Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

Αύξηση 18% στις αιτήσεις για άδεια προσγείωσης το καλοκαίρι στο διεθνές αεροδρόμιο Ζακύνθου


Στο πολύ καλό κλίμα για την φετινή τουριστική περίοδο έρχεται να συνηγορήσει ο αυξημένος αριθμός αεροσκαφών που θα προσγειωθούν στο διεθνές αεροδρόμιο Ζακύνθου το 2014. Οι πληροφορίες που φέρνει στο φως σήμερα ο –Ε- αναφέρουν ότι η αύξηση φθάνει στο 18% και πρόκειται για αεροπλάνα εταιρειών που μεταφέρουν αλλοδαπούς τουρίστες με πτήσεις τσάρτερς.
Είναι τα γνωστά σλοτς, δηλαδή οι αιτήσεις για προσγείωση των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο.
Το δεδομένο αυτό δείχνει ότι το νησί μας αναμένεται να επισκεφθούν φέτος περί τις 100 χιλιάδες επιπλέον άτομα και έτσι οι αφίξεις μπορεί να........προσεγγίσουν τις 600 χιλιάδες. Αυτά υπό την προύπόθεση ότι δεν θα προκύψουν άλλα πολιτικής φύσεως ζητήματα και θα έχουμε ομαλότητα και πολιτική σταθερότητα.

Στην πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποίησαν όλοι οι Σύλλογοι Ξενοδόχων της Ζακύνθου την περασμένη εβδομάδα δόθηκαν πληροφορίες και στοιχεία για τις προκρατήσεις που υπάρχουν και δείχνουν ότι το νησί μας είναι επιλογή των επισκεπτών για τις διακοπές τους, καθώς έχουν μειωθεί οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής που αφορούν τα πολύ οικονομικά πακέτα.

Το καινούργιο αεροδρόμιο του νησιού μας είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει καθώς προσφέρονται καλές υπηρεσίες στους τουρίστες σε ένα σύγχρονο κτίριο.

Η airberlin

Η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας, η airberlin, θα επεκτείνει τις τουριστικές της υπηρεσίες αυτό το καλοκαίρι, περιλαμβάνοντας περισσότερους προορισμούς στο πρόγραμμά της και ένας από αυτούς τους προορισμούς είναι η Ζάκυνθος.

Το στοιχείο αυτό φανερώνει ότι το 2014 θα είναι ακόμα καλύτερο σε αφίξεις τουριστών. Ηδη, η μία μετά την άλλη οι αεροπορικές εταιρείες δηλώνουν είτε ότι επιστρέφουν στην Ελλάδα (Delta, Singapore), είτε ότι αυξάνουν τα δρομολόγιά τους προς τη χώρα μας. «Οι τουριστικές πτήσεις αποτελούν σημαντικό πυλώνα στο επιχειρηματικό μας μοντέλο και βελτιώνουμε συνεχώς τις υπηρεσίες μας. Με τη Λάρνακα και τη Μάλτα, έχουμε συμπεριλάβει νέους προορισμούς στο χαρτοφυλάκιό μας, ενώ αυξήσαμε τη συχνότητα των πτήσεων, κυρίως στην Ελλάδα και τα Κανάρια Νησιά», αναφέρει ο Detlef Altmann, αντιπρόεδρος πωλήσεων της εταιρείας.

Η συχνότητα των πτήσεων προς την Ελλάδα θα αυξηθεί κατά 11 % σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2013, με 172 πτήσεις την εβδομάδα. Επίσης, οι πτήσεις προς τα Κανάρια Νησιά θα αυξηθούν κατά 12 %, με 73 συνδέσεις την εβδομάδα το καλοκαίρι του 2014. Το επόμενο καλοκαίρι, airberlin θα προσφέρει 7 επιπλέον πτήσεις την εβδομάδα προς το αεροδρόμιο του Ηρακλείου στην Κρήτη. Για τους τουρίστες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Κω και τη Σαντορίνη, θα υπάρχουν 3 πτήσεις την εβδομάδα προς κάθε προορισμό, πράγμα που σημαίνει ότι airberlin θα πετά 7 φορές την εβδομάδα στη Σαντορίνη και 21 φορές την εβδομάδα στη Κω. Θα υπάρξει 1 επιπλέον πτήση την εβδομάδα σε: Χανιά, Καλαμάτα, Λέσβο, Μύκονο, Ρόδο, Σάμο και Ζάκυνθο.
http://ermisnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.