦΩΝΟΣ ΑΜΙΛΗΤΟΣ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
  • ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 
  • ΖΗΤΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ
  • ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΩΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ
Είναι Δυνατόν να αφήνει η Δημοτική Αρχή να πηγαίνουν οι εργαζόμενοι για… προσωρινή διαταγή σε μία νέα πρωτοδίκη χωρίς να έχει γίνει το αυτονόητο ; Χωρίς να έχει ληφθεί πιο πριν Ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβούλιου της ΔΕΥΑΚ και του Δημοτικού Συμβούλιου Κερκυραίων με το οποίο να διαπιστώνουν ότι οι 60 εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες (όπως έκανε το 2000 ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο επί Προεδρίας μου) και ότι χωρίς αυτούς τους 60 εργαζόμενους θα προκύψει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία του λαού (καθαριότητα, έλλειψη νερού, βιολογικός σταθμός) ; Τρακατρούκες μόνον για τα φίλια κανάλια ρίχνουν ;

Γιατί ήταν στη Βιέννη για τουρισμό ο κ.Τρεπεκλής ενώ εδώ καιγόνταν το σύμπαν;

Γιατί ο κ. Σπύρου συνέχιζε για τον ίδιο λόγο τις διακοπές του στη Βιέννη, δήθεν για τη τουριστική προβολή των Επτανήσων για να έλθουν Αυστριακοί και να δούν μία Κέρκυρα…. που βρωμάει, δεν έχει φωτισμό στους δρόμους ευθύνης Δήμου και Περιφέρειας, δεν υπάρχει δημοτικός φωτισμός έξω από τα σπίτια κλπ? 

Ή ξέχασαν κάποιοι να μνημονεύσουν ότι τον άθλιο αυτό νόμο ψήφισαν και οι κ.κ. Γκερέκου-Βοσκοπούλου και Δένδιας ;

Οι Δικηγόροι Κέρκυρας έκαναν επί 10 χρόνια (δεκαετίες 1980 και 1990) σκληρές μάχες και απεργίες, σε βάρος της δουλειάς τους, για να έχουμε 2 Προέδρους Πρωτοδικών στη Κέρκυρα. Που ήταν οι δύο Πρόεδροι Πρωτοδικών Κέρκυρας γι΄αυτό το τόσο σοβαρό θέμα? Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας οφείλει να λάβει θέση.

Και την ίδια ώρα στην εκπομπή των Μάμαλου και Ζηνιάτη ουδεμία ερώτηση έκαναν στον καλεσμένο Δήμαρχο κ.Τρεπεκλή γιατί ο κ.Τρεπεκλής δεν συγκάλεσε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,όπως του ζήτησαν τα Συμβούλια των Εργαζόμενων και οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, πριν τη συζήτηση στο Δικαστήριο για να υπάρχει η νομική και πολιτική βαρύτητα του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ και κυρίως του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, διότι το Συμβούλιο είναι το όργανο που αποφασίζει και «νομοθετεί» και όχι ο Δήμαρχος.

Οι πραγματικοί λόγοι που οι κ.κ. Σπύρου και Τρεπεκλής αδιαφορούν και ο μεν κ.Σπύρου είναι άφωνος και αμίλητος ο δε κ.Τρεπεκλής αφού επέστρεψε από τη Βιέννη ρίχνει τρακατρούκες, είναι ότι αναμένουν το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας και δεν θέλουν να έλθουν σε σύγκρουση ή σε αντίθεση με τη κυβέρνησή τους και ας καταστρέφεται η Κέρκυρα επί του προκειμένου.

Τα γεγονότα αυτά, για μία ακόμα φορά αποδεικνύουν το κακό που έκαναν τα αθηναικά κόμματα στα Νησιά μας και στο λαό, και που θα συνεχίσουν να μας κάνουν κακό, με οποιοδήποτε όνομα, προσπαθώντας να χειραφετούν και να επιβάλλονται στις τοπικές κοινωνίες. Να γιατί όλα τα αθηναικά κόμματα πρέπει να μείνουν έξω από τις επερχόμενες εκλογές και να εκλεγούν γνήσιες και ανεξάρτητες παρατάξεις. 

Σε ανακοίνωσή μας χαρακτηρίσαμε τη πράξη αυτή βαρβαρότητα.

Από τη πρώτη στιγμή το κορυφαίο στέλεχος της Επτανησιακής Αναγέννησης και Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας Σοφία Λίβερη, ήταν, όπως πάντα, δίπλα και μαζί με τους εργαζόμενους.

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ο επικεφαλής της Παράταξης Γιώργος Καλούδης επισκέφθηκε τους εργαζόμενους που έκαναν κατάληψη στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ, και τους εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της ανεξάρτητης, ακομμάτιστης και αδέσμευτης παράταξής μας.

Αφού ο Δήμος Κερκυραίων λειτουργεί, (και ενόψη χρισμάτων), με νεοδημοκρατικά μικροκομματικά κριτήρια και όχι με τα συμφέροντα του λαού της Κέρκυρας,

Αφού ο κ.Τρεπεκλής αρνήθηκε να συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο,

Αφού οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έκαναν ένα κοινό έγγραφο για να ζητάνε κατεπείγουσα σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου, την οποία και μπορούσαν να επιβάλλουν σύμφωνα με τον νόμο.

Αφού οι Νεοδημοκράτες κ.κ.Σπύρου και Μηλιώτης «λειτουργούν» επίσης με νεοδημοκρατικά κριτήρια και συμπεριφέρονται σαν να ζούν σε άλλο πλανήτη, περνώντας μια χαρά στη Βιέννη,

ΖΗΤΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 21 ΓΕΝΑΡΗ 2014 ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ για το θέμα αυτό.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΩΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΉΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣΤΩΝ ΥΠΑΙΤΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΙΟΥ ΝΟΜΟΥ.

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ 
Δικηγόρος
Στον Άρειο Πάγο & στο Συμβούλιο της Επικρατείας
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
Στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Αριστοτέλη Σίδερη 3 Τ.Κ. 49 100 – ΚΕΡΚΥΡΑ 
Τηλ.: 26610 37627, fax: 2661 0 48517
e-mails:yorgoskaloudis@gmail.com,yorgoskaloudis@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.