Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Δεν αποκλείει τη μεταφορά του ΤΑΙΠΕΔ στο Λουξεμβούργο η Κομισιόν

Ο Ν. Χουντής ρώτησε ακόμα τον Ευρωπαίο επίτροπο αν έχουν εκφραστεί ανησυχίες για την πορεία εκτέλεσης του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα.
Τροφή στα σενάρια που μιλούν για μεταφορά της έδρας του ΤΑΙΠΕΔ στο Λουξεμβούργο, έδωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, απατώντας στη σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή. Αντίστοιχη αναφορά έκανε πριν δύο μήνες δημοσίευμα των Financial Times, πυροδοτώντας μεγάλες αντιδράσεις σε στους βουλευτές της αντιπολίτευσης........
αλλά και της κυβέρνησης.
Ο Ν. Χουντής ρώτησε ακόμα τον Ευρωπαίο επίτροπο αν έχουν εκφραστεί ανησυχίες για την πορεία εκτέλεσης του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, εκ μέρους των δανειστών, και η απάντηση του Όλι Ρεν ήταν: «Η αξιολόγηση από την Επιτροπή της διαδικασίας ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα έχει δημοσιευτεί στην έκθεση συμμόρφωσης μετά την τρίτη αποστολή ελέγχου στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος προσαρμογής».

«Στο πλαίσιο της τρέχουσας επανεξέτασης, πραγματοποιείται αξιολόγηση της απόδοσης και των αποτελεσμάτων της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης από τη δημιουργία του ΤΑΙΠΕΔ. Προβλέπονται μεταρρυθμίσεις της εταιρικής διακυβέρνησης, ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω η τρέχουσα λειτουργία και το πλαίσιο της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης», κατέληξε ο Όλι Ρεν, χωρίς να διαψεύδει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.