Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΉΣ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ [ΝΔ-Ανεξ. Ελληνες], ΠΙΣΤΟΣ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ [ΝΔ-ΠΑΣΟΚ], ΚΑΤΑΣΧΕΤΗ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 
 Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς [ΝΔ-Ανεξ. Ελληνες] ως τον πιο πιστό τοποτηρητή και θεματοφύλακα της συγκυβέρνησης [ΝΔ-ΠΑΣΟΚ]- ΕΕ-ΔΝΤ. Τελευταίο της «κατόρθωμα» αποτελεί η μαζική κατάσχεση τραπεζικών «καταθέσεων» και η επιβολή εξοντωτικών προστίμων (με προσαύξηση 200%) σε   φτωχές  λαϊκές οικογένειες και μικροεπαγγελματίες για χρέη προς τον Δήμο.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό της Κεφαλονιάς να βγάλει ασφαλή πλέον συμπεράσματα για το ρόλο της τοπικής διοίκησης ως το μακρύ χέρι του κράτους και της ΕΕ, αλλά και για το ρόλο της κυβερνητικής Δημοτικής Αρχής  που χωρίς προσχήματα ομολογεί ότι «…πειθαρχώντας στην κείμενη νομοθεσία…» εφαρμόζει τις «…ρητές νομικές διατάξεις της Ελληνικής Πολιτείας…»,  δηλαδή.....
όλες τις επιταγές των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.

Η κυνική ομολογία της Δημοτικής Αρχής πως θεωρεί,  «…το θέμα των εσόδων πλέον μείζον για την ίδια την επιβίωση του Δήμου Κεφαλονιάς ...», αποδεικνύει στην πράξη, ότι επιδίδεται  σε κυνήγι φοροληστείας του λαού την ίδια ώρα που παραιτείται από τα εκατομμύρια ευρώ εισπραγμένους φόρους που χρωστά σήμερα το κράτος στην τοπική διοίκηση, συμβάλλοντας έτσι ώστε να σπρώχνονται τεράστια κεφάλαια αφειδώς στην ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου για να ξεπεράσει την κρίση του.

Η Λαϊκή Συσπείρωση τονίζει ότι η παραπάνω εξέλιξη των κατασχέσεων και η επιβολή προστίμων για χρέη προς το Δήμο, δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία» αλλά προετοιμάστηκε χρόνια τώρα από όλες τις αντιλαϊκές  κυβερνήσεις  και την  ΕΕ και προωθήθηκε κυρίως μέσα,
·         από την συστηματική υποχρηματοδότηση των δήμων[μείωση έως 60%],  από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα
·          από την συστηματική δανειοδότησή τους που πραγματοποιήθηκε από όλες τις δημοτικές αρχές και τις δυνάμεις του Ευρωπαϊκού τόξου στην τοπική διοίκηση,
·         από τη μεταφορά αρμοδιοτήτων του κράτους στους Δήμους,  την ταυτόχρονη αύξηση του κόστους των Δημοτικών υπηρεσιών καθώς και την ιδιωτικοποίηση τους  (πχ καθαριότητα, τεχνικές υπηρεσίες, ύδρευση κ.λ.π.),
·         από τις προκλητικές και ληστρικές χαριστικές αποφάσεις (όλων των Δημοτικών Αρχών με προεξάρχουσα την σημερινή), μη είσπραξης, μη επιβολής και διαγραφής Δημοτικών τελών - φόρων  μεγάλων  επιχειρήσεων στην Κεφαλονιά (Βιομηχανικών, Ξενοδοχειακών, Εμπορικών) κ.α
.
Την ίδια ώρα που με περίσσιο θράσος η Δ. Αρχή, επικαλείται επιλεκτικά την «νομιμότητα» για να τσακίσει τα λαϊκά νοικοκυριά  με φόρους, χαράτσια, κατασχέσεις κ.α.

*Είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι της ΚΕΔΗΚΕ  και ανασφάλιστοι οι εργαζόμενοι της Διαδημοτική επί μήνες.
*Παραμένουν απλήρωτοι δεκάδες μικροεπαγγελματίες από τον Δήμο έχοντας πληρώσει όμως όλους τους φόρους και τα τέλη προς το κράτος και το Δήμο.
*Προωθούνται μεγάλα συμφέροντα πολυεθνικών, (επέκταση της Lidl με μεθόδευση αφού άφησε να περάσουν προβλεπόμενες προθεσμίες προς όφελος της επιχ/σης).
*«Κρατείται» και δεν έρχεται προς απόφαση στο ΔΣ για τη χρήση γης[όπως προβλέπεται] συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο προς όφελος πάλι συγκεκριμένων επιχειρηματικών  συμφερόντων κ.α.

Σημαντική  όμως συμβολή στην  υλοποίηση της παραπάνω πολιτικής, έχουν και οι υπόλοιπες δυνάμεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τόσο η «Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά» (ΣΥΝ-ΔΗΜΑΡ) του Θ. Μιχαλάτου, όσο και η παράταξη του ΠΑΣΟΚ που λειτουργούν ως συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση. Αυτές οι δυνάμεις έβαλλαν  και βάζουν πλάτη άλλοτε έμμεσα  και άλλοτε άμεσα ως συνδιοίκηση, στα βασικά ζητήματα της πολιτικής Δ. Αρχής – Κυβέρνησης – ΕΕ. Ετεροχρονισμένα, αποπροσανατολιστικά και με εκλογικές στοχεύσεις, κάνουν τάχα κριτική για την ακατάλληλη «..χρονική στιγμή…» και για την «…προχειρότητα…» των μέτρων, ενώ είναι απόλυτα σύμφωνες με την στρατηγική της ανταποδοτικότητας και της αποκέντρωσης που προωθούν συγκυβέρνηση-ΕΕ προκειμένου να ενισχυθεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση τονίζει ότι καμιά πρόταση που υποκλίνεται στο στόχο της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων και τις δεσμεύσεις στην ΕΕ είτε υποδύεται το μανδύα του ανεξάρτητου – ακομμάτιστου είτε όχι,  δεν μπορεί να υπερασπίσει τα λαϊκά συμφέροντα δεν μπορεί να δώσει καμιά φιλολαϊκή διέξοδο στα προβλήματα του λαού και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ούτε καν να αναπληρώσει τις  τεράστιες απώλειές τους τα τελευταία χρόνια.

Ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος που συμφέρει το λαό είναι να βαδίσει αποφασιστικά απέναντι στον πραγματικό του αντίπαλο Κεφάλαιο-μονοπώλια-ΕΕ και να μην εγκλωβιστεί στην ίδια αντιλαϊκή στρατηγική κατεύθυνση που «κράζει» το πολιτικό προσωπικό τους.
  • Να επιβάλλει με την πάλη του να μην γίνει καμιά κατάσχεση στα λαϊκά νοικοκυριά, να καταργηθούν τα μέτρα και οι φόροι που πνίγουν τη λαϊκή οικογένεια.
  • Να αλλάξει τους συσχετισμούς ενισχύοντας την Λαϊκή Συσπείρωση που σε κάθε περίπτωση θα αποτελέσει το ανάχωμα στην επίθεση που δέχεται και θα δεχτεί  το επόμενο διάστημα από κυβέρνηση- κεφάλαιο-ΕΕ
  • Να συμβάλλει στην πορεία ανάπτυξης της λαϊκής αλληλεγγύης, της ανασυγκρότησης του εργατικού-λαϊκού κινήματος, της συγκρότησης της Κοινωνικής Συμμαχίας, που θα κρίνει τελικά και το ζήτημα της παρεμπόδισης και ανατροπής των μέτρων καταλήστευσης του λαϊκού εισοδήματος, αλλά και τη συνολική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη δική του εξουσία που θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τα δικά του συμφέροντα.
Για αυτό ζητάμε :

Την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με το παραπάνω θέμα και αν αυτό δεν πραγματοποιηθεί την ένταξη του θέματος αυτού στην ημερήσια διάταξη του αμέσως προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου.

                                                                 Αργοστόλι 10 Γενάρη 2014


                                                              Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.